Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Juen petten şu an alınabilecek ısıtma lambası ne tavsiye edersiniz?

Cvp: Juen petten şu an alınabilecek ısıtma lambası ne tavsiye edersiniz?

http://www.hobimmarket.com/Jbl-Solar-UV-Spot-Plus-100-Watt,PR-2124.html
İlk linkte uygun olup stokta olan sadece bu lamba var. Buda kaplumbağalara şu açıdan uymaz. UVB etkisi 30 cm üzerinde olmaz. Yani 30 cm üzerine çıkmamalı. 100 w lambada 35-40 cm mesafeden daha yakın olursa çok fazla ısı verir. Daha çok sıcak isteyen sürüngenlere göre olduğunu düşünüyorum. Ama karma olarak iyi bir ampul diyebilirim. Tabi birde uygun mandallı lamba bulma konusu var. Bunu doğrudan exo terra çanağına bağlamak gerekir.

Diğerini Samet satıyordu. Sahibinden ilanı onun mu bilmem.

Yine kaldım lambasız:(

evet ben de samet olduğunu düşündüm converter de yazınca neyse mesut sana uygun olanlar ilk sitedeki repti glo 5.0 'lar fakat emrenin dediği gibi stokta yok. sürüngen işi giderek büyüyor, bundan çıkan sonuç artık alacağımız ürünler karaborsaya düşecek. böyle giderse bulmamız zor gözüküyor.

Zaten şuan son kalan juen petteki yüksek fiyatlı jbl uvb olanlar. Gerçi yeni getirseler namiba yada exo terrada ucuz olmayacak.

Ya abi saflığımıza geldi. Ben namiba yı 60 TL ye almıştım ben aldıktan sonra 2 tane daha satıldı. Sonrasında yedekleyim diye sordum kalmamış :( Şu anki durumu bilsem 4 tane bile stoklardım :(

Hemde iyi fiyata almışın. Ben juenden namıbayı 80-90 tl arası almışımdır sanırım. Cem belki hatırlar, oda oradan almıştı. Neyseki namiba saatten ömür tüketiyor. Daha uzun gider.

nasıl unuturum. tam 96 tl bayılmıştım. diğerleri 100 küsür ucuza kapattım derken 60 tl'yi görünce içime oturdu.:breh:

Şimdi ona bile razı duruma geldik. Tek jbl var ve fiyat daha da yüksek. Gerçi ufaklıklar için değer. Ancak bu juendeki jbl de bitince ne olacak bilmiyorum. Lamba konusu iyice tıkandı.

Şu anlık benim ki yeni 1 ay bile olmadı ama bu JBL i yedekleyim mi dersin Emre abi ? yoksa ileride daha uyguna bulmayı mı bekleyeyim ?

bu kadar talep varken getirilmemesi hayretlik bir konu. namibayı 60 tl'ye satıp gene kar ediyorlarsa bir çok üründen daha öncelikli el atmaları lazım. bu konuda 3 düşüncem var. ya üretici yeterli üretim yapmıyor; ya gümrükte takılıyor ya da bizimkilerin kafası getirmiyor.

Ben gümrükte yığınla exo terra ürünü olduğunu birkaç yerden öğrendim. Lambalarla ilgilide belge konusunda sorunlar yaşadıklarını duydum. Birçok firma hatta juen pet toptancılardan ürün bekliyor.

Emin namiba uzun soluklu gidecek ama ben yedek bulundurmadan yapmıyorum. Ne olur ne olmaz diye. Nasılsa gene gerekecek. Hatta ecoliteden evde 6-7 tane var. Bu arada şu cam boyası aklıma geldi gene şimdi. Bir türlü bu konuya odaklanamadım. Bir ara bauhausa gidip boya alayım.

Dur dur abi onu halledeceğim ben. Bugün işyerinde yine bir araştırma yaptım ve sonunda buldum herhalde boyayı. Heryerde yok ama bulduğum sitede stok da aradığım renkler var. Ürünün adı deka cam boyası. Özelliği de ısıya dayanıklı olması. Yer fatih de fiyatı da tanesi 5 TL. Hem siyah hem lacivert alacaktım hangisi daha iyi gece lambası renginde olursa diye ama baktım ki kargo ücreti 8 TL ona iki tane daha boya alırım diye sipariş vermedim. Gidip kendim alacağım en uygun zaman da. Bu ürün büyük ihtimalle olur diye düşünüyorum sen uğraşa girme şimdilik. Olursa zaten ilk yazacağım yer burası. Haa benim yakınlarım da o boyadan var deneyim dersen o ayrı. Siteyi işyerinde sık kullanılanlara eklemiştim yarın veririm adresini.

su bazlı olabilir. üç ay evvel burada bir odaya tutkallı kireç sürmüştüm. haliyle ampule biraz geldi. birazını kazıyarak çıkardım. biraz duruyor üzerinde, lambayı açtığımda ampulde koku veya kararma gibi bir şey olmadı. kullanılacak boyada yanıcı bir içerik olmadı mı sorun olmaz diye düşünüyorum.

http://www.uskudarsanat.com/Deka-Cam-Boyasi-25ml-Cam-Sise,LA_292-2.html#labels=292-2

Üsküdarda varmış. Olmadı bende cumartesi bir uğrarım. Önce arar bilgisini alırım. Hatta iki ampulle giderim.

Bu boyama isi oldu mu ?

Bu UVa li isitma lambalarinda sikinti var gercekten bu 2 urunden birini kullanan var mi ? kaliteli mi ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=16744&ad=exo-terra-sun-glo-halojen-gun-isigi-lamba-35-watt

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8479&ad=exo-terra-sun-glo-neodymium-gun-isigi-lamba-40-watt

Yumurtlama isleriyle ilgili bakarken bunu gordum aa neymis derken fiyati gordum :D

mailto:/urun_detay.aspx?urn=17477&ad=exo-terra-incubator-kulucka-makinesi-48-cm

Ooo Alisarp baya servetmiş o ya ben ilk başta hep uvalı kullandım hepsi iki ayda patladı

birincisi bizimkilere uyumlu mu bilmiyorum. teraryum dediğine göre ısı oranı yüksek. ona göre balastta alacaksın.
ikinciyi incelemiştim ama kullanmadım. jbl neodym spot ile aynı ayarlarda yapısı farklı bir kaç rengi vardı diye hatırlıyorum. ama ömrü konusunu bilmiyorum.

3. ürün bayağıdır var. işi ticarete döken için uygun. bizde harcı borcunu korutmaz. gerçi bahçesi olan için civciv üretmede kullanılabilir. kendin üret sağlıklı ye.

Havale ile ucuza geliyor yanliz yasarcan :)

Cem abi ben garanti vermem diyosun yani :) Bakalim belki vardir kullanan sen bunlari mi kullandin yasarcan ?

Yok ama aynı watt aynı fiyattı hep patladı aslında elinde çok iyi türler olsa parasını çıkarır

İlki halojen olduğu için kullanmadım ben. İkincisinin 50 w olanını kullandım. Exo terra olduğundan mı ne uzun süre gitti. Ama bu uzun tipin night glo olanını aldığımda ampulün tipinden konumlandırma zorluğu çektim. Güç düşük olduğu için yaklaştırman gerek, lamba uzun olduğu için uzaklaştırman gerek. Genç ve erişkinlere uygun değil. Ancak yavrular için. JBL uva olanlar çok çabuk patlıyordu. Gerçi exo terrada da night glo çok patladı. Aldığım night glo sayısını bilemiyorum.

O kadar ürün eksikleri var bu son ürünü neden getirdilerse ellerinde kalmıştır.

Geri