Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu nasıl görünüyor?

Zeck

Bronz 1 Üye
Bugün ayağını güneşlendirirken çektim :t65y: Kabuğu sağlıklı mı? Kabuğunu rahat kaşıması için büyük bir taş yeterli olur mu? birde kumu yemeye çalışıyor zararı olur mu?

[url=mailto:/images/2013/05/23/mjA8O.jpg][img]mailto:/images/2013/05/23/mjA8O.th.jpg[/url]*

Cvp: Kabuğu nasıl görünüyor?

kabuk yenilenme safhasına girmiş. taştan ziyade bir mango kökü daha yararlı olur. kum yemesi yediği sert yemleri öğütme amaçlı sorun yok. yalnız o arka ayak siyahlaşmış lamba çok mu yakın yoksa flaştan mı böyle çıkmış. boyu kaç cm ve yaş nedir ? bana 2 yaşı geçkin gibi gözüktü.

Tamam mango kökü edinicem. Kabuk boyu 10 cm dişi. Yaşı hakkında pek bilgim olmadığı için bilemiyorum. Ben 3 haftadır bakıyorum şimdiye kadar küçük bir kapta 5 cm suda bakılmış. Hergün belirli bir süre havada esinti olmadığında güneş ışığına çıkarıyorum. Işık ondan kaynaklanıyor. Güneşe çıkardığımda ön ve arka ayaklarını böyle uzatıyor ve kuru bölgeden hiç inmiyor.

Kabuk sağlıklı gözüküyor. Akvaryum ve ekipmanlar konusunda bir eksik yoksa gayet iyi. Güneşlendirme haricinde kendi kuru alanı ve lambası güneşlendirme haricinde de vardır sanırım. Bu arada güneşlendirmede hava ısısının uygunluğuna ve esinti olmamasına dikkat edin. Beslenme düzeni ve yemleri nedir?

Çok yeni olduğum için ekipmanlar tam değil bundan 5 ay sonra taşınıcam gittiğim evde ömürlük bi akvaryum istiyorum fakat şuan 58 litrelik cam plastik bi kap edindin cd kabının üzerini doğal taşlarla kaplıyak kuru alan yaptım silis kumu suda üç gün beklettikten sonra kabın dibine koydum büyük doğal taşlarda ekledim. Su filtresi aldım. Şimdi su ısıtıcı ve ısıtma lambası almam gerek sanırım? Uvb yi akvaryum yaptığımda almayı düşünüyorum. Yem olarak Repto Min aldım kafa hacmine göre yan yana koyduğumda 10 tane yem oluyor beşini sabah beşini akşam veriyorum. Haftada bir gün aç bırakıyorum. Güneşlendirme için balkonda daha küçük bi kaba alıyorum tabi bu kaptada bir kuru alan var. Su kısmını kapatıyorum. dokunmuyorum. bazen suda ama çoğunlukla kuru alanda oluyor. Hareketleri gayet canlı sürekli kaçma çabalarında :) Şuan durum böyle ne önerirsiniz?

Zeck' Alıntı:
Çok yeni olduğum için ekipmanlar tam değil bundan 5 ay sonra taşınıcam gittiğim evde ömürlük bi akvaryum istiyorum fakat şuan 58 litrelik cam plastik bi kap edindin cd kabının üzerini doğal taşlarla kaplıyak kuru alan yaptım silis kumu suda üç gün beklettikten sonra kabın dibine koydum büyük doğal taşlarda ekledim. Su filtresi aldım. Şimdi su ısıtıcı ve ısıtma lambası almam gerek sanırım? Uvb yi akvaryum yaptığımda almayı düşünüyorum. Yem olarak Repto Min aldım kafa hacmine göre yan yana koyduğumda 10 tane yem oluyor beşini sabah beşini akşam veriyorum. Haftada bir gün aç bırakıyorum. Güneşlendirme için balkonda daha küçük bi kaba alıyorum tabi bu kaptada bir kuru alan var. Su kısmını kapatıyorum. dokunmuyorum. bazen suda ama çoğunlukla kuru alanda oluyor. Hareketleri gayet canlı sürekli kaçma çabalarında :) Şuan durum böyle ne önerirsiniz?

Konuya vakıf olmuşsunuz. Aslında bu hayvanlar için ilk gereken ısı düzeni. Tabi filtre vs hepsi şart. Akvaryuma geçene kadar o kap idare eder. En azından su çok az değilse. Isıtıcı ve ısıtma lambasını geciktirmeyin. Büyük doğal taşlar yüzme alanını daraltıyorsa tümünü çıkarın yada bir tane bırakın. Hayvan rahatça yüzsün. Hatta kabın resmini eklerseniz birkaç öneri daha çıkabilir.

