Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk yamukluğu

Minnie

Yeni Üye
Kamplumbağamı aldığımdan beri bi yamukluk vardı ama küçük olduğu için sanmıştım, şu an 6-7 aylık oldu sanırım ama anormallik daha belirgin olmaya başladı. O’nu her haliyle seviyorum ama yapabileceğim bir şey var mı bilmek istiyorum. Ondan ay olarak daha küçük olan kaplumbağam çok daha hızlı büyüdü ve büyümeye devam ediyor boyut olarak. Ama kabuğu yamuk olan ve boyut olarak daha küçük olan kaplumbağan neden bu şekilde olabilir ? ve neden büyümüyor :( ? Birde kabuklarındaki bu soyulma tarzı şey neden kaynaklanıyor olabilir?
5720FC32-8C34-42B5-8DBE-C68A69AD4213.jpeg
7347AB1F-CE12-478A-AF09-326EB08E0BEE.jpeg
F6567A46-F56E-4DDD-AAAE-9276AF03CC7C.jpeg

Son düzenleme:
Baş arkası kenarları diyorsanız o bir sıkıntı yaratmaz. Yandan da resmini çekip atabilir misiniz? Ensesine doğru eğim var mı bakayım.

Hayvanın boyunu ayda bir ölçün uzama milim de olsa varsa hasta değildir.

Sağlıklı gelişim için boyca uzun akvaryum yüzmeli.

Hayvanın iştahı nasıl? Yemlerini uygun ölçüde yiyorlar mı? Diğeri onun hakkını da yiyor ise tek tek atarak ayrı köşelerde besleyin.

Göz ve kulak enfeksiyonu yok.

Büyüme potasına giren hayvanlar normal seyredenlere göre daha hızlı uzar.

Geri