Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk beyazligi

darksonic

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Eki 2013
Mesajlar
21
Merhabalar
Komsumdan zorla kurtardigim bir kaplumbaga var hayvanin kabugu beyaz ve uclardan yumusamada baslamis kendim besliyorum 4 kaplumbagam var ancak bu hayvanin hastaligindan emin olamiyorum yardim ve cozumlerinizi rica ediyorum ayrica ekipmani yeterli ayri bir akvaryum kurdum
 

Ekli dosyalar

  • 20131018_155555-1.jpg
    20131018_155555-1.jpg
    32.3 KB · Görüntüleme: 122
Cvp: kabuk beyazligi

foruma hoş geldin. hayvanı kurtardığın için önce tebrik ederim. hayvanın kabuğu gerçekten içler acısı vaziyette. kendi kaplumbağaların ile aynı akvaryuma koymadığın iyi olmuş. ilk yapacağın bir diş fırçasını ıslatıp içine sofra tuzu dökmen sonra deriye temas ettirmeden kabuğu ovala bunu bir kaç defa durulayıp ve tekrar fırçaya tuz döküp yap.

ayrıca eczaneden devit damla al. bunu da sabah ve akşamları hayvanın kabuğuna sürüp kuru bir yerde üstüne ısıtıcı lamba gelecek şekilde beklet 5-10 dakika kadar sonra peçete ile silip akvaryumuna koy. haftada iki defada bir yemine bir damla damlatıp elinle ağzına ver. bu şekilde yemiyor ise kurumasını bekleyip öyle ver. yağlı vitamin olduğu için suyu kirletmesin. bu kabuk yumuşamasını düzene sokar. daha doğrusu D3 vitamini vücutta kalsiyum kaybını önler

ama kalsiyum desteği kabuğu sertleştirir. jbl calcil yem ve sera mineral yemde alıp haftada birer gün vermek faydalı olacaktır. ama aldığın hafta bunları da birbirinden uzak günlerde olmak üzere iki kez ver. bunun yanında mürekkep kemiğini toz haline getirip ıslak yeme bulamakta çözümdür ama elden yemiyor ise suya değdiği anda ayrışacağı için etkisi olmaz. bu iki önerdiğim yem yeterli olur.

ısıtıcı lamba altında dururken üst plakaların kuruması ile açılarak kopması üstteki beyazlığı da zaman içinde atarak kendi rengine dönmesini sağlayacaktır. geçmiş olsun.
 
Cvp: kabuk beyazligi

Kabuk dökmenin yanında, musluk suyuna bağlı kireçlenme gibi geldi bana. Cem abinin önerileri doğrultusunda o plakalar gider büyük ihtimalle. Bu kaplumbağa için devit 3 yanında imkan dahilinde ise mutlaka uvb şart gözüküyor. Kabuk rahatsızlıklarında tedavi sırasında uvb en büyük etken oluyor. Geçmiş olsun.

Ayrıca bir kaplumbağa hayatını daha kurtardığınız için teşekkürler.
 
Umarim kurtarabilirim gercekten icler acisi durumda hayvan aslen kafes hayvanlari ve baliklar uzerine bilgiliyim kaplumbaga yeni eglenceli bir deneyim oluyor bu yuzden deneyimlerim henuz cok az ancak sizler sayesinde bu acigim gideriliyor dediklerinizi aynen uygulayacagim umarim iyi edebilirim sonsuz tesekkurler
 
Cvp: kabuk beyazligi

Merhaba, hayvan için daha sağlıklı bir yaşam kuracağınızı düşünüyorum. Almakla çok iyi etmişsiniz. Cem' in söylediklerini doğrudan yapın derim. Temennim bu bakımsız kabuğun ve oluşan kirecin kısa sürede düzelmesi. Bir aya kadar toparlayacağını düşünüyorum. Eğer mantar çıkmazsa sorun olmadan toparlar. Kuru alan ısısının 31-32 derece olmasını sağlamayı ihmal etmeyin.


Geçmiş olsun.
 
Cvp: kabuk beyazligi

Tesekkurler hayvan baya toparlandi sayilir cem beyin tavsiyelerini aynen uyguluyorum kabugunun o kotu hali toparlandi rengi duzelmeye basladi daha canli ve daha istahli artik biraz daha zamana ihtiyaci var isiyi 30 da sabit tutuyordum biraz daha yukseltirim tesekkurler temenniniz icin iyi halinin fotosunuda paylasacagim isallah
 
Cvp: kabuk beyazligi

Bu arada karışıklık olmasın, tekrar belirteyim kuru alan ısısını dediğim değerlerde 31-32 derecede tutmalı. Su ısısıda şimdilik 28 derece olsun. Toparladığı zaman 27 hatta 26 derecelere çekilir.

Hızlı toparlama sevindirici. Kabuk bir rahatlasın alttan çıkana bakarız. Devit uygulaması ile eski kalan plakalar atılır.
 
Tekrar tesekkurler dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz alt kisimda pembelesmede var sanirim sogukta yemis hayvan o konudada forumdan bilgi aldim kucuk cocuk gibi ilgi sart
 
Cvp: kabuk beyazligi

Pembeleşme soğuk sebebiyle ise hemen ısı değerleri ayarlanıp gözlemlenmeli. Bu pembelik gelişime bağlıda olabilir. Yani başka belirti yoksa hemen hastalığa yormayabiliriz.
 
Cvp: kabuk beyazligi

Hayvanin onceki sartlarini goz onune aldigimda hasta olma ihtimali yuksek gibi ancak dediginiz gibi gozlemlemek gerek artis olursa yine yardiminiza basvuracagim kesin :)
 
İyi halini görmeyi bekliyoruz. Olumsuz ek bir belirtide danışın bize, gerekirse veteriner yardımınıda öneririz.
 
Cvp: kabuk beyazligi

merhaba, benim kaplumbağamda da aynı problem var ve maalesef fotoğraftaki gibi şu anki durumu.Araştırırken tavsiyelerinizi gördüm ve ilk fırsatta uygulayacağım.Yalnız iyileşmiş fotoğrafını göremedim.İyileşti mi.İnternet üzerinden bu konuyu araştırdığım çoğu yerde yüzde doksan ölür yazıyor.
 
Cvp: kabuk beyazligi

Yeni bir başlıkta kabuğunun bir fotoğrafını koyabilirseniz suda ki kireçlenmeye bağlı mı yoksa mantar vs. diğer türlü bir sorun mu bakabiliriz.
 
Firsat bulup yeni foto koyamadim ancak kabugu baya baya duzeldi olur falan diyenlere bakmayin tavsiyelere uyarsaniz hayvan duzelecektir
 
Cvp: kabuk beyazligi

Fotoğrafları bekliyoruz. En azından bir örnek olur, tedavi öncesi ile tedavi sonrası diye.
 
Düzelmiş halini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
 
Cvp: kabuk beyazligi

son hali bu hayvanin
 

Ekli dosyalar

  • 20131105_193941-1.jpg
    20131105_193941-1.jpg
    40.3 KB · Görüntüleme: 85
Cvp: kabuk beyazligi

Eski fotoğrafı ile yan yana kıyasladım da baya bir gelişme görülmüş, arada ki fark açık bir şekilde belli oluyor Arda bey. İnşallah tamamen düzelmiş fotoğrafları ile de karşılaşacağız.
 
Geri
Üst