Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk atma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hamsiu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hamsiu

Yeni Üye
Herkese merhabalar, kaplumbağamın kabuk boyu şu an 4.5 cm tam 1 ay önce kabuğuyla ilgili bir soru sormuştum şu an bu halde kabuklarını daha atamadı normal midir? Isıtıcısı vs her şeyi var uvb hariç. Haftada 1 diş fırçasıyla fırçalıyorum kabuğunu ama daha bi dökülme olmadı. Süreç normal midir bu sürece yardım edebilicek bir yöntem var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG_5112.webp
    IMG_5112.webp
    1,017.9 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba,

Isıtma lambası olarak ne kullanıyorsunuz?
Lamba kuru alandan kaç cm yüksekte duruyor?
Kuru alan sıcaklığını ölçüyor musunuz?
Her gün kuru alana çıkıp düzenli olarak kurulanıyor mu?

Isıtma lambası yetersiz olduğunda bu lekeler yoğunlaşır.

Merhaba,

Isıtma lambası olarak ne kullanıyorsunuz?
Lamba kuru alandan kaç cm yüksekte duruyor?
Kuru alan sıcaklığını ölçüyor musunuz?
Her gün kuru alana çıkıp düzenli olarak kurulanıyor mu?

Isıtma lambası yetersiz olduğunda bu lekeler yoğunlaşır.
Isıtma lambası 53w halojen lamba kullanıyorum sıcaklık da sabit 31-32 derece ama yeterince çıkmıyo günde çıktığında bizi görürse korkup anında atlıyor. Gün

Oda kalabalıksa veya odaya sık sık girip çıkıyorsanız kuru alanda durmak istemez. Etrafta kimse yokken çıkıyordur muhtemelen. Ampul tipi ve sıcaklık doğru görünüyor. Plakaların atımını kolaylaştırmak için Devit3 uygulayabilirsiniz.

Eczaneden Devit3 damla alın. Kabuğu güzelce kuruladıktan sonra birkaç damla Devit damlatıp fazla bastırmadan ovun. 20-25 dakika kuru ve sıcak bir yerde bekletin(ısıtma lambasının altında beklerse daha iyi olur), sonrasında damlanın fazlasını peçete ile silip akvaryuma geri koyun. Haftada bir bu işlemi tekrarlarsanız kısa süre sonra eski plakaları atar.

Oda kalabalıksa veya odaya sık sık girip çıkıyorsanız kuru alanda durmak istemez. Etrafta kimse yokken çıkıyordur muhtemelen. Ampul tipi ve sıcaklık doğru görünüyor. Plakaların atımını kolaylaştırmak için Devit3 uygulayabilirsiniz.

Eczaneden Devit3 damla alın. Kabuğu güzelce kuruladıktan sonra birkaç damla Devit damlatıp fazla bastırmadan ovun. 20-25 dakika kuru ve sıcak bir yerde bekletin(ısıtma lambasının altında beklerse daha iyi olur), sonrasında damlanın fazlasını peçete ile silip akvaryuma geri koyun. Haftada bir bu işlemi tekrarlarsanız kısa süre sonra eski plakaları atar.
Tamamdır çok teşekkür ederim

Hayvan daha ufak biraz daha bekleyin atar.

Geri