Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabugu Kanlanmış

En net fotografı bu
Suya inen bi hayvan degil çok nadir iniyor ya da zorla bn sokuyorum günde bir defa falan damlayi gündüz damlatıyorum gece terramycın sürüyorum gözleri iyi durumda şişi gitti kızarıklık yok

Kanlanmalar ise umarım belli oluyodur içten dışında bir şey yok elimle dokununca tepki vermiyor aslında hafifçe bastirdigimda da ama ilk defa böyle bir şey gördüm sormak istedim
Gözleri ne durumda dün göremiyor dedin. Bugun iyi diyorsun.

Adam akıllı bilgi ver. Konuyu çorba ettin.

Özet geçelim. Yorumlar uzun tek tek okumayım.

Şimdi kullandığınız yemler ne marka? Açık yem kullanıyor musunuz?

Vitamin damla, haricen verdiğiniz yiyecekler var mı? D vitamini kullanıyor musunuz?

Su yada hayvan için kimyasal bir ürün kullanıyor musunuz?

Sol ön ayağı hizasında altbağadaki yoluk yerde çukurlaşma delik var mı? Kazınabilir şekilde pütürleşme var mı?

Akvaryum yada dışkısında parazite solucan vs. denk geldiniz mi?

Akvaryuma iyice sterilize edilmemiş bir ürün, dekor, malzeme vs. koydunuz mu?

Reptomin-lotus fish food ve gammarus kullanıyordum

Vitamini siz söyledikten sonra aldkm bir haftadır tüketiyor yem dısında tavuk yiyordu çok severek

Suya hiç bir şey katmadım bu güne kadar klor düzenleyici alın dedidiniz alamadım vitaminin üstünde(30lt=30damla) gibi ölçüsü vardı damlattim

Akvaryumunda eskiden taş vardı sürekli yıkıyordum onun dısında bir şey yoktu. Zaten büyük akvaryuma geçtiginden beri hiçbir şey yok Cem abi

Bu temmuz ayı sıcakları başladıgından beri yemek yemir zaten 15 gündür gözleri kapalı yardımcı olmustunuz hatırlarsanız
İlk basta çok kötüydü veterinere götürmüştüm hatta evet hala göremiyor ancak gözlerinin şişi indi kırmızılıgı geçti demek istiyorum @GerekliAdam

Abi parazite falan hiç denk gelmedim hayvan bir senedir benimle temmuz ayından beri yemek yemiyordı sonra gözleri kapandı şimdi de alt kabugu içten kanlanmıs

Abi bahsettigin yara biz ilk aldıgımızda kedi ısırdı ufak bi yara olustu fucidin kremle geçti veteriner bir arkadas yardımcı olmustu o kapalı yara pütürleşme çürüme tarzı bir şeyi yok iz sadece

Yardımcı olursan çok sevinirim abi
umarım anlaşilir olmustur

Özet geçelim. Yorumlar uzun tek tek okumayım.

Şimdi kullandığınız yemler ne marka? Açık yem kullanıyor musunuz?

Vitamin damla, haricen verdiğiniz yiyecekler var mı? D vitamini kullanıyor musunuz?

Su yada hayvan için kimyasal bir ürün kullanıyor musunuz?

Sol ön ayağı hizasında altbağadaki yoluk yerde çukurlaşma delik var mı? Kazınabilir şekilde pütürleşme var mı?

Akvaryum yada dışkısında parazite solucan vs. denk geldiniz mi?

Akvaryuma iyice sterilize edilmemiş bir ürün, dekor, malzeme vs. koydunuz mu?

Ekli dosyalar

• 2F5ECDC4-A24E-4B26-B773-57C9ECA6C1EF.jpeg
    2F5ECDC4-A24E-4B26-B773-57C9ECA6C1EF.jpeg
    956.8 KB · Görüntüleme: 4
Gözleri için sadece damladan sabah akşam 2 damla damlatıp kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Ağzına da sabah akşam 1 damla iyi olur.

Vitamini ağzına 1 hafta boyunca günde 1 damla damlatın. Sonra bakalım durumuna. Çok fazla damlatmışsınız. Suya damlatmıyoruz.

Gammarus kapalı kutu olacak. Lotus iyi bir yem değil. Reptomin tamam.

Ek olarak sera carnivor ve dajana gammarus sticks yemi alın.

Lamba mesafesini tekrar ölçün. Aşırı ısı vuruyorsa bu güneş çarpması etkisiyle kan damarı çatlamasına neden olur. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Aşırı D vitamini yüklemesi de damarları sertleştireceği için çatlayıp kanamasına neden olur ama D vitamini vermediğiniz için bu olası değil.

Aşırı protein yüklemesi önce böbrekleri vurur. Kabukta sarıya çalan pembeleşme yok. Arka bacaklarda şişlik ve kızarıklık yok.

Bu durum hayvanı öldürmez. Zamanla toparlar.

Rampa hala o tel haliyle duruyor mu yoksa paspas koydunuz mu? Hızlıca inerken ona vurması böyle bir durum oluşturabilir.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Rampa meselesini çözdüm, dün abim taktı. Ben kendim takamamıştım, öylece bekliyordu. Lambayı da dediğiniz gibi yapıp ölçeyim. Damlalara da devam ederim. Yemek yemeye başladığında da dediğiniz yemlerin hepsini alacağım. Tekrar çok teşekkürler

Öncelikle çok teşekkür ederim. Rampa meselesini çözdüm, dün abim taktı. Ben kendim takamamıştım, öylece bekliyordu. Lambayı da dediğiniz gibi yapıp ölçeyim. Damlalara da devam ederim. Yemek yemeye başladığında da dediğiniz yemlerin hepsini alacağım. Tekrar çok teşekkürler
Damla dediğin şeyleri yine yanlış kullanıyor olabilirsin.

Neyi nasil ne kadar kullaniyorsun onu da yaz.

Geri