Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması

Cvp: kabuk yumuşaması

hayvanlar yeme damlatınca yemiyorlar mı ? eğer öyle ise eline alıp başını dik tutup ağız çevresine sür biraz bekle yuttuğu kadarını yutsun sonra silip akvaryuma koy hemen. veya yiyipte elden yemiyorsa önceden yeme bir damla damlatıp kurumasını bekleyip sonra ver. gerekirse yemi ikiye kır öyle ver ıslanıp salınım yapana kadar yutarlar zaten.

Ben zamanlamayi ayarlayamadimhani hergun kafasi buyuklugunde vermek gerekiyor ya ben yarisini sabah verdim tam acikmamislardi sanirim okuldan geldigimde yemediler

kullandığın yemler nelerdi. açık veya bayat yem olabilir mi, bu bir. ikincisi sen yokken aileden biri beslemiş olabilir mi ?

Tetra verdim ikisine de bir tane bir de aksam veriyorum aksam ustu dogrusu 16.00 gigi digeride 8.00 gibi 12 de belkide acikmadigi icin yemedi diye dusunuyorum

Sabah 09:00 yada 10:00 gibi, öğleden sonrada 16:00 uygun.
Bu hayvanlarda acıkmama olmaz. Muhtemelen bir sebepten iştahsızlık var. Hayvanların ikiside mi yemedi? Birde başka normal dışı durumları var mı? Uyku hali, bitkinlik gibi.

İstahsizlik yok zaten ki ne versem yiyor yumurcaklar ama damla damlattigimi gorunce mi yemedi ki zaten iki ogunle doymaz bunlar kolumu versem onu da yerler ama neden yemedi bilmiyorum

Okuldan yeni gelmistim o siralarda belkide uyuyordu yada ben gelmeden biraz once uyandi cunku hicbir problemleri yok

Damlayı önceden ayrı yerde damlatıp kurumasını ve yeme işlemesini bekle. O şekilde diğerleri ile verirsen yer muhtemelen.

önce damlattığını ver. iki öğünü aşma. yediklerine bakma iştahları sınırsızdır. kış uykusu düzeninde metabolizmaları çalıştığı için fazlasını depolama meyilindedirler. biz uyutmadığımız için fazla vermene gerek yok. kafa hacmi günlük yeterli. fazla yem israf dışında hayvan içinde zararlı. sana zararı da dışkılama yoluyla akvaryumu kirleterek temizleme derdine düşmen. zaten bir süre sonra dışkılarını da yemeye başlayacaklar.

Geri