Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabızmı?

annie

Elmas 3 Üye
Son iki gündür dışkılamayı azaltmıştı bugün 5 saat aralıksız kuru alanda uyudu uyandı daha sonra biraz önce geldim yanına elime alıp suya bıraktım.Biraz yüzdü o arada 1 kere dışkıladı o dışkıyı gördüğüm için aldım attım akvaryumdan.Daha sonra ısıtıcının üzerine geldi tutunup bir kere daha dışkıladı.Bunuda alayım dedim aldım ve üzerinde kırmızı bir renk farkettim.Dışkı kahverengiydi ama çok ufak bir kısmı kırmızıydı sanki kan gibi.Biraz sonra alt bağasını kontrol etmek için elime aldım bir faklılık yoktu suya bıraktım ve yüzerken tekrar dışkıladı.Dışkıda bir kırmızılık yoktu.Şuan ısıtıcının üstünde halsiz ve uykulu bir şekilde duruyor.Arada gözünü kapatıyor sonra tekrar açıyor.

Cvp: Kabızmı?

sıcak bir banyo ( aman su kaynar olmasın!!) hayvanı rahatlatır ama birde cem abiyi dinle ondan sonra dediğim yöntemi uygula geçmiş olsun

Diskilama yaptigi yer ve ona yakin alt kabuk dahil olmak uzere,normal suyundan yalnizca 1-2 derece fazla su tutmaniz iyi gelirmis.Veteriner Vildan Hn soylemisti.

hayvan dışkılama yaptığına göre sorun yok. kuru alanda fazla kaldıysa su kaybı oluşur. o kırmızılık kırmızı bir şey verdiysen ondan olabilir. mesela mineral yem. eğer sıvımsı şekilde bir kırmızılıksa. su kaybı olduğunda dışkıdaki suyu bağırsağı emer. ilk dışkılamada ufak bir yırtılma olduysa oradan çıkan kan ikinci dışkılamaya bulaşmıştır. üçüncüde görülmediğine göre sıkıntı yok.

ek bilgi: dışkıdan kan kırmızı çıkarsa anüse yakın bir yerde yaralanma vardır. eğer bordoya çalarsa bu mideden gelen kanamaya delalettir.

Abi sıcak banyo yaptırayımmı halsiz baya gözünü bir açıyor bir kapatıyor.

banyo yaptırma hayvanı hasta edersin. kuru alanda fazla kaldığı için beyin susuzluktan uçmuş. bir süre sonra kendine gelir.

Kafasını arada suya sokuyor sanki acı çekiyor :(

yüzmesinde bir sıkıntı yoksa bir iki saat bekle. yüzememe varsa akvaryum suyunu bir tasa koyup hayvanı içine koy gövdesi su içinde kalacak kadar su olsun. yarım saatte bir suyu akvaryum suyu ile yenile. yüzebiliyorsa akvaryumda dursun. her saat durumunu yazarsın.

kuru alan sıcaklığını ölçtün mü ne kadar ?

Abi suyu 29'a getirdim şuan suyun dibinde yüzüyor.

Normalde bu saatlerde yemek yerdi ama bugün vermesem mi bilemedim.Bu arada yine kuru alana geldi balerin duruşu yapıyor.

+ bir kere esneme gözlemledim.
mailto:/dnbOqV.jpg

normalde geceleri suda mı uyuyor.

hayvanda bir kırgınlık görülmüyor. her çeşit yemden bir tane dene.

Aynen gece suda uyuyor abi.Bu arada bir karides verdim yedi raffy p verdim yemedi sonra reptomin verdim yemedi tekrar karides verdim onuda yemedi şimdi suyun dibine girdi gene.
mailto:/lk1ZVX.jpg

Şuan kuru alanda duruyor.Ben anlamadım ki niye böyle oldu birden bire.

Geri