Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunda sorun var

Zilli Hayri

SKF Delisi
Zilli plaka atıyor fakat kabuğu çok kötü olmaya başladı. Kötü diyorum çünkü hiç böyle olduğunu görmedim. Sürekli kuru alanda ama belirti yok. Tek çok az yem yiyiyo. Ya hiç yemiyo ya da en fazla bir buçuk yem yiyiyo. Alt kabukta sorun yok. Hayri yi kafası için Vildan ablaya götürdüm. Sorun olmadığını söyledi (sadece Hayr gitti çünkü kontrolü vardı). O boynunda ki şişikliğin doğum izi gibi olduğunu büyüdükçe geçeceğini söyledi. Zilli yi götüremiyorum babam evde olduğu için.

Bir de Sera raffy ı nın ölçüsünü nasıl ayarlıyabilirim?

6 ve 8 cm ler. Elimde vital, raffy p ve raffy ı var. Nasıl yem listesi oluşturabilirim?

Ekli dosyalar

• 1390980703858.jpg
    1390980703858.jpg
    180.8 KB · Görüntüleme: 123
  • 1390980721605.jpg
    1390980721605.jpg
    168.9 KB · Görüntüleme: 92
Cvp: Kabuğunda sorun var

biraz daha aydınlık ortamda çekip foto atabilirsen daha iyi anlaşılır abicim

plaka ayrıldığı için o renk alması normal. sürtünüp atabileceği bir şey var mı o yardımcı olacaktır.

vitali 8 cm için verebilirsin. ama küçük olanda yiyebiliyorsa, istiyorsa ver. sıkıntı olmaz. bu yaşta yeşillik yemeye başlıyorlar. yeşillik yerine bunu yer.

ikiside farklı boyda verilen öğünde büyüğün küçükten nasiplenme durumu olacak. ayrı bir kapta yemleme yoluna gidilebilir ama üşüme ve stres iştahsızlık yapabilir. bir arada verirsen tek öğün yapacaksın.

raffy P
raffy I
vital
raffy P
raffy I
vital
raffy P'deki kırmızı yemler.

küçük vitali yemez ise yerine raffy P ver. büyüğe vital. tek tek büyük küçüğün yemine dalmamış olur. ayrı köşelerde verirsin. bir de emreden fikir al. küçük konusunda alternatif çözüm gösterebilir.

kabuğun daha net resmini at. mantar mı normal plaka değişimimi bakalım.

Buyrun fotolar.

Ekli dosyalar

• image-685bfa83924045cc08f28c813216ada67ba0978b246116d816ca008e5ae73564-V.jpg
    image-685bfa83924045cc08f28c813216ada67ba0978b246116d816ca008e5ae73564-V.jpg
    223.5 KB · Görüntüleme: 118
  • image-feae20247d071e334e1c7f3b453c36a3f557b26e1811dfcda2a144305469a568-V.jpg
    image-feae20247d071e334e1c7f3b453c36a3f557b26e1811dfcda2a144305469a568-V.jpg
    249.7 KB · Görüntüleme: 114

bende hiç olmadı ama araştırdıklarıma göre birkaç şey söyleyeceğim kaplumbağana ait çok yumuşak bir fırça olsun fırçayı suya tutup çok hafif bi şekilde kaplumbağanın kabuğuna sür düzelebilr birde yumuşaklık varmı kabuklarında ?

burcu o bölgeye diş fırçası, tuz olayını uygula. uygulamayı bildiğin için anlatmıyorum. 3 gün yap. sabah ve akşam. neticeyi üç gün sonra resimlersin. diğerinde var mı böyle bir durum.

Allah a şükür. Sapasağlam. Gayet sağlıklı. Çok güzel kabuğu. Emre abi girse beslenme saati yaklaşıyo Hayri nin. Bir öğün yemleyince doymuyo bey efendi. Daha önce uygulamıştım tekrar uygulayalım bakalım.

bu sebeple asabileşip, diğerine sap olmasında önemli olan bu.

onu gözleyerek tesbit edersin. eğer hava kapalı ise insanlar gibi hayvanlarda karamsarlığa düşüyor. benimkiler genelde dışardan güneş ışığını gördüklerinde çıkıyor. sen evde yokken çıkıyor olabilir. veya aklı ermeye başladığı için çevresinde bulunanlardan rahatsız olduğundan çıkmıyor olabilir.

