Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunda beyazlık var

Turşu

Yeni Üye
image.jpg
Kabuğunda böyle beyazlık olmaya başladı , hasta mı??

Kireç bağlamış. Akvaryum ve ekipmanlı sisteme geçtiniz mi? Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak

Kireç bağlamış. Akvaryum ve ekipmanlı sisteme geçtiniz mi? Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak
Yavaş yavaş geçiyorum , kabuğunu yumuşak bir fırça ile temizledim, biraz geçti beyazlıklar. Teşekkür ederim

Kaplumbağam'ın kabuğu böyle beyazlama var ve kontrol ettim kabuğu yumuşak bebek olduğu için hala normalmi yumuşak olması?
Diğer kaplumbağamında bir tane yeri beyaz ne yapmam lazım mantar mı bu?

Ekli dosyalar

• IMG_20250322_090941.jpg
    IMG_20250322_090941.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 11
Kireç kalıntısı,benim kaplumbağa da var,plaklar kavlayıp kalkınca içine su giriyor ve kuru alanda su buharlaşınca kireç kalıyor,plak atınca düzelir yani sorun değil.

Kabuk kavlamış. Bir sorun yok.

Yavru hayvanlarda kabuk esnek olur. Ön kısım arka tarafı kadar yumuşak olmadığı sürece normaldir.

Çok teşekkür ederim. peki daha küçükler ama hep evham yapıyorum.. yiyecekleri sadece ,un kurdu ve hazır kaplumbağa yemi klasik verdikleri.. ben çeşitlendiriyim mi yiyeceklerini...

Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Bunlar kaliteli yemler.

Tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Bunlar kaliteli yemler.
Cem bey yeni konu açmıştım benim hayvana da bakabilir misiniz?

Geri