Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk deforme oldu

Cvp: Kabuk deforme oldu

Yarına kadar duracak, vallahi korkudan çatlıyorum :/

Bence koy suya ama tabi yinede sen bilirsin.

Filtreyi kapa mavi damla koy yada daha önceden koyduysam damla suya koy hayvanı bişey olmaz.

Geceyi sıcak bir kapta geçirecek,sabah akvaryumu iyice dezenfekte edeceğim...

antifbyigit' Alıntı:
Filtreyi kapa mavi damla koy yada daha önceden koyduysam damla suya koy hayvanı bişey olmaz.

Mavi damla yok,kalmadı şansıma :(

İnşallah biran önce iyileşir.

Saçma olabilir ama elinde ölüm kabı varsa temiz bir su koy bu gecelik. Isıtıcı sığıyor içine. Isıtıcını da içine koy bence 1 gecelik orada kalsın.

İnşallah :/ Çok da kötü görünmüyor sabahtan beri kıpır kıpır,kötü bir şey olduğunu sanmıyorum, inşallah öyle bir şey olmaz.Elimde ölüm kabı yok maalesef,işe yarayacağı tuttu o şeyin :(

Yada başka bir kap , Isıtıcının sığabiliceği ?

Bir kap var ama çapraz şekilde bile ısıtıcı sığmıyor,neyse ki kabın üstüne havlu serdim içi sıcak :(

Kalorifer peteğinin yanına koyayım o zaman? :/ Bir de güvendiğiniz veterinerlerin isim yada telefonunu yazarsanız mutlu olurum.Burak beyin tavsiye ettiği kliniği de arayacağım ama olur da ulaşamazsam yedekte bulunsun,zaten öğrenciyim uzun uzun da konuşamayacağım.

Ah şu okul :)... Ben hiç veterinerlik olmadığım için bilmiyorum maalesef.

Bence de peteğin yanına koyun.

Koyacağım zaten,sürüngenden anlayan bir veteriner bulsam,arasam vallahi çok çok mutlu olacağım...

Forumda veterinerlerin numaraları mevcut :)
Bana kalırsa çoğu aynı cevabı verecektir.

Buna benzer bir problemi bende yaşamıştım 5 - 6 ay önce. Kuru alanda güneşlenirken sıcaklığın etkisi ile eski deri şeffaf şekilde kendini belli edince hafifte uçları kalkınca kendim sökmüştüm deriyi. Kuyruk kısmında iki parçayı öyle yapmıştım. Ertesi sabah kalktığımda iki tane toplu iğnenin başı genişliğinde siyah leke vardı ki kabuğunda. İnternetten bakınca öğrendim, alttaki kabuk gelişimi tamamlamadan olan deri değişimlerinde siyahlıklar oluşuyormuş. Ellemedim 1 ay sonra falan o siyah kısımlar yumuşadı ve soyuldu. Benim hatamdan kaynaklı bir durumdu. Toplu iğne başı kadar olan bölümler deri değişimi için daha hazır değillermiş bende deriyi sökünce oralar karardı. Yani alttaki kabuk gelişmeden olan deri değişiminde böyle oluyor diye biliyorum. En sağlıklısı müdahale etmeden kendiliğinden deri değişiminin olması.

Eğer siz şeffaf kısımlara müdahale ediyorsanız bunun olması normal. Ancak siz hiç bir şekilde müdahale etmeden deriler düşüyor ve kararma oluyorsa bu normal değil. Belki vitamin ve mineral eksikliğinden alttaki kabuk gelişimini tam sağlayamadığı için oluyordur. Her ihtimale karşı vitamin ve mineral desteğini arttırın ve uzman kişilerin görüşünü alın.

Geçmiş olsun.

Sağ olun.Ben değil ama kuzenim kabuğun şeffaf kısmını görünce cart diye koparmıştı.Ondan olmuştur :S

Sebebi budur büyük ihtimal :)

Oraya krem falanda sürmeyin, sadece akvaryumu temiz tutun ve vitamin, mineral takviyesi yapın. Mesela; mürekkep balığı kemiğini petshoptan alın vitaminle ıslattığınız yemin üstüne ufalayıp döküp öyle vermeyi deneyin. Birde yumurta haşladığınız suyu süzgeçten geçirip akvaryuma dökün.

Elle müdahale edilmesi çok tehlikeli. Şu an enfekte olmaya hazır halde. Umarım en yakın zamanda geçer ama bana kalırsa yeni olduya batikon sürülmesi taraftarıyım. Bu dönemlerde akvaryuma kaya tuzu ve mavi damla ekleyin. Suyun kirlenmesine izin vermeyin. Bir daha da sakın elle kabuğa müdahale etmeyin :/

Bephantene kremi de bu sitedeki doktor ve eski moderatörümüz Tuba Hanım önermişti; besleyici ve yaraları iyileştirici bir krem. Zararı yok ama suya girmeden önce kesinlikle silinerek temizlenmeli ya da iyice çekmesi beklenmeli.

Bir daha zaten küçük çocukları yakınına yaklaştırmam onun :S Tavsiyelerinizi yerine getireceğim sağ olun.

Emin bey' e katılıyorum dezenfekte etmek amaçlı bir süre günde en azından bir kere kararan bölgeyi batikonla silebilirsiniz.

Geri