Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundaki leke mi yoksa benim kuruntum mu ??

Cvp: Kabuğundaki leke mi yoksa benim kuruntum mu ??

AEK' Alıntı:
Evet Başak, Ali Sarp ın dediği gibi hava ısısı 31-33 derece olunca çıkarmalısın. Leğenin ortasına kaya koyup etrafını su doldur. Leğenin bir tarafı gölgede kalsın. Bunun dışında normal kuru alanını kullansın. Akvaryum zaten tam güneş almamalı ki aşırı yosun oluşumu olmasın.

Bende tam öyle yapıyorum Ali Sarp'a dediğim gibi ben Osmaniye' de oturuyorum burası güneş çıkınca çok sıcak oluyo zaten hatta 40 dereceyi falan buluyor öğlen vakti yeterince sıcak oluyordur . Hiç güneş görmezse de zararlı değil mi metabolizması çalışmaz o zaman nolacak .

40 derece olan zamanlar öğle vakti çıkarma hayvan çarpılır. Yazın 15:00-16:00 gibi uygun.

Kuru alan ısıtma lambası ve yanında uvb kambası yeterli. Ben hiç güneşlendirmiyorum. Uvb yoksa bir süre devit 3 kullanmak gerekki zaten güneşlendirme olmayan kış aylarında gerekli.

Cvp: RE: Kabuğundaki leke mi yoksa benim kuruntum mu ??

AEK' Alıntı:
Dış sıcaklık için güneş altında derece olsun bence. Yani duvara falan derece takıp ölç ama gölgeye denk gelmesin. Uygun zamanlarda esintisiz havada uygularsın.
[/quote

Derece koymuyorum ama gölgeye dikkat ediyorum takip ediyorum sürekli sıkıntı olmuyor. Bide biz yazın tatile gidiyoruz Muhittin ' i bırakacak kimse yok akvaryumsuz 1 hafta sıkıntı olur mu ??
Isıtıcı falan götürcem ama uçakla gitcez büyük ihtimalle akvaryum götüremem en azından büyük akvaryumu götüremem napabilirim ?? Bunun için önerileriniz var mı yada bir yere giderken falan siz napıyosunuz??

AEK' Alıntı:
40 derece olan zamanlar öğle vakti çıkarma hayvan çarpılır. Yazın 15:00-16:00 gibi uygun.

Kuru alan ısıtma lambası ve yanında uvb kambası yeterli. Ben hiç güneşlendirmiyorum. Uvb yoksa bir süre devit 3 kullanmak gerekki zaten güneşlendirme olmayan kış aylarında gerekli.

Cem devit 3 ü şimdi sürme demişti ama gözlerin de sıkıntı olmadığı için ve çok şükür sağlıklı olduğu için devit i kullanabilirim değil mi ?

Deviti kabuk için söylemiştir. Bu başka bir uygulama. Devitin doğrudan kullanımının yanında yaptığımız bir bakım.

Devit 3 esasen haftada bir yeme bir damla ile ağızdan verilir. Tabi uvb lamba bulunmayan sisteme sahip olanlarda. Bu vitamin yapay olarak d vitamini sentezi yapmasını sağlar. Böylece kabuk ve kemik sağlığı iyi olur. Doğal güneşlendirme zamanları verilmez. Bence üç aydan fazlada verilmez. Yapay ürün olup iç organları zorluyor. Yani kış için uvb kaçınılmaz. Ben be doğal güneşlendirme ne devit veriyorum. Uvb lambalar bu işi yaz kış görüyor. Birde aklında olsun uvb ışını cam arkadından geçmez. Bulut arkasından da geçmez. Bu sebeple hayvanı bulutsuz ve açık havada güneşlendirmelisinki faydası olsun. Aksi halde boşa hayvan akvaryumdan çıkıyor ve esinti riskine giriyor.

Cvp: RE: Kabuğundaki leke mi yoksa benim kuruntum mu ??

AEK' Alıntı:
Deviti kabuk için söylemiştir. Bu başka bir uygulama. Devitin doğrudan kullanımının yanında yaptığımız bir bakım.

Devit 3 esasen haftada bir yeme bir damla ile ağızdan verilir. Tabi uvb lamba bulunmayan sisteme sahip olanlarda. Bu vitamin yapay olarak d vitamini sentezi yapmasını sağlar. Böylece kabuk ve kemik sağlığı iyi olur. Doğal güneşlendirme zamanları verilmez. Bence üç aydan fazlada verilmez. Yapay ürün olup iç organları zorluyor. Yani kış için uvb kaçınılmaz. Ben be doğal güneşlendirme ne devit veriyorum. Uvb lambalar bu işi yaz kış görüyor. Birde aklında olsun uvb ışını cam arkadından geçmez. Bulut arkasından da geçmez. Bu sebeple hayvanı bulutsuz ve açık havada güneşlendirmelisinki faydası olsun. Aksi halde boşa hayvan akvaryumdan çıkıyor ve esinti riskine giriyor.

Zaten onun için demişti ama gözlerinde problemler var dedi şimdi kullanma sonra normale dönünce kullancak mıyım kullanmicak mıyım bilemedim bir sorum dedim .

Yani ben şimdi uvb lamba alsam akvaryumdan hiç çıkarmama ve devit kullanmama gerek kalmicak mı ?

Evet Başak. Ben ne devit gibi bir yapay ürün kullanıyorum nede kısıtlı bir mevsimde hayvanları doğal güneşlensin diye riske arıyorum. Uvb lambalar uva ışınıda içerdiği için hiç sorun olmuyor. Ancak bu ampuller ısı vermediği için ısıtma lambası ayrıca olacak. Zaten gündüz yanık kaldıkları sürelerde farklı. Bunun için kaplumbağa bakım kılavuzunun kuru alan kısmını okursun zaten.

Teşekkür ederim Emre en kısa zaman da lamba alıcam . Zaten senin yazdığın konu vardı ya geniş kapsamlı onu yazıcıdan çıkarttım ona göre hareket ediyorum.

İşe yaraması çok güzel. Benim bile hatırlatıcım oluyor bazen o yazı :) malum hayvan çeşidi ve boy farkı çok.

Dogru ben herkesi iste istanbulda sanip yaziyorum :)

Buarada bende usensemde UV lamba olsa bile firsati olan herkes guneslendirmeli dagol gunes en en iyisidir sonucta

hayvanın kabuğunda sorun yok deviti sadece haftada bir yeme bir damla damlatıp ağzına uzat yesin. ben yazlık için ayrı akvaryum almıştım oraya gittiğinde ya akvaryum ya da büyük bir kap al. bir tek ekipman götürürsün. yalnız güneşlendirme hadisesinde emrenin belirttiği gibi 15:00-16:00 hatta sıcaklık durumuna göre 16:00-17:00 saatleri arasında olabilir. kafa üstü derileri incedir hayvanın başına güneş geçer. bu sebeple ölen hayvanlar olmuştur. buna dikkat et.

Geri