Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunda sorun var

Ne için nasıl bir yem?

Teşekkür ederim. Çok iyisin abimmm...

Ben bir şey yapmadım eski resimleri var atabilirim abi istersen.

Cvp: Kabuğunda sorun var

Agil ana yem grubunda farklı içerikleriyle menüyü zenginleştiren ve kemik gelişiminde de faydalı bir yemdir. 6-8 cm olduktan sonra hayvanlara verilebiliyor.

Attığı plakaları görmüştüm. Hatta rahatladığını düşünüyorum. Ancak şu diğer durum üzdü.

Şok oldum abi. Elimdeyken bir tane daha çıkartmış. Tamam cumartesi alışverişe gidicez.

Çıkanların resimleri...
O küçük olanar yanlarından çıkanlar ben koparmadım!

Ekli dosyalar

• image-0513ae5c6e27737602aaa2bd5f216c6dbd95273a34679753ecbee0ddf5149af0-V.jpg
    image-0513ae5c6e27737602aaa2bd5f216c6dbd95273a34679753ecbee0ddf5149af0-V.jpg
    214 KB · Görüntüleme: 64

İyi attı kabukları. Bu eski plakalardan o beyazlanan yerlerden de düştü mü? Yada hiç renk değişimi varmı? Oraya tırnağını sürtsene hafifçe, beyaz bölümde dağılma var mı? Her iki konuda yazdım ama diğerinden devam edebilirsin.

Evet ortadaki ilkten düştü. Attıkça gitmeye başladı. Kazıdıkça dağılıyo gibi.

plaka atması normal durum onda endişelecek bir şey yok. silisi temizledikçe bunlar gözüküyor normalde dışardan baktığında farketmiyorsun. o beyaz bölgedeki plakalar çıktıysa tuz ve diş fırçası ile uygulama yapıp ikinci partide tuzu ıslatıp o bölgede tutup hayvanı beklet. o bölge tuzu yesin sonra yıkayıp akvaryuma al.

baktım burcu.

Dağılıyorsa üst kabuk bölgeside arada kalmış mantar oluşumu demekki. Sen ne dersin Cem, bana alt kabuk durumu ile buradaki dağılma durumuyla mantar ihtimali kuvvetli geliyor.
Tuzu kesinlikle deriye temas ettirmeden uygulamaya devam et Burcu. Hayvanın durumu tespit etmek için önce devitle plaka atıp sonra tuz ve tırnak kontrolü ile uğraşmak bu mantarın ne illet olduğunun kanıtı.

evet bende ilk başta mantar olduğu konusunda şüpheleniyordum ama kesinlik kazandı. inşallah alt bağadaki o delikler mantara bağlı değildir.

burcu dayın geldiğinde en kısa sürede seni veterinere götürsün. o sürede bu tuz en azından azaltmasada yayılmasının önüne geçecektir. alt bağaya da sür.

Turgay Abi nin bu konulardaki hassasiyetini bildiğimden hastalık konusundaki bölümünü paylaşıyorum. Tecrubesi ve deneyimleri tartışılmaz bir abimizdir.

mailto:/kaplumbaga_hastaliklari_dosyalar/mantar.htm

Cem, alt kabuğa şimdilik tuz uygulamasa daha iyi olabilir. Eğer delik derinse hayvanın içine tuz ulaşabilir.

Her gün kontrol ediyordum. Yeni oluşmuş bu delik. Diğer konuyu açtıktan sonra endişelerim arttı. Daha önce böyle olmadı yeni fark ettim.

Sizden yorum gelmediği zamanlar orayı okuyodum. Onu yapmak dişçi gibi olmayı gerektirir. Bir de bu kapluşumun kabuğundan kan gelir mi?

kırık çatlak varsa gelir o deliklerden kan mı geliyor.

tuz kullanma o bölgede teması olmasın. ama baticon sür. tuz sonrası yıkadıktan sonra baticonu üstteki beyaz bölgeyede sürüp kurumasını bekle.

Tuzu üst kabuğa uygula, batikonu alt kabuktaki deliklere. Devit konusunu bırak artık Burcu.

O konuyu bilgi edinmen için verdim Burcu. Sen hayvana tuz ve batikon dışında uygulama yapamazsın. Veterinere hemen gitmeni öneririm.

Geri