Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk yanmış olabilir mi?

rana

Bronz 5 Üye
Merhabalar, kapluşumun 1 aydır kuru alanı yoktu, (sığmadığı için) bu akşam yenisini taktım ve akşam da olsa lambayı açıp çıkmasını bekledim çıktı 1 saat kadar güneşlendi odaya annem girince korkup suya atladı, annem ışığın çok yakın olduğunu ve kabuğunun yandığını düşünüyor evet eskisine kıyasla bence de kabuğu daha siyah, gerçekten yanmış olabilir mi? Fotoğraflarını paylaşıyorum, yandıysa ne yapmam gerekir bilmeden yumuşak fırçayla fırçalamak istemedim, hareketlerinde bir değişiklik yok bu arada hemen peşinden yem verip denedim hala iştahlıydı.

Bir de genel olarak bu akşama has bir durum değil onu sudan çıkarttığım zaman kabuğunu fırçalamak için tartmak için vs tıslıyor, sanki kafasını içeri çekerken bu ses geliyor gibi düşünüyorum ama sormak istedim yine de. (Akciğer enfeksiyonu olduğunu düşünmüyorum çünkü yan yüzme, iştahsızlık gibi bir şey yaşamadık hiç çok şükür)

Cevaplar için şimdiden çok çok teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

• IMG_6170.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 29
  • IMG_6169.jpeg
    3.4 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6168.jpeg
    4.1 MB · Görüntüleme: 16
Merhaba önceki halini bilmediğinden net yorum yapamıyorum ama bir sorun yok gibi görünüyor. Diğer tıslama ve içine çekilmesi refleks ile iç güdüsel şeyler.

Lamba mesafesi kaç cm? Lamba gücü kaç watt?

Islak diş fırçasını tuza batırıp nazikçe fırçalayın.
Eczaneden devit3 alın. Hayvanın kabuğunda plaka birikmiş. Devit3 kabuğa sürdükten sonra 15dk kuru sıcak temiz bir yerde bekletin. Fazlasını silip akvaryuma alın. Isıtma lambası altında eski plakaları atacak.

Tıslama korktuğu için yapıyor. Eğer rahatsız edici bir durum sürekli olursa alışkanlık halinede geliyor.

Çok teşekkür ederim
Merhaba önceki halini bilmediğinden net yorum yapamıyorum ama bir sorun yok gibi görünüyor. Diğer tıslama ve içine çekilmesi refleks ile iç güdüsel şeyler.

Eczaneden devit3 alın. Hayvanın kabuğunda plaka birikmiş. Devit3 kabuğa sürdükten sonra 15dk kuru sıcak temiz bir yerde bekletin. Fazlasını silip akvaryuma alın. Isıtma lambası altında eski plakaları atacak.
Lamba mesafesi 18-20 cm idi, 220-240v yazıyor lambada, o yuvarlak bir anahtarla ayarlanabiliyor ortada ölçüdeydi ışık.
Bu olaydan sonra 32 cm e yükselttim mesafeyi full yaptım ışık ayarını, termometre koydum ne kadar da ısınacak nasıl olacak diye bakarken kapluşum tekrar güneşlenmeye çıktı :’)
Yarın hemen eczaneye gidip söylediklerimizi uygulayacağım, tuz olarak sofra tuzu uygun mu başka çeşitte mi olmalı? Bir de önce tuz hemen peşine devit3 mu uygulayayım?
Cevaplar için çok çok teşekkürler bu arada.

Evde bundan var uygunsa eğer bununla hemen de yapabilirim bu arada

Ekli dosyalar

• IMG_6177.png
    IMG_6177.png
    585 KB · Görüntüleme: 5
Çok teşekkür ederim

Lamba mesafesi 18-20 cm idi, 220-240v yazıyor lambada, o yuvarlak bir anahtarla ayarlanabiliyor ortada ölçüdeydi ışık.
Bu olaydan sonra 32 cm e yükselttim mesafeyi full yaptım ışık ayarını, termometre koydum ne kadar da ısınacak nasıl olacak diye bakarken kapluşum tekrar güneşlenmeye çıktı :’)
Yarın hemen eczaneye gidip söylediklerimizi uygulayacağım, tuz olarak sofra tuzu uygun mu başka çeşitte mi olmalı? Bir de önce tuz hemen peşine devit3 mu uygulayayım?
Cevaplar için çok çok teşekkürler bu arada.
Sofra tuzu olur önce tuzla fircalayin.

Attığınızın kıvamı yağ gibiyse olur.
Tuz ve deviti farklı günlerde uygulayın.

Türkiye şebeke gerilimi 220-240volttur. Watt degeri kutu yada ampul uzerinde yazar ampulün gücünü belirtir. Eger dimmer kullanıyorsanız en iyi yontem ölçüm yapmak. Ilk 30dk da 30-32 dereceye getiriyorsa ısısı yeterlidir

Sofra tuzu olur önce tuzla fircalayin.

Attığınızın kıvamı yağ gibiyse olur.
Tuz ve deviti farklı günlerde uygulayın.

