Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk rengi değişti

Vitamin damla önermiş miydim? Bu kırgınlığını alıp iştahını açar. Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün 1 damla verin. Yem yemeye başlayana kadar.

Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Gece su içinde uyuyacağı bir tümsek olsun sadece burnu dışarıda olacak böylece gece üşümez.

Hayvanın toparlaması için bir iki gün lazım. Halsizlik devam ederse ilaca başlayalım.

O zaman gece lamba yakmaya gerek yok. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur.

Ama genel olarak Sudan çıkma eğilimi var Ve hala yem yemiyor gözleri tam iyileşmemiş sanırım çapaklı gibi göziçleri. Bugün damlaya da başlamayı düşünüyorum. Bir de kabuk büyüme döneminde galiba dediğiniz gibi alttan yeşil sağlıklı kabuk seçilmeye başladı o sebeple yem yemiyor da olabilir mi diye düşündüm.

Hayvan hasta yada su ısıtıcı ve ısıtma lambası uygun ısıda olmayabilir.

Gözleri görmüyorsa da yem yemez. Gentagutu sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Lamba üstünde olursa üşümez. Tam iyileştikten sonrada damlaya 3 gün devam edin kalıntı kalmasın.

Ağzına da sabah akşam 1 damla damlatın.

Kabuk gelişiminin iştahsızlık ile alakası yok tersine iştahı daha da artar.

Geri