Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk hastalığı

aslansumeyye

Bronz 4 Üye
Merhaba,
Işığı alanı kuru alanı ısıtıcısı her şeyi tam yem karides yiyor batikon da sürüyorum suyla karıştırıp sonra siliyorum ama kaç aydır hiçbir iyileşme yok iştahı her şeyi gayet iyi yerinde ama kabukları hic iyilesmiyor ne yapabilirim kabuk boyu 5-6 cm
@cem

Ekli dosyalar

• IMG_6788.webp
    IMG_6788.webp
    702 KB · Görüntüleme: 23
Baticonu bırakın eski plakalar parça parça dökülmüş kalan da böyle bir görüntüye dönmüş.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada bir kabuğu peçete ile kurutup iki damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın. 3 ay uygulayın. Devit plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

6 cm kabuk boyunu geçtiyse ek yemler alacaksınız. Şu an hangi yemleri kullanıyorsunuz?

pond alıcam ve karides kullanıyorum tetra yeşil yemi hiç beğenmedi yemedi o yuzden onu kullanmıyorum

Son düzenleme:
Baticonu bırakın eski plakalar parça parça dökülmüş kalan da böyle bir görüntüye dönmüş.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu haftada bir kabuğu peçete ile kurutup iki damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın. 3 ay uygulayın. Devit plakaları yumuşatır. Isıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

6 cm kabuk boyunu geçtiyse ek yemler alacaksınız. Şu an hangi yemleri kullanıyorsunuz?
bir senedir benimle neredeysw 3 aydır da böyle kabugu batikon kullanın dediler kyllandım ise yaramadi dediğiniz vitamini alacağım yarın pet shopcu arkadasim reptiviti 10 damla suyuna damlat dedi ve kabuk jeli alıp kullanmamı önerdi. Sizce onuda yapmalı mıyım

emin olmak icin ölctüm tekrar 4 cmmis bir senede cok büyümedi

1 sene çok demekki ya sistemde bir eksiklik var yada hayvan bir dönem hastalandığı için boy uzaması durmuş. Normalde iki katı boyu geçmeliydi.

Ufaklar tetraya pek ilgi göstermez. Gammarus tamam tetrayı buzdolabında saklayın. Yerine tropical axolotl yada dajana insect super food alın.

Kabuk jelini kullanmıyoruz. O faydadan çok zarar veriyor. Kabuğun nefes almasını önlüyor ve deforme ediyor.

Vitamin damlayı haftada bir 1 damla ilk vereceğiniz stick yemine damlatıp verin. Suya damlatmayın. Bir süre sonra etkisini yitirmekle birlikte alg ve yosunu coşturuyor. Bir de ziyan oluyor. Deep fix reptivit vitamin damla olur.

Su 28 derece sabit kuru alan ortasına doğru, ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Alanının fotoğrafını yükleyeceğim damlayıda önerdiğiniz şekilde kullanıp önerdiğiniz yemi alıcam eczaneden de devit alıyorum alanını da atacağım size
bu şekilde 40L niye büyümedi anlamıyorum en başından beri gayet iyi aslında beslenmesi istahi vs sadece ilk baslarda ölüm kabı denilen plastik kapta bakıyordum 3-4 ay sonra buna geçtim

Ekli dosyalar

• IMG_6945.webp
    IMG_6945.webp
    131.7 KB · Görüntüleme: 16
ısıtıcı var fotoğrafta çıkmamış sadece o ara temizliyordum ilk aldığımda çektiğim fotoğraf

Ölüm kapları gelişime engeldir. Şimdi ekipmanlar tamam olduğuna göre uygun yemler ve yüzeceği geniş alan olmalı. Hayvan sürekli alanda oturacağına yüzerse gelişim başlar.

Alanı olabildiğince köşeye çekip diğer uca su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Bu tünek olacak. Hayvan diğer uca doğru yüzecek. Tutunacağı birşey olmadığı sürece yavru hayvanlar rampa çevresinden ayrılmaz.

Geri