Türkiye şebeke gerilimi 220-240volttur. Watt degeri kutu yada ampul uzerinde yazar ampulün gücünü belirtir. Eger dimmer kullanıyorsanız en iyi yontem ölçüm yapmak. Ilk 30dk da 30-32 dereceye getiriyorsa ısısı yeterlidir
25 watt imiş kutuyu bulamadım ama geçmiş siparişlerimden baktım markası da homgeel imiş.

Alt kabuğuna da uygulayayım mı aynı işlemleri?

25 watt imiş kutuyu bulamadım ama geçmiş siparişlerimden baktım markası da homgeel imiş.

Alt kabuğuna da uygulayayım mı aynı işlemleri?
Tamam 25watt, 20 25cm mesafeden uygundur.

Alt kabuğa uygulamayın. Çıkacak gibi olan plakaları nazikce tirnaginizla kaldırmaya çalışın. Kalkmıyorsa zorlamayın.

Tıslama savunma biçimlerinden birisi. Akabinde yakalarsa ısırır ön ayakların arkasından tutun.

Fırçalık bir durum yok. Hayvanı strese sokmaktan başka bir işe yaramaz. Gerek yok.

Yalnız su dışında kabuğunu yakından ve net şekilde çekin plaka katman sayısına bakayım.

Siyahlık büyüdükçe oluşan durum. Yanma ile alakalı değil. Hem alt hemde üstbağada siyahlık oluşur.

Lamba mesafesi şöyle hayvanın sırtı hizasına denk birşeyi alana koyup üzerine cam derece yatırın. Evde kullanılan cam derece de olur. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Tıslama savunma biçimlerinden birisi. Akabinde yakalarsa ısırır ön ayakların arkasından tutun.

Fırçalık bir durum yok. Hayvanı strese sokmaktan başka bir işe yaramaz. Gerek yok.

Yalnız su dışında kabuğunu yakından ve net şekilde çekin plaka katman sayısına bakayım.

Siyahlık büyüdükçe oluşan durum. Yanma ile alakalı değil. Hem alt hemde üstbağada siyahlık oluşur.

Lamba mesafesi şöyle hayvanın sırtı hizasına denk birşeyi alana koyup üzerine cam derece yatırın. Evde kullanılan cam derece de olur. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.
Hocam tabii ki görmemişim yazdığınızı kusuruma bakmayın lütfen.
Plakalar için fotoğrafı paylaştım. Bir de geçtiğimiz haftalarda ışığı tekrar kurunca hemen çıkıp güneşlendi hatta biz indirmekte zorlanıyorduk suya girince direkt gözünü kapıyordu akvaryumun suyunu değiştirince farkettim ki sudan rahatsız oluyormuş şimdi açıyor içerde gözünü ama az önce başka bir başlık okuduğum için gerildim gözlerinde iltihap var mıdır? Arada bir gözünü kırpıyor. Bir de suyu değiştirdiğimden beri kuru alana çıkması kesildi. O yüzden gözlerini ancak sudan çekip atabiliyorum

Bir de alt kabuğunda şöyle beyazlıklar olmuş o normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG_6692.jpeg
    IMG_6692.jpeg
    679.8 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6694.jpeg
    IMG_6694.jpeg
    833.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6690.jpeg
    IMG_6690.jpeg
    840.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6696.png
    IMG_6696.png
    7.7 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6697.jpeg
    IMG_6697.jpeg
    563.8 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_6527.jpeg
    IMG_6527.jpeg
    872.4 KB · Görüntüleme: 5
Hafif bir enfeksiyon başlangıcı var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın.

Kabuğa da devit uygulaması yapın. Bunu da eczaneden alacaksınız. Başka marka almayın devit olacak. Haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatıp yayın. Çokta cıvık olmasın kuru yerde 30 dakika bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bunu 3 ay uygulayın.

Hafif bir enfeksiyon başlangıcı var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın.

Kabuğa da devit uygulaması yapın. Bunu da eczaneden alacaksınız. Başka marka almayın devit olacak. Haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatıp yayın. Çokta cıvık olmasın kuru yerde 30 dakika bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bunu 3 ay uygulayın.
Hocam gentagut göz damlasını ne kadar süre kullanayım?

Deviti yalnızca üst kabuğa mı? Alt kabuğu da yapayım mı beyazlıkları orada ya sorma ihtiyacı hissettim

Deviti üst kabuğa, gentagutu ta gözü tamamen iyileştikten sonra 3 gün daha devam edin.

Deviti üst kabuğa, gentagutu ta gözü tamamen iyileştikten sonra 3 gün daha devam edin.
Hocam çok teşekkür ederim bütün yardımlarınız için Allah razı olsun, fakat ben nasıl anlayacağım iyileştiğini, yakın zamanda göz enfeksiyonuyla ilgili başka bir başlık okumasam, siz de söylemeseniz bundan şüphe etmeyecektim bile suyu değiştirince düzeldiğini düşünecektim :(

Göz kapaklarındaki şiş beyazlık kaybolacak şiş inecek.

Geri