Ablam bütün gün kaşısında olduğu için yatağı örgü örüyo. Hayvanlar ablamı da sevmezdi zaten :D
Şimdi annem evin şeklini değiştirirken söyleyim benim karşıma alsın. Napalım bensiz durmuyolar.

Emre abim nasıl besliyicem şimdi bunları?
Sen işin ustalarından biriymişsin bilirsin.

Bu konuda sana yardımcı olamayacağım :( Çünkü bu konulardan pek anlamam :/ Ama daha birsürü kişi var ;) Onlar yardımcı olurlar,oldular,olacaklar :))

Hmm...Ama nasıl besleyeceğine yardımcı olabilirim sanırım :) Sabahları (ana öğün) Sera Raffy P verirsin.Öğlenleri (ara öğün-vermeyebilirsinde) Sera Raffy I verebilirsin :) Akşamları ise (ana öğün) Sanyu yemlerden verebilirsin ;)

üç öğün yem verilmez. emre 6 cm'ye ben 8 cm'ye kadar iki öğün sonrasında tek öğünü öngörüyoruz. ve bir gün aç gün olmak üzere kabuk boyu kadar yeşillik verilebilir.

sanyu alınacak son yem bile değil. elinde varsa bu yemi kullanma incilay. burcu elindeki yemlerden bir program istemişti. yazdım, emrede baksın diye bekliyor.

raffy P
raffy I
vital
raffy P
raffy I
vital

Burcu, Cem in programı güzel ama bence vital bu boylar için çok fazla. Hatta 6 cm olana vitali 8 cm olunca ver. Benim programlarım şu.

8 cm olan için
raffy P
raffy I
Aç gün (öğlen kabuk büyüklüğü kadar kıvırcık)
raffy P
Vital
Raffy p

6 cm olan için
raffy P
raffy I
Raffy p
raffy P
Raffy I
Raffy p

Bence her ikisi içinde kafa hacmi kadar yemi tek öğünde ver.

Bugün yoğundum forumla fazla ilgilenemedim Burcu. Artık programları yarın başlatırsın. Aynı yemleri aynı günlere denk getirdimki sık sık dışarı çıkarma. Yani sadece vital ve aç günde ayrılmaları gerekecek.

Kabuk durumu için ben bir ara devit uygulaması önermiştim. Şu üstteki plakadan kurtulsun diye. Hiç yaptın mı? Cem de mantar değil diyor sanırım. Bu sebeple tuza ve fırçalamaya gerek yok. O plakaları atsa toparlayacak gibi.

Birde şu ikinci gönderdiğin resimlerde sırttaki en arka plaka beden öyle ayrık gibi duruyor. Kalkan bir eski plakayı almaya falan çalışmadın değil mi? Bana büyüme kararmasından ve plaka ayrılmasından daha farklı gözüktü. Umarım resimden öyle gelmiştir.

Tamam abi dediğini uygularım. Zaten yoğun olduğunu fark ettim. Seni yoruyolar bu ara kolay gelsin.
Evet abi deviti uyguladım bir ara açıldı lakin uygulama bitince böyle oldu acaba yanlış mı uyguladım.
Yok abi hiç kaldırmadım. Attığı plakaları topladım. Resimleri var ve duruyolar atabilirim.

Sorma Burcu işler yoğun gördükçe girip bakmaya çalışsamda arada kaçanlarda olmuştur belki. Anlayışına ve iyi dileklerine teşekkürler.

Devit uygulamasını yapıp plaka atımı yaptıysan bir süre böyle kalsın bakalım. Devit uygulamasından arka plaka açılmaz, demekki daha tam oturmadı o bölge. Gelişimi tamamlayınca düzelir. Sen genel olarak ne yapman gerektiğini biliyorsunda belki eski bir plaka kalkması görüp dalıp ellemişmisin diye sordum.

İmkanın olunca bir ara jbl agil yem alırsın. Menüye yemi aldığında uygun oranda dahil ederiz.

Geri