Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Johnny vs. Lilly :)

Kapluştron

SKF Delisi
kapluşlarımın kuru alanı paylaşamaması beni çok eğlendirdi umarım sizde eğlenirsiniz :):w00t:^^

[video=youtube]http://youtu.be/87dEgFFHOCg [/video]

Cvp: Johnny vs. Lilly :)

Çok komikler :)
Orada daha komik bir durum var. Alttaki özellikle altına girip kendi kabuğunu kaşıyor, farkettin mi?

O hareketin kaşınmak amaçlı olduğunu bilmiyordum ben üstünden atmak için yaptığını düşünmüştüm :) . Bu durum lamba açık olduğu süre içinde 10 15 kere gerçekleşiyo sonuç ya bu videodaki gibi ikisi birlikte düşüyo ya da ikisinden biri düşene kadar devam ediyo :)

Resmen güreşiyorlar :D Bunların büyüyünce neler yapabileceklerini kestirmeye çalışıp önlemlerini şimdiden almaya başla bence sen :D

Özellikle altına girmeye çalışıyor ve sırtını sürtüyordu. Ben buradan kaşınmak istediğini farkettim. Atmak istese kenara gelince daha önce yapardı. Çok komik bir görüntü. İlk defa iki kaplumbağanın kuru alanda bunu yaptığını gördüm :)

Arada bir de kafasını kullanarak birbirlerini aşağı atıyorlar boğa gibi sanki boynuz atıyor o şekilde ya rampadan aşağı suya inene kadar ya da yandan direk cup :)

ben yazacaktım emre yazmış tamamen kaşınma amaçlı kullanıyor ötekini. ötekide garibim olayı anlamıyordur. senin derhal mango kökü alman gerek. eğer iç filtre kullanıyorsan motor su üstüne gelmeyecek şekilde hayvanın altına girebileceği alan bırak ne çok yüksek ne çok aşağı olsun. orada işini görsün ama mango şart bir an önce al yoksa öteki ağız tadıyla güneşlenemeyecek.

hatta öyle bir ifadesi var ki "bu manyak altıma girip ne halt ediyor" der gibi. böylesine ilk defa şahit oldum. demek ki demokraside çareler tükenmezin kaplumbağa biçimi böyle.

Cok tatlilar ya masallah onlarin bu hallerini saatlerce izlemek cok keyifli olur bu arada ordan cikamazlar dimi bayagi bir yakin gördümde sonra benimki gibi bir durum yasama benimki atladiya asagiya :)

bravo meryem biz hayvanları incelemeye dalarken onu atlamışız. buradan kaçma ihtimalleri var. özellikle alttaki üstekini dış kenara doğru iterse hayvan kurtulmak için oradan çıkıp atlayabilir. bu konuya dikkat et duygu. uzun kenar sanırım aynaya bitişik ama kısa kenarı seçemedim.

Cem ,basima geldigi icin söylemek istedim önlemini alirsak yanliz kaldiklarinda aklimiz evde kalmaz hatirlasan ben kartondan yapmistim onu kaldirdim simdi daha degisik birsy yaptim cok daha güzel oldu bu arada ufak bir su kauasi gecirdik gecen gün filtreden cikAn ufak bir boru varya sanirim hava borusu ondan disariya su sizmis sabaha kadar akmis dolap sismis heryer islanmis :( bana ceza oldu bu akvaryumu temizlemem gerekiyordu vaktim olmadi ve tek basima yapmak istemedi ama bu olay olunca yine bana kaldi :D

Evet bi taraf aynaya bitişik ama benim akvaryumun kenarları içe dönük yani tırmanmak için kalktığında tutanacak yeri yok kafası camla beyaz kenarın içe uzantısının arasına giriyo çıkış yok diye geri iniyor bazen kafasıyla beyaz yeri itmeye çalışıyor kısacası durumu çözemiyor ve çıkamıyor biraz daha büyüyene kadar idare eder diye düşünüyorum mango alacağım ama okula gitmediğim için yolum düşmüyor bu aralar ama aklımda teşekkür ederim.

hava borusu onun tıpası yok muydu ya da hortum takılıysa yükseğe diğer ucunu konumlandırmadın mı ? neyse geçmiş olsun dolaba acıdım şimdi adamda olmaz. taşıyan aksamda sorun yok değil mi ? bir de kuruturken dikkat et o kısımlar güneş görmeyecek şekilde kurusun. güneşin ışığını yerse kaplamaları da atar.

Bugün bende bir problem var sanırım algılama kabiliyetimi kaybettim kusura bakmayın :)

Pardon meryemin yorumunu görmemişim :)

Duygucugum cem hem sana hemde bana cevap verdigi icin konular karisti sanirim :D aman dikkat et sen yinede heran ne yapacaklari belli olmuyor cünkü hergün yeni birsey kesfediyorlar :D

Cem, dolab biraz sisti ama sorun yok yani idareten kullanabiliyorum ayrica öyle asiri günes vurmuyor yani birsey olmaz ilk gün sac kurutma makinasiyla kuruttum biraaz öylece biraktim

yok öyle yapma bırak kendi halinde yavaşça kurusun. ani kurutma daha beter eder. yavaşça kurursa dengeli nem kaybedeceği için kabartı bu şekle göre daha fazla inecektir.

0:14 te elini atsa yana tutunacak gibi oluyordu. Meryem bencede iyi gördü. Duygu sen videoya göre tekrar bir değerlendir istersen ama güvenli diyorsan sorun yok.

Cem, biraktim zaten aslinda fazla birsey ön kismi kabardi iste bakalim bu sigortaci gelecek bakmaya belki yenisini aliriz ;)

Emre, okadar cok video izledim konu okudumki hicbirsey gözümden kacmiyor :D birkerede yasayinca dahada dikkatli olmaya basladim simdi tek düsüncem ben bir ay yokken neyapacaklar :(

Ben yine de indirdim kuru alanı riski göze almaya gerek yok teşekkür ederim . Sana da geçmiş olsun meryem abla

Ben 15 gün yokken sorunsuz devam ediyor herşey. Gelincede kendimi onlara Cem gibi hatırlatmaya çalışıyorum o kadar :) Nankörler, hemen unutuyorlar. İki gün yem ver 1,5 yaşındaki kaplumbağalar benden kaçıp sana gelir :)

Geri