İyi bakılsa da ölüm fanusu diyoreuz biz ona.. Kaplumbağamın üzerine ne kadar çok titrediğimi bir ben bilirim bir de Cihan falan... Ama ne yazık ki hasta oldu. Yaşanılan yer de etkilidir, ben Eskişehir'de yaşıyoruım mesela... Su yazın bile çok soğuk oluyordu, iyi baksak da sürekli suyu ısıtsak yine soğuyacaktır... Bu da akciğer enfeksiyonuna davetiyedir. Benimki neredeyse ölüyordu bu hastalıktan ...Bir hafta boyunca uykusuz gecelerim oldu, gecenin bir yarısı kalkıp çaydanlıkta termometre ile suyu 34 dereceye getirip ilacını atıyordum. Masa lambam kabn üzerinde hep açıktı sabah akşam. Ve sürekli uyanıp bakıyordum yaşıyor mu acaba diye.... Akvaryuma geçince sorunu kalmadı... Ve ölüm fanusu dememiz sadece bu yüzden değil... Düşünsenize doğada bol sudayken o kaplarda yüzmeyi bırakın yürüyemiyorlar bile... Bunu ancak o akvaryuma geçince anladım.. Küçücük balıklar bile akvaryumda yaşarken onlar büyüyecekleri halde eziyet çekiyorlar. Ve kapta büyüme olmuyor... Onlar büyümeyen kaplumbağa diye satılsa da akvaryum şartlarında bayağı büyür. Doğada 25-30 cmye yaklaşır çapları... Benimki 1 yaşında ve 7 buçuk cm olmakla birlikte ısıtıcısının yüksek ısısı nedeniyle mekanizmanın fazla çalışmasıyla Sevda hanımın kaplumbağası benimkiyle yaşıt ve tam 11 cm çapı var.