Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk sorunu

Berke Karaca

Altın 3 Üye
Merhabalar temmuzda +- 1 ay sapmayla 1 yaşına giricek 2 adet kaplumbağam var.dişi olan çok hareketli ve domine ancak erkek olan çekingen ürkek ve korkak.Kuyruğu hep toplu içe ç
Screenshot_2026-05-16-19-11-08-239_com.*.webp
Screenshot_2026-05-16-19-11-04-520_com.*.webp
ekilmiş halde bir de kabuğunda anlamadığım bir renk değiştirme var.Yumuşama yok ne olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz
Screenshot_2026-05-16-19-11-16-424_com.*.webp

Fotoğraf eklerken yazım kaymış.Anlıyan arkadaşlar kabuğunda ne olabiliceğini söyleyebilir mi acaba.Elime aldığımda kabuğuna girerken tıslama gibi bir ses te geliyoe önceden gelmiyordu.Biraz endişelendim açıkçası çünkü dişi olan ona sürekli baskı kuruyor ve dişi olanın kabuğunda böyle beyazımsı bir değişim yok eğer bir sorun varsa vetenirere götürmeyi düşünüyorum

Merhabalar temmuzda +- 1 ay sapmayla 1 yaşına giricek 2 adet kaplumbağam var.dişi olan çok hareketli ve domine ancak erkek olan çekingen ürkek ve korkak.Kuyruğu hep toplu içe çEkli dosyayı görüntüle 15427Ekli dosyayı görüntüle 15428ekilmiş halde bir de kabuğunda anlamadığım bir renk değiştirme var.Yumuşama yok ne olduğu konusunda yardımcı olabilir misinizEkli dosyayı görüntüle 15426
@cem rica etsem müsait olunca beni yönlendirebilir misiniz

Kabukta gördüğüm plaka katmanlaşması ve buna bağlı bir miktar kireç. Bir problem gözükmüyor..

Dişi baskın ve erkeğe göre daha hızlı büyüyecek. Hayvan kuyruğunu kaptırmamak için kabuk altına almış. Eğer dişi agresifse erkeğin kuyruğunu koparabilir.
Hayvanlar büyümüş artık. Tıslama savunma amaçlı verdiği tepki. İleri aşamada ısırma hareketleri de olabilir. Ön ayakların arkasından tutun.

Geri