Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk alttan renk değişimi ve yumuşama

NotSan.Tugba

Bronz 4 Üye
Arada iyileşip tekrar böyle oluyor, haftada 2 kere suyunu değiştirip akvaryumu yıkıyordum iyice ama artık hergün suyunu değiştirmeyi düşünüyorum, veterinere götürmüştüm vücudu kadar su koy dedi, burdakiler ise 30 litre en az olmalı diyor, ısıtma lambası 42w ve tetra ht 100 ısıtma çubuğu var.

Derin suya koyunca axalotl ‘u yiyemiyor, küçük bir kaba azcık su koyup verirsem parçalayabiliyor .

Sahiplendirsem mi göle mi bıraksam yazın, biz bu hayvanları hapsedip güneş almasını mı engelliyoruz acaba, geçen 30 dk güneşe çıkardım kabuğu biraz daha iyileşir gibi oldu, kabuk rengi düzelse bile sertleşmiyor hiç.

Napacağımı bilmiyorum, bugün tekrar veterinere götüreceğim.

Ekli dosyalar

• IMG_7171.jpeg
    IMG_7171.jpeg
    576.7 KB · Görüntüleme: 17
Yavrularda kabuk yumuşak olur. Ön kısım arka taraf kadar yumuşak değilse hayvanda kemik erimesi yoktur.

Varsa eczaneden devit marka şişe damla alın. Bundan 1 ay boyunca 3 günde bir 1 damla kabuğuna damlatıp yayın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.

Baticon yada tentürdüot varsa ilk 3 gün kabuğa sürüp 25-30 dakika kuru yerde bekletin. Deviti sonra uygulayın.

Suyu 15 cm yapın. Su ısıtıcıyı patlatırsınız. Hekime gitmeye gerek yok. Su derinliği böyle olunca haftada bir suyu yenileyin. Su her gün değişmez.

Teşekkürler, veterinerin verdiği vitaminler 2-3 ay önce çok iyi gelmişti. Ama sizin dediklerinizi de de yapıcam.
Tuz ile bugün parmağımla ovaladım biraz hafifçe, fırça kullanırsam zarar görür diye düşündüm. Eski yazılarınızda vardı tuz ile fırçalamak .
Yardımlarınız için teşekkürler, hayırlı bayramlar dilerim Cem bey.

Hayırlı bayramlar.

Plaka içi pütürleşme gibi duruyor

Plakalar atılınca temizlenir. Büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur.

Geri