Cvp: Kabuk deforme oldu
Buna benzer bir problemi bende yaşamıştım 5 - 6 ay önce. Kuru alanda güneşlenirken sıcaklığın etkisi ile eski deri şeffaf şekilde kendini belli edince hafifte uçları kalkınca kendim sökmüştüm deriyi. Kuyruk kısmında iki parçayı öyle yapmıştım. Ertesi sabah kalktığımda iki tane toplu iğnenin başı genişliğinde siyah leke vardı ki kabuğunda. İnternetten bakınca öğrendim, alttaki kabuk gelişimi tamamlamadan olan deri değişimlerinde siyahlıklar oluşuyormuş. Ellemedim 1 ay sonra falan o siyah kısımlar yumuşadı ve soyuldu. Benim hatamdan kaynaklı bir durumdu. Toplu iğne başı kadar olan bölümler deri değişimi için daha hazır değillermiş bende deriyi sökünce oralar karardı. Yani alttaki kabuk gelişmeden olan deri değişiminde böyle oluyor diye biliyorum. En sağlıklısı müdahale etmeden kendiliğinden deri değişiminin olması.
Eğer siz şeffaf kısımlara müdahale ediyorsanız bunun olması normal. Ancak siz hiç bir şekilde müdahale etmeden deriler düşüyor ve kararma oluyorsa bu normal değil. Belki vitamin ve mineral eksikliğinden alttaki kabuk gelişimini tam sağlayamadığı için oluyordur. Her ihtimale karşı vitamin ve mineral desteğini arttırın ve uzman kişilerin görüşünü alın.
Geçmiş olsun.