Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundaki mantarımsı şey?!?! Lütfen yardım

Az önce kargo elime ulaştı. Kumlar ve yemler geldi.Kum u akvaryuma koyacağım da öncesınde nasıl dezenfekte edeceğim?
 
Sondan başlayalım. Kumu kimyasal değmemiş temiz bir leğende 2-3 kg’lik partilerde boşaltıp el yakmayan sıcaklıkta suda mıncıklayarak yıka. Bulanıklık gidene kadar doldur boşalt yapıp temizle. En son kaynar su döküp soğuyana kadar kaşık ile arada bir karıştırıp her yerine nüfuz etmesini sağla. Sonra bırak soğusun. Eğer gerekiyorsa bir kez daha durulayıp sonra yavaşça akvaryuma dök. 3 cm’lik yükselti yeterli gelir şimdilik.

Bunun için hesap şu: en*boy*3\1000= kum kilosu. Poşetler 800 gramlıktı sanırım ona göre hesap edersin.

Akvaryuma koyduğunda bulanıklık olursa kumu karıştırıp sudan bir miktar alıp yeni su koyarsın. İç filtren varsa ilk yarım saatte birkez yıka, 1 saat sonra bir defa daha sonra ertesi sabah birkez daha. Tozun bir kısmı kuma oturur. Birkaç genel temizlik sonrası kalıntısı kalmaz.
 
Su ısısı 28 derecede sabit olacak, lamba ısısı 32 derece.

Cımbız işini yap. Plakalar açılmış. Öyle olmasa önermezdim. İlkini çıkarınca acemiliği atarsın diğerlerini daha rahat yaparsın. Bunlar kaşıntı yapar hayvanı kurdeşen eder. Öylesi daha kötü.

Hayvanı düz yere koyup bastır üstüne ve sabit tutup öyle yap. Kendini kaldırmaya çalışır. Onun için sıkı bastır. Korkma birşey olmaz. Olurda kanarsa üzerine baticon sürüp 5 dakika kuru yerde beklet sonra silip akvaryuma koyarsın. Bu acı vermez. Birbirleriyle yaptıkları kavgalarda öyle yaralar oluşuyor ki bu hiç birşey değil.

Bunlar dışarıdan müdahaleyi sevmezler. Onun için güvenli ve hızlı hareket edebildiği suda kalmayı tercih eder.

Stick yemleri bir araya getir. Ona göre ayarla. Bir stick yem iki gammarusa denktir. Stick sayısını hesapladıktan sonra iki katı gammarus vereceksin.
 
Merhaba;bugün cımbızla 5 6 tane plaka çıkardım. Bazılarına cımbız girmediği için diş fırçasıyla fırçalayıp öyle sokmaya çalıştım fakat yine girmeyince zorlamadım. Valla şu 5-6 plaka için 1 saat uğraşmış olabilirim,hiç kolay olmadı ilk defa yapınca :))

Yarın ailemin yanından ayrılıyorum. Beslenme programını şöyle yapmayı düşünüyorum;
Sabah 2 gammarus
Akşam 1 stick yem(sizce az mı yoksa ideal mi fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim)
Cuma ve pazar akşamı ise 1 tane kırmızı mineral stick yem.

Böyle düşündüm,yanlış varsa lütfen düzeltin,dediğim gibi ailem kaplumbağanın obezlik,büyüme vs. Gibi durumlarını anlayamazlar,o yüzden böyle beslenme programı vereyim de ona göre hareket etsinler diyorum :/
 
Hayvanın şu an kabuk boyu kaç cm ?
 
Öğünde stickleri 3, gammarusu da 6 yap. 1 az gelir. Hayvan büyüme aşamasına girmiş bunu tolere eder.
 
Teşekkür ederim. Bir şey daha soracağım;Bu stick yemlerin içinde kırmızı harici sarı yemler de var. Bunlar da mı mineral yem?

Bir de bu d vitamini damla uygulamasını ne zamana kadar kullanmaya devam edeceğiz ? Ailem uygulamayı yapacak çünkü,ben yarın gittiğim için
 
Sarımtrak olanlar tahıl içerikli, bej protein içerikli yemdir o ve bej olanı bir arada vereceksin, minerali ayrı.

Deviti kabuk üstünde 3-4 katman kalana kadar uygulasınlar. 3 günde bir yapsınlar. İkinci parti plakalar çıkınca haftada bire düşürsünler.

Yalnız havaların soğuduğu zamanlar ve kışın bu uygulamayı bıraksınlar. Hayvan üşütüp hasta olursa daha büyük iş çıkar. 7-8 cm kabuk boyuna kadar akciğer enfeksiyonu ölümcül risk taşır.

Lamba işini hallettiniz mi o çok önemli.
 
Tamamdir teşekkür ederim, burada havalar çok sıcak,antalyda yaşıyorum malum.
Lambayı hala halledemedim çünkü genellikle kıstıraclı olduğu için nereye takacağımı bilmiyorum. Kuru alan oldukça yüksekte çünkü.

Aslında eski tip ama güçlü ayaklı bir masa lambam var, bunu kullanabilir miyim? Forumlarda okumuştum masa lambası kullananlar oluyormus. Ama doğru bir şey mi emin değilim
 
Deveboynu dediğimiz ve E27 büyük duylu ise olur. Lamba üzerinde max kaç watt olduğu yazar. 25 W ise işe yaramaz. 40 W yada 60 W olmalı. Bu durumda alacağın 40 W için bauhausta ecolite halosoft 42 W yada tekzende wiselite halogen energysaver 42 W; max 60 W ise bauhaustan ecolite halosoft 52 W alabilirsin. 42 W olanları da kullanabilirsin yada elektrik malzemesi satan dükkanlarda eski tip soft 40-60 W armut ampul alabilirsin. Yapı marketler artık tasarruflu ampul harici satmazlar. Bir iki tane yedekte al. Hep olmadık zamanda patlarlar.

Kuru alan cam ise üzerine takabilirsin ama plastikten ise kaykılıp düşme ihtimali var. O halde kullanman riskli olur.

Her ne kadar ortam sıcak olsa da hayvanlar sıcak algısını hissetmek ister. Biz lamba ile güneşi simüle ederiz. Isı bu şekilde doğrudan geldiğinde kabuğunu kurutma eski plakaları atma ve ihtiyaç duyduğu bölgelerini ısıtması daha verimli olur.

Bunu bize uyarlarsak sıcak bir ortamda durmak ile plajda güneşlenmek gibi bir durum.
 
Geri
Üst