Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk deforme oldu

Cvp: Kabuk deforme oldu

Aslında her ne kadar üzücü bir olay olsa da kaplumbağanızın sağlığı yerinde olması bir açıdan forumdaki arkadaşlara örnek de oluyor. Umut bey'in ve sizin yaşadığınız bu durumlar daha önce yaşamadığımız sorunlar olduğu için öğretici oluyor.

Geçmiş olsun tekrar..

Kesinlikle öyle Emin bey, yaşanan her sorunla alakalı Türkçe kaynak her zaman olmayabiliyor. Veterinerler zaten sürüngenler konusunda yeterli değiller. Durum böyle olunca sorun yaşayan arkadaşların tecrübelerinden faydalanıyoruz, forumlarında bu yanı güzel zaten :)

Ben kuçuk çocuk tarafınan sanslıyım nedense korkuyorlar korkmayanada ısırıyo diyiyorum :)

Sizin kaplumbağanız büyük ama onunda etkisi var :)

Sanırım ben konuyu görene kadar nedeni anlaşılmış.

Kabuğa elle müdahale kesinlikle geri dönülmez deformasyonlara neden olur.
Kabuk değişimi yıllarca sürebilir kendi halinde ise.

Bu kadar küçük bir kapluşun daha önce bu şekilde kabuk değiştirdiğine şahit olmamıştım diyebilirim.

Maalesef daha altta ki kabuk oluşmadan üstte ki elle çekilip alınmış :(
Resmen açık yara hali.

Şu anda çok iyi bir bakıma ihtiyacı var o kaplumbağanın.Mümkünse ayrı bir kapta ve kabuğu kuru kalacak şekilde kalsiyum+ vitamin+ uvb destekli bir ortam lazım.
Tabi ki uzman bi hekimin tedavisine :(

Kabuk eğer enfeksiyon kapmazsa kendisini uzun da sürse toparlar.Ama hasar kalıcı olur mu işte orası şüpheli.
Sorun açık yara halinde ki bu yerleri temiz tutabilmekte.

Aklıma ilk gelenler bunlar.Ama acil bir şekilde hekim görmeli.

resimlerden görebildiğim kadarı ile kaplumbağanızın kabuğundaki yaraların sebebi kabukların el ile koparılması.bu işte tecrübesizken bende yapardım fakat kopmasına çok az kalmış kabukları koparırdım.zaten o kendisini belli ediyor.siz kopmasına daha çok olan bir kabuğu koparmışsınız bence.şimdi yapmanız gereken en önemli şey kaplumbağanızı temiz bir ortama koymak ve kabuğunun düzelmesini beklemek.düzenli olarak kabuğunu temizlemek.kolay gelsin:)

Veteriner Ümit beyi aradım.Ablamın kaplumbağasının veterineri ve arkadaşı kendisi.Mineral eksikliği olduğunu kaya tuzlu su ile banyo yaptırmam gerektiğini söyledi.Akvaryuma da 3 çay kaşığı kaya tuzu attım.İyileşiyor kararmalar sanırım.Benim kapluş çok küçük ve annemde çocukların kalbini kırma ne olur bir kere elleseler diyen biri olduğu için sıkıntım çok :S

Aklınızda bulunsun. Kadıköydeki Vildan Hanım'ı da tavsiye ederim. Sürüngenlerden anlayan bir hekim. :)

Sağ olun tavsiye için netten bulurum telefonunu,lazım geldiği zaman konuşurum :)

Vildan Hanım'ı gerçekten tebrik ediyorum. Ben İzmirliyim o İstanbullu. Bana telefondan destek oldu. Ne alacağımı ve nereden alacağimı adresine kadar söyledi.Çok teşekkür ederim ona.

Evet,ablama da çok yardımı dokundu,gerçekten her veteriner öyle olmalı :)

Geri