civanın masada top gibi durması hava ile tepkime vermesinden değil ben sadece o kısmı düzeltmek istemiştim civanın özkütlesi 13,6 gr/cm3 bu da çok yüksek bi rakam ayrıca civadaki moleküller arası bağlarında o şekilde durmasında payı var.. havaya ise çok az miktarda karışabilmekte ve solunması zararlı.. hatta bu yüzden ortamda açık civa varken su dolu bir kap bulundurulmalı ki o su civanın havaya karışmasını bi ölçüde azaltmakta.. yoksa solunması durumunda zehirli etkiler oluşturabiliyor.. hatta son zamanlarda bu zehirli etkisinden dolayı diş hekimliğinde de kullanılıp kullanılmaması hakkında çeşitli görüşler mevcut özellikle yabancı ülkelerde yayımlanan makalelerde tartışma konusu olmuş durumda... yaptığımız amalgam dolgularda kullandığım bir materyal olduğu için civa hakkında biraz bilgim vadır zeytinyağını da azar azar suya damlatrsanız aynı şekilde boncuk boncuk toplandığını görebilirsiniz.. homojen olarak karışmadığı için olmakta bu da.. sadece tepkime konusunda ufak bi düzeltme yapmak istemiştim izninle tabi yoksa anladım örneğini