Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk rengi değişti

TeoAti

Yeni Üye
Merhabalar,
Kaplumbağamızın kabuk rengi grileşti nasıl çözebiliriz?

Ekli dosyalar

• IMG_20241018_111228.jpg
    IMG_20241018_111228.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 25
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvana ait orta sert diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça kabuğu fırçalayın. Kendi Kullandığınız eski fırçada olur. Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Eski plakalar açılmış ve kireç bağlamış. Bunlar atılınca orjinal renk ortaya çıkar.

Akvaryumda Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı?

Daha çok yeni aldık ve hazırlık yapamadık. En kısa sürede diğer konularda okuduğum eksiklerimi tamamlayacağım. Fırçalama işlemini ne sıklıkla yapmam gerek?

Ele alma fırçalama gibi durumlar hayvanı strese sokar onun için gerekmedikçe yapmıyoruz.

Siz bir kez fırçalayıp tekrar resmini çekip atın bakayım.

Isıtma lambası ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerer ve açılıp atılmasını sağlar.

Bu konuda bilgi verdim.

Akvaryum yoksa minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Akvaryumu belirleyin ona göre su ısıtıcı ve filtre bakalım. Lambayı hemen tedarik edin.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Dediğim gibi daha yeni başladık. Daha düne kadar ölüm kabı denilen kapta besliyorduk ancak bu forumlar tanıştıktan sonra biraz değişiklik yaptık. Tabi daha öğreneceğimiz çok şey var. Son durumu ve yemin fotoğrafları aşağıda.

Ekli dosyalar

• IMG_20241101_004838.jpg
    IMG_20241101_004838.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20241101_004800.jpg
    IMG_20241101_004800.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 12
Biraz derme çatma oldu şimdilik ama en kısa sürede güzel bir yaşam alanı inşa etmeyi düşünüyorum sayenizde.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Bir de sera, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Elinizdeki yem bitkisel karışımlı 6 cm sonrası kabuk boyundaki hayvanlar için.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Şimdilik yenileyene kadar alan böyle dursun hayvan kenarlara sıkışmasın.

150 litre üstü akvaryum almayacaksanız tetra ht 100 watt su ısıtıcı alın.

Lambayı da en kısa sürede halledin. Lamba ve ampul piyasada zor bulunuyor. Artık led ampullere dönüldü. Üretim azaldı. Talep çok.

Evde çalışma lambası varsa deveboynu vs. Kalorifer peteği üzerine kitap vs. koyup üstüne oturtup alana çevirin. Kalorifer çalışıyorsa suyu kısmen ısıtacaktır.

Tetra yu araştırdım tamamen su altına girmiyor sanırım sorun olmaz dimi baş kısmı su üstünde kalmalıymış çapraz şekilde tutturma sorun olmaz herhalde

Tetra tam batıyor sitelerde standard dikey konumlandırma diye kestirip atıyorlar. Kendi orjinal sitesinde yazıyor.

Peki tamamdır. Bugün siparişlerini vereceğim. Ayrıca tuzla fırçalama işini yaptım pek bir değişiklik olmadı gibi fotoğrafı paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20241101_143932.jpg
    IMG_20241101_143932.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 8
Tamam bunlar pşaka altına işlemiş fırça ile çıkmaz. Isıtma lambası altında kabuğu kurutup plakaları gerdirerek açılıp atılmasını sağlar. Plakalar düşünce renk ortaya çıkar. Mantar yok tamamı kireç.

Valla sağolun Cem bey içimi ferahlattınız. Mantar bulaştı hayvana diye ödüm kopuyordu. Tetra 100 watt kıskaçlı masa lambası ve flamanlı ampul şiparişini ve yemlerini siparişini verdim bugün. Umarım en kısa zamanda gelir. Takınca foto faylaşacağım.

Su ısıtıcı plastiğe temas etmesin. Vantuz ile tutturun. Eriteceğinden değil ama salınım yapabilir.

Lamba belli bir mesafeye sahip ama çanak plastiğe değmesin o eritip yamultabilir.

Merhabalar,
Malzemelerimiz geldi gelir gelmez yerleştirdim hepsini. Önerdiğiniz yemleri de aldım ancak son 3 gündür hiçbirşey yemiyordu suyun soğukluğuyla alakalı olduğunu düşündüm. Anca ısıtıcı ve lambaya rağmen yeni yemine herhangi bir ilgi göstermiyor. Su da kakası da var yani kabızlık çektiğini düşünmüyorum. 1hafta kadar önce gözleri iltihaplanmıştı terramysin ile gözlerini açtık şu an için iyi gibi görünüyor. Yem yememesi neden olabilir? Sorun ısı ise ısıya alışıp yemesi için ne kadar süre beklem gerekir?

Ekli dosyalar

• IMG_20241104_180052.jpg
    IMG_20241104_180052.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 6
Geri