Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması

.~seyma~.

Bronz 3 Üye
2 kaplumbağamında kabukları yumuşamış :/ ne yapabilirim bu durumu düzeltmek için?

Vitamin verilmeli yemlerle beraber ve güneşlendirilmelidir.

vitamin zaten veriyodum ama özellikle kabuklarının arka tarafı çok yumuşamış..kabuk sertleştiricisi alıp sürsem bi zararı olur mu ?

Kabuk sertleştiricileri zaten zararlıdır bunu yerine doğal yollarla düzeltmeye çalışın kuşların kullandığı gaga taşı kullanabilirsiniz vitaminler kullanabilirsiniz ve yararlı yiyebileceği besinler verebilirsiniz

Yavru kapluşların zaten özellikle kuyruk tarafları yumuşuyor. Kaliteli yemler ve vitamin kullanın. Sularına yumurta haşladığınız sudan koyabilirsiniz. Yumurtanın kabuğu ya da haşlanmış beyazından atabilirsiniz sularına. İmkanınız varsa UVB lamba kullanmanız daha iyi olur.linke göz atabilirsiniz.
mailto:/forum/kabuk-sertlesmesi-icin-t-12.html

kabuk sertleştirici kesinlikle önermiyorum.yeterince vitamin verip kaplumbağaları bol bol güneşlendirmelisiniz.Kaliteli yemlerde yeterince vitamin oluyor zaten birde gaga taşını toz haline getirip yeme bulayıp verebilirsiniz.

teşekkür ederim :)

Edit tubidik: Mesaj yazarken kısaltma yapmayalım.

tubidik' Alıntı:
Yavru kapluşların zaten özellikle kuyruk tarafları yumuşuyor. Kaliteli yemler ve vitamin kullan. Sularına yumurta haşladığın sudan koyabilirsin. Yumurtanın kabuğu ya da haşlanmış beyazından atabilirsin sularına. İmkanın varsa UVB lamba kullanman daha iyi olur.

Yumurtanın kabuğunu akvaryuma atma taraftarı değilim.Kapluşlar önüne gelen herşeyi yiyor.Kabukları yemesi zararlı durumlar oluşabilir.Bunun yerine yeme vitamin damlatıp gaga taşının tozuna bulayıp kaplumbağaya verebilirsiniz.Yumurtanın beyazını yedirebilirsiniz ya da haşlanmış yumurtanın kabuklarını bir gece suyun içinde bekletip kaplumbağanın suyuna ekleyebilirsiniz.

Cvp: kabuk yumuşaması

Tarım ve köy işlerinin onay verdigi şu sertleştiricilere nasıl zararlı diyorsunuz?

Tarım ve köy işlerinin onay verdigi herşey sağlıklı olmaz. En basitinden çoğu tarım ilacı kimyasal nitelikte ve çevreye zarar veriyor. Ama onlar da onaylı. Bu yüzden de artık bitkisel tabiatlı ilaçlar kullanılıyor. Bu sadece bir örnek.

Sigarada da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının izni olduğunu biliyor muydunuz?

Benim de iki kaplumbagamin kuyruk kisimlari yumusadi bundan once marin kullaniyordum iki gundur tetra kullaniyorum 1,5 yildir o igrenc plastik kapta besliyordum az once haslanmis yumurta attim akvaryuma cok kucuk olcak sekilde kucuk kapluşum ( adi Hoşaf) kisa zaman once Goz enfeksiyonu atlatti su an iyi ama kabuk yumusamasi var lutfen yardim edin!

Haşlanmış yumurtaya gerek yok.
Uvb lamba almalısınız. Ayrıca hayvana devit takviyesi gerekir. D vitamini sentezi yapamazsa bu sonuç doğar. Isıtma lambası da vardır diye umuyorum.
Yem olarak destekleyici kalsiyum içerikli sera mineral yem alın.
Bunları hemen edininki size oran ve miktarları belirteyim.

Geçmiş olsun.

1.5 yıldır beslediğine göre jbl agilde alacaksın ama önceliğin yarın sera mineral yem olsun. içinde kalsiyum var. bu yemi alınca bu hafta uzak günlerde iki gün ver. sonraki haftadan itibaren haftada bir yaparsın. agili aldığında her hafta iki gün ver. yumurta suyu fevkalade kirletir onu verme bir daha su değişimlerinden önce bir şişede su beklet en azından iki gün ve oda sıcaklığında olsun. hayvanlar su ısısındaki farklardan etkilenmesin.

Evet bugun o dediginiz sera mineral ile birlikte devit 3 aldim yemegiyle birlikte verdim bir kac gundur havalar da acik kapali balkonda guneslendiriyorum 3 gunde cok sey fark etti ama daha 11 aylikken plastikler yuzunden bunca hastaliga yakalanmasi cok kotu keske ilk okudugumda dikkate alsaydim olum fanusunu

Refika 2 ye girecek ama onunki yok denilecek kadar az banada cok aliskinlar akvaryumda sikilinca taslari deviriyorlar beni yanlarina getirmeye calisiyolar sanirim artik amaclari neyse o kadar tatlilar ki aralarinda yas farki da var ama iyi anlasiyorlar gece uyumazlarsa kisik sesle ninni bile soyledigim oluyo devit 3 banyosundan sonra havluda uyumuslar resimlerini gondermeyi dusunuyorum belki daha cok yardimi olur yumusama konusunda

mineral yem ile deviti ayrı günlerde ver. ısıtma için lamban var mı yoksa onu al. güneşe çıkarmana gerek kalmaz. cam arkasında olduğu için uv geçirgenliği yoktur. sadece ısıtma konusunda faydası olur.

Henuz alamadim petshoplarda hemen bitiyor internete de guvenemiyorum geldigi zaman ariyacaklar zaten ilk isim o
Olacak bide devit 3 u verdikten sonra kurumasi icin temiz bir kaba aliyorum kuruduktan sonra hafifce hazir suyla yikiyorum akvaryumuna geri koyuyorum bi sakincasi var mi ki?

Zehra deviti nasıl veriyorsun? Bunu yeme damlatıp ağzına uzatarak vermelisin. Haftada bir kez bir yeme bir damla. Yumuşama varsa bunu iki gün yap.

Geri