Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk deforme oldu

gazoz

Bordo Bereli
Akciğer enfeksiyonunu atlatıyoruz çok şükür, Leonardo hala iştahsız ancak bazen yem atıyorum,yemeğe çalışıyor Yemin yarısını yiyor,yarısını çıkarıyor ağzından...
Neyse asıl sorum,kaplumbağam kabuk değiştiriyor son zamanlarda,şu ana kadar 4 plaka kabuk düştü, ancak 2 plakanın altından tam gelişmemiş kabuk çıktı,ilk baş kendiliğinden düştüğü için sorun etmedim ancak 2.si şüphelendirdi beni.Kapkara bir leke var kabuklarda.Birinin lekesi yarım olarak geçti ancak diğer plakanın üstündeki gelişmemiş,yumuşacık olan kabuk soyulmaya başlıyor biokadin ile dezenfekte edip,açık yara merhemi sürdüm.Bekletip yıkadım,neden kabuk böyle oldu bir türlü anlamıyorum. :breh:
2hfhl.jpg

2hflh.jpg

2hfxb.jpg

Cvp: Kabuk deforme oldu

Oyyy kıyamam :(. İnşallah en kısa zamanda iyileşir tospişin :(

Veterinere götürebilir misin Leonardo'yu ? :) Bana kalırsa hiç riske atmaya gerek yok çünkü.

Bana kalsa götürürdüm.Maalesef birda 1-2 veteriner var hiç biri kedi köpekten başka bir şey anlamıyor..

Haklısın, o zaman bir tane veterineri telefon ile arayıp danışsan ? Ne kullanabilirim diye ? Çünkü bana kalırsa hiç kimse ( bu forumda ) veteriner değil. O yüzden.

Şu ablamın bulduğu veterinere ulaşabilsem konuşacağım ama,bakalım ne zaman uygun olacak.Beklemedeyim şimdi.Akciğer enf.de de o yardım etmişti...

Geçmiş olsun :( Bence de veterinerlik bir durum bu. Vitamin ve kalsiyum takviyesi yapın diyeceğim ama iştahı da yokmuş zavallıcığın :(

Forumda cevap gelmezse İstanbul Dikilitaş'ta Pet-vet var. Orada Volkan Bey ile görüşün bu konuyu. Telefon numaralarını net.te bulabilirsiniz.

Çok çok geçmiş olsun. Kabuk değişimi hiç yaşamadığım için yardımcı olamayacağım. :/

inş iyileşir.Benim olduğum yerdede inek kedi köpekten anlayan yok.İnş benimkiler hastalanmaziİnşallah iyilerşr )

Arkadaşlar , sizi kötülemek amacıyla söylemiyorum. Sadece o tospişi riske atma Melisa. Sen en iyisi telefon ile ara veterineri. Bir danış. Forumdan da cevap bekleme. Ama kusura bakmayın arkadaşlar.

Teşekkürler... Ablamın veterinere bir hafta içinde ulaşamazsam sizin önerdiğiniz bey ile görüşürüm...

En azından arayacağım, bir şekilde çözümü bulurum koskoca akciğer enfeksiyonunu atlatan çocuk bunu da atlatır.Kötü düşünmeyeyim ben...

amir.mennan' Alıntı:
Veterinere Götürmenizde Yarar Var

Melisa burada sürüngenlerden anlıyan bir veteriner yok diyor :) Bence yarın telefon ile görüş Melisa. Sonra üzülme bence.

:( Öyle yapacağım artık son çare.İnşallah kötü bir şey yoktur...

Sanırım alttaki kabuk yenilenmeden üstteki dökülmüş. Neden böyle bir şey olduğu şaşırtıcı. Arzu kabuk konusunda daha bir bilgili çünkü Pakize'si çok defa kabuk değiştirdi. O bir fikir verebilir. Ancak siz yine de bir süre batikonla temizleyip o bölgeyi kuru bir şekilde tutmaya özen gösterin. Gerekirse bepanthene sürün.

Tavsiye için teşekkürler.Bende şaşırdım neden böyle olduğuna.Akvaryumdaki her şeyle kabuğunu kaşıyıp duruyordu.Tahriş mi etti bu şekilde diye düşünüyorum.Arzu hanım bana yardımcı olursa çok mutlu olacağım...

Kıyamam sanırım kabuğunda hafif bir çatlak oluşmuş ve ordan mikrop kapıp iltahaplanmış sen orayı temizle krem felan sür ama veterineri ihmal etme sakın birde gözlerindede sorun var akvaryumu iyi bir desenfekte et bence. :(

Tahriş ederse o siyahlık çıkmaz gibime geliyor ama işin bilenine sormak gerek :)
Melisa, Arzu Hanımdan sonra lütfen bir veterineride ara.

Arayacağım zaten,en geç çarşamba günü ararım,gözlerde problem yok,suya koymaya korkuyorum mantar falan kapar Allah korusun,küçücük bir hasardır belki büyütmekten korkuyorum ...

Geri