Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu nasıl görünüyor?

Cvp: Kabuğu nasıl görünüyor?

Zeck' Alıntı:
Soracak çok şey oluyor ve ne yazık kim bulunduğum bölgedeki Pet shoplar fazla bilgi vermiyor. Açıkçası arkadaşımda hep görürdüm şuan baktığım kaplumbağayı yani bu bir canlı bu kadar az ihtiyacı olamaz diye düşünmüştüm. Bana gelince araştırma ihtiyacı duydum gerçekten fazlasıyla yanlış bakılıyormuş. Şuan çok rahat olduğunu fark ediyorum kaplumbağanın ve sağlıklı. :) Sera ve Tetra da kalite farkı var mıdır? mesela ek yem olarak sera raffy ı yerine tetra gammarus verilebilir mi?

Şelale' Alıntı:
Evet. Hatta bu gun okulda "evde 2 cocugum bekler gitmem lazim" cumlesini kullandim :D

Arkadaşlarımda bana " annesi " ifadesini kullanıyor :D

Özellikle gammarusta aynı diyebilirim. Ben öncekini sera kullandım, şimdikini tetra kullanıyorum. Sera %46 gibi, tetra %40 gibi protein oranına sahipti. Akkımda kalan rakamlar bunlar. Yani iki marka birbirine çok yakın.

Zaten Ecem oran farkını yazmış.

Zeck' Alıntı:
O zaman sera ve tetra dan başka yem almamak lazım :) teşekkür ederim.

Sera, tetra, jbl rahatlıkla alabilirsiniz. Hemen arkalarından tropical gelir. Bunların dışında marka kullanmayın.

Tamam sağolun bu markaların dışına çıkmamak lazım. Bir soru daha kaplumbağam geceleri yani ışık söndüğünde bir yer bulup uyuyor ama yeni kabına aldığımdan beri uyuduğu saatleri uyanık geçiriyor. Kaplumbağaları için uyku konusunda yer önemli mi?

hayvan yer değişikliklerine bağlı olarak belli bir alışma süreci geçiriyor. bu aşamada ortam loş bir ışıkla aydınlatılırsa daha kolay adapte olurlar. tabi bu ışık fazla olmamalı bu seferde ışıktan dolayı gezinir dururlar. hayvanın uyuyacağı yerde önemli genelde kafa dışarda gövde su içinde ayaklarını basabileceği yerlerde uyumayı severler. bu da ya iç filtre tepesi veya su üstüne yakın büyük yapraklı ipek bitkidir.

Geri