Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunun kenarlarında beyazlıklar var :/

zeki52

Elmas 5 Üye
Arkadaşlar bugun sınavlarımdan ötürü tekrar ankaraya gelmek zorunda kaldım. kapluşumuda dordum bu arada ama pazartesi gunu bıraktıgımda hiç bir şey yokken bugun geldigimde kabugunun kenar kısımlarında beyazlamalar gordum ve orta plaklarının aralarıda kısmen beyaz gozukuyordu sudayken. bir kaç resmini çektim sizce bir sorunmu var yoksa kabuk değişimi sonucumu olusmustur bu beyazlamalar ?

mailto:/2u7n6l5.jpg

mailto:/bitq1w.jpg

alt kaubkda pek bi gariplik goremedım ama genede yüklemek isteidm belki gozumden kacan bir sey vardır diye.
mailto:/ta21vn.jpg

Etek kısmındaki beyazlamalar kireçten kaynaklı. Bu arada güzel büyüyor.

Cvp: Kabuğunun kenarlarında beyazlıklar var :/

Kirecli su kullanıyosun olabilir kabuk degisiminde de olabilir^^

Benimkilerdede var musluk suyundan oluyor galiba kirec:133:

Resimden tamda seçemedim Zeki. Hatalıda bilgi vermek istemem. Sen daha net görürsün. Eğer o etek kısımdaki kabuklar şeffaf beyazlamışsa eski kabuğun değişime bağlı renk kaybı. Eğer mat bir beyazlama yani tabaka gibi ise kireçtir. Net sonuç bu. Kalsiyum ve d vitamini sentezini ihmal etme.

Şeffaf beyazlama var abi. Karides veriyorum 2 gunde bir sadece tek öğün olarak. haftada 1 de devit 3 veriyorum 4 yeme damlatıp. yani olumsuz bir durum yok kabuğunda :) teşekkür ederim yorumlarınız için..

O zaman kabuk değişimi, sorun yok. Bu arada deviti bir stick yeme bir damla olarak haftada bir kez ver.

kaplumbağanızın kabuğunda piramitleşme var gibi

Piramitleşmemi :ermm: emre abi öyle birşeymi var kabugunda ?

Bu açılardan anlaşılmaz. Ama daha önceki resimlerde zaten böyle bir sorun görmemiştik. Sen genede için rahatlasın istersen önden ve yandan birkaç resim koyup ekle buraya bakalım Zeki.

Çok hareketli oldugu için anca bu pozları yakalayabıldım umarım teşhis için yeterli olurlar :/ elimde bile kabuguna çekilip durmuyor sürekli elimi itiyor 'bırak beni bırak beni' diyor sanki :)

mailto:/30mbibd.jpg

mailto:/jsezgz.jpg

mailto:/2up8itz.jpg

mailto:/4ryu80.jpg

Gayet sağlıklı bir kabuk şekli var, maşallah. Zaten beslenmeyi düzenlemiştik seninle. Öyle hatırlıyorum. Aynen devam.

Yeni akvaryuma geçmek için sabırsızlanıyorum :) nasıl yüzecek kerata :)

muhtemelen ben yanlış gördüm çok sağlıklı bir ufaklık uzun ömürler dilerim :D

zeki52' Alıntı:
Yeni akvaryuma geçmek için sabırsızlanıyorum :) nasıl yüzecek kerata :)

Yeni akvaryuma geçince çok keyifli olacağına eminim. Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar huzurlu olur ve iyi gelişir. Elimde olsa en boyu 200*100 yaparım :)

200*100 mükemmel bir görsellik olur bizim açımızdan ve kapluşlar için düşünemiyorum bile resmen ciddi manada okyanus olur heralde :) ayın 13 ünde son finalimi olucam aksam 11 de evde olucam gelır gelmez dezenfekte işemine başlalarım bidahki akşam saat 8-9 gıbı durularım tekrar bekletırım ertesı gune kadar ve normal suyu koyarım tahminen ayın en gec 16 sında yeni akvaryuma geçmiş olucam sanırım :)

emre aman eline koluna hakim ol böyle gidersen binayı yıkacan. :smile: bir şey değil böyle bir şey yaparsan güzel kaplumbağa tatil köyü olur. rezervasyona başlarsın artık. tabi kuru alanda kurtarmaz, bir tramplen lazım.:smile: ilk müşterin benimkiler olur. kral dairesi olmasa da bir suite oda fena olmaz, benimkilerin belli standardı var aşağısı kurtarmaz. bir tanede balayı odası yaptın mı süper olur. otel ikramı havyar şampanya :haha:

Seninkilerin standardını bilmezmiyim yaptığın sisteme alıştılar aşağısı kurtarmaz :) zaten bu sistem diğer ufaklıklara büyüyünce tam olacak. Ne başka hayvan ne başka akvaryuma gerek yok :) geçen yaz bir kaç misafirim olmuştu o kadar. Ama sorumluluk zor iş.

Zaten binanın statik dengelerine zarar vermemek için ve kapıdan girmesi için bu ölçüyü yaptırdım. Ki bu akvaryumuda binada kirişe denk gelecek şekilde oturttum. Zaten bir kenar 70 cm den büyük olamıyor. Standart kapı ölçülerine göre hafifte pay bırakmak gerekince yükseklik 70 cm olmak durumunda kaldı :)

Geri