Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Değiştiriyor :)

Cvp: Kabuk Değiştiriyor :)

Subuti sizin yanınızda kuru alana çıkıyormu benimki çıkıyor bana bakıyor sonra geri atlıyor heralde bir güvensizlik verdim.

İlk 2 hafta falan çok korkaktı.
Şu anda kuru alana çıkıp sıpa suratıma bakıyor ışığımı aç der gibi :D

Benimki çıkıyor yanıma tedirgin olduğunu anlıyorsunuz hemen 1 dk sonra atlıyor hemen ben yokken çıkıyor oyüzden odama fazla girmemeye çalışıyorum.

rahatsız ediliyorlar tarafımızdan sanki :D ben kuru alana koyuyorum ben bakarken atlıyor hemen ışığı kapıyorum kendisi çıkıyor bir de mandal olayından önce ışık açıkken etrafa bakınıyor ışıpı kapadığım an hop aşağıya :D

Arkadaşlar Süleman'ın kabuklarının büyük çoğunluğu döküldü :) Bir de kabuğunu fırçalarken pislik yapma günümüydü neydi üstüme biraz idrarını çıkarttı :D Sonrada elime dışkısını çıkarttı :D Ama bunları sadece kabuğunu fırçalarken yapıyor.Kabuğunu fırçalarken küçük bir leğende getiriyorum onun içine bazen idrarını yapıyor :D Tuvalet eğitimi gibi bişi oldu :D

Sevindim Süleman için çok mutlu olmalı böyle güzel bakıyorsunuz :)

Kaplumbağaların hergün bazı saatlerde tuvaletlerini yaptıklarını biliyorum siz de o saatleri tespit edin bakın o saatlerde tuvaletini yaptıktan sonra rahat rahat fırçalarsınız

o kadarcıkta olacak:D:D ulen süleyman:D ne güldürdün beni sabah sabah:D:D ona çoookk uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum:D
arzu senin afacanlar bir istisna zaten:D maşallah ları var ikisinin de:D

Maşallah :) allah uzun ömür versin . Benim kapluşlarımdan birtanesi de kabuk değiştiriyor. Ama bi sorun var son 2 gündür , pek haraketli değil gerinerek güneşleniyor ve yem yemiyor :( Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bir hastalık belirtiside yok. . Kabuk değişimi sırasında böyle davranışları normal mi ?

Yemeğini yememesi pek normal bir durum değil. Karidese vitamin damlatıp verin bu ara vitamin takviyesi iyi olur. Su ısısını kontrol edin, rüzgarlı havada balkona çıkarmayın. İnşallah hastalık belirtisi değildir.

Benim Kırpığım da böyleydi akciğer enfeksiyonu başlamış ta ben halsizlik diye götürmemiştim veterinere.Hep kuru alandaydı hiç yem yemiyordu sonra ilerleyince farkettim ama geçti yani bence siz ne olur ne olmaz bir vet.e gidin.

suyun ısısı 28 derece hiç rüzgara maruz kalmadı , gözlerinde şişlik kabuğunun altında pembelik veya halsizlik gibi bi durumuda yok . kayaların üstünde kollarını ve ayaklarını gerip koca gün spot karşısında güneşleniyor , Yani forumdan okuduğum kadarıyla hiçbir hastalık belirtisi yok . sadece yem yemiyor.
Ama bi veterinere gitsem iyi olucak sanırım ..

Arkadaşlar dün Süleman'ın boyunu yine ölçtüm 8 cm olmuş :)

maşallah süleymana koskocaman olmuş:) cinsiyeti için son 2 cm:D ha geyret:D

bende senin gibi mutluyum benim aykut ta 5 tane kabuk döktü

inanın öyle güzel ki o kabukların teker teker akvaryumun dibine dökülmesi ve her dip çekimiyle onların teker teker hortumun ucundan dökülmesi.ben umut un kabuk değişiminde ağladım bile.hele son kabuğunu döküşüyle mutluluktan uçtum havalara..:)

Geri