UVB lambayı akvaryuma geçince alacaksanız bu süreyi devit3 ile destekleyerek geçirin. Bunu eczaneden temin edebilirsiniz. Haftada bir kez bir yeme bir damla ile direk hayvanın ağzına verin. Suya atarsanız etkisi kaybolur ve su yüzeyinde yağlı bir tabaka oluşur. Ama bunu sürekli yapmak uygun değil, akvaryuma geçerken yada daha önce uvb konusunu çözmek gerekir.

Beslenme konusunda verdiğiniz miktar doğru. Ana yemide iyi seçmişsiniz. En azından eksik olsada hatalı değil. Öncelikle haftada bir gün aç kalması uygun. Yavruluktan çıkan kaplumbağalar ki hayvan en az gençlik döneminde günde tek öğün beslenir. Tüm kafa hacmini sabah verebilirsiniz. Bunun dışında ek yem ve bitkisel yemde vermelisiniz, hatta destek yemide. Öncelikle ilave olarak bitkisel yem için Sera vital, ek yem için Sera raffy I ve destek yem için Sera mineral yemleride almalısınız. Peki bunları nasıl vereceksiniz. Haftada 6 gün yem verdiğinize göre şunu uygulayın;
1,5 gün sera vital
1 gün sera mineral
1 gün sera raffy I
2,5 gün reptomin

Yani bir günün yem miktarının yarısını reptomin yarısını vital yapıp tek seferde suya atabilirsiniz. Neticede yavrularda en az 3 çeşit yem olsun diyoruz, bu boya gelince bitkisel yem yani vitalde eklenmiş oluyor.
İlave olarak arada kıvırcık verip taze yeşillik almasını sağlayın. Bunu yem esnasında değil öğlen gibi özellikle reptomin günlerinde yapabilirsiniz. Miktar çok fazla olmasın, yarım kafa hacmi kadar.

Tabiki yem çeşitliliği arttıkça daha iyi beslenme olur. İmkanınız oldukça bunlara ilave JBL Agil ve JBL Calcil yemleri de almanız çok çok iyi olur.

Kısa zamanda kabın resmini ekleyeceğim. Bu yemleri temin edip belirli bir düzene oturtmalıyım o zaman. Ve tabi ısı sorununuda çözmeliyim. Teşekkür ederim tüm bilgiler için.

Önemli değil. Bu yemleri alıp belirttiğim düzende vermeniz en uygunu. Evet, su ısısı 26-28, kuru alan ısısı 31-33 derece olmalıki ideal şartlar oluşsun. Bu metabolizması için gerekli.

Isıtma lambası sadece pet shoplarda mı olur? Alırken ne söyleyerek almalıyım?

40-60 w uva içerikli soft ampul demek en uygunu ve ne olduğunu bilen birine denk gelinirse doğru ürün alınır. Ama karşıdaki bu olur, o nedir durumuna girerse hiç dinlemeyin. İnternetten alışveriş yaparsanız bu lamba uygun.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8479

Anlıyorum. Teşekkür ederim kafamdaki tüm soru işaretlerini son buldu. :)

Aklınıza takılan başka konular olduğunda tekrar sorabilirsiniz. Bu kadar detaylı olacağı ilk başta kimsenin aklına gelmiyor :) Çocuk gibiler, ihtiyaçları bitmiyor.

Evet. Hatta bu gun okulda "evde 2 cocugum bekler gitmem lazim" cumlesini kullandim :D

Soracak çok şey oluyor ve ne yazık kim bulunduğum bölgedeki Pet shoplar fazla bilgi vermiyor. Açıkçası arkadaşımda hep görürdüm şuan baktığım kaplumbağayı yani bu bir canlı bu kadar az ihtiyacı olamaz diye düşünmüştüm. Bana gelince araştırma ihtiyacı duydum gerçekten fazlasıyla yanlış bakılıyormuş. Şuan çok rahat olduğunu fark ediyorum kaplumbağanın ve sağlıklı. :) Sera ve Tetra da kalite farkı var mıdır? mesela ek yem olarak sera raffy ı yerine tetra gammarus verilebilir mi?

Şelale' Alıntı:
Evet. Hatta bu gun okulda "evde 2 cocugum bekler gitmem lazim" cumlesini kullandim :D

Arkadaşlarımda bana " annesi " ifadesini kullanıyor :D

Sera raffy p ve tetra reptomin in iceriği aynıdır ikiside ana yem dir :)

Bence sera tetra dn daha iyi bir yem :)

Sera ve tetra arasinda cok az bi fark var. Serada %45protein varsa tetrada %40 protein vardir :)

Anlıyorum. Peki Sanyu?

O zaman sera ve tetra dan başka yem almamak lazım :) teşekkür ederim.

Geri