Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması

Cvp: kabuk yumuşaması

merhaba arkadaşlar...iki tane kaplumbağa aldım 4 aylıklar henüz, dışi olanın kabuğunun kenarları ve alt kabuk oldukça yumuşadı. palmiyeli mika havuzda bakıyorum suyuna tuz falan döktüm sonucunu bilmediğim birkaç şey daha yaptım ama hala yumuşak kabuğu ne yapmalıyım acil yardım...

öncelikle foruma hoş geldin. o dediğin havuz sanırım ölüm kabı dediğimiz ürün. bir an önce akvaryuma geçmen gerek. balık akvaryumu için gereken herşey yanında kuru alan ve ısıtıcı lambada şarttır. tuz dökülmesi zararlıdır suyu hemen değiştir o suyu yüzdükleri gibi içiyorlarda. hayvanın körleşme durumuda olabilir. tuzun kullanımının belli koşulları var o da sadece mantar olması durumunda. cinsiyet kabuk boyu 10 cm olana kadar belli olmaz.

yumuşamaya gelirsek bunun için uvb ampul veya eczaneden alınacak devit (D3 vitamini) gerek. bu vitamin haftada bir bir yemine bir damla damlatılarak verilir. hayvanlar yavru olduğu için normal olarak kabuk yapısı yumuşaktır. özellikle üst arka kısmı. ama ciddi anlamda yumuşama genele yayılmışsa haftada iki defa bir damla verilebilir.

cem' Alıntı:
öncelikle foruma hoş geldin. o dediğin havuz sanırım ölüm kabı dediğimiz ürün. bir an önce akvaryuma geçmen gerek. balık akvaryumu için gereken herşey yanında kuru alan ve ısıtıcı lambada şarttır. tuz dökülmesi zararlıdır suyu hemen değiştir o suyu yüzdükleri gibi içiyorlarda. hayvanın körleşme durumuda olabilir. tuzun kullanımının belli koşulları var o da sadece mantar olması durumunda. cinsiyet kabuk boyu 10 cm olana kadar belli olmaz.

yumuşamaya gelirsek bunun için uvb ampul veya eczaneden alınacak devit (D3 vitamini) gerek. bu vitamin haftada bir bir yemine bir damla damlatılarak verilir. hayvanlar yavru olduğu için normal olarak kabuk yapısı yumuşaktır. özellikle üst arka kısmı. ama ciddi anlamda yumuşama genele yayılmışsa haftada iki defa bir damla verilebilir.

uvb ampul galiba fluerasan lambalar oluyor değilmi? çalışma masamda var 9w lık bu lambayı uzerlerine tutarsam ışık ihtiyacını karşılamış olur muyum?

evet tek uvb'ler florasan şeklinde yalnız. biz bundan ziyade uva+uvb ampulleri öneriyoruz ama onlarında fiyatı yüksektir. uva metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak gelişimini hızlandırır. uvb kendi vücudu içinde D vitaminini sentezleyerek kabuk yapısını sağlamlaştırır. normalde uva ampuller ısıda verir. aynı ampulde her ikisi varsa onun ısısı yoktur ikinci bir lamba ile ısıtma ampulü takılıp ısıtma sağlanır. uvb içerikli olan ürünler günde 4 saat yeterli fazlası zarar verir. uva 8-10 saat, normal ısıtıcı 10-12 saat yakılır. ayrıca kuru alanda uyuyorlarsa night glo dediğimiz ışığı loş fakat ısı veren ampul alınmalı.
bu konuda kullanılacak lamba deveboynu veya kıskaçlı lambadır. 9 W az gelir. lamba büyük duylu olmalı (E27) bunda da buzlu ampul yoksa normal ampulün 40-60 W olanı kullanılabilir.

cem' Alıntı:
evet tek uvb'ler florasan şeklinde yalnız. biz bundan ziyade uva+uvb ampulleri öneriyoruz ama onlarında fiyatı yüksektir. uva metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak gelişimini hızlandırır. uvb kendi vücudu içinde D vitaminini sentezleyerek kabuk yapısını sağlamlaştırır. normalde uva ampuller ısıda verir. aynı ampulde her ikisi varsa onun ısısı yoktur ikinci bir lamba ile ısıtma ampulü takılıp ısıtma sağlanır. uvb içerikli olan ürünler günde 4 saat yeterli fazlası zarar verir. uva 8-10 saat, normal ısıtıcı 10-12 saat yakılır. ayrıca kuru alanda uyuyorlarsa night glo dediğimiz ışığı loş fakat ısı veren ampul alınmalı.
bu konuda kullanılacak lamba deveboynu veya kıskaçlı lambadır. 9 W az gelir. lamba büyük duylu olmalı (E27) bunda da buzlu ampul yoksa normal ampulün 40-60 W olanı kullanılabilir.

normal ampulden (60w tungsten flamanlı) bir duy ile tepelerinden ışık versem sizce iş görür mü?

Isıtma lambası olarak iş görür ama uvb lamba almalısınız. Hayvan d vitamini sentezi yapamadığı için kabuğu yumuşamış. Uvb lamba olmazsa kabuk yumuşaması daha geç düzelir ve sistem kurulmazsa hayvan bir süre sonra başka hastalıklarıda yaşayıp ölür.

ilginize çok teşekkür ederim en kısa sürede dediğiniz ürünleri tedarik edeceğim...iyi çalışmalar

Hayvana iki haftada bir kez mürekkep balığı kemiği tozu yedirin. Kalsiyum için önemli. Bunu ıslak yada vitaminli yeme bulayarak direk ağıza verin. Suda dağılır. Yumuşama süresince haftada bir kezde varilebilir.

merhaba değerli üyeler ve her şeyin en iyisini bilen cem abiciğim :smile::smile::133: benim kapluşcuklarımın sadece kuyruk bölümünde yumuşama var yeterli güneşe şıkarsam vitaminleri var diş fırçası yardımıyla kabuklara tuz ilavesi yapsam sularına yumurta kaynattığım suyu sularına döküyorum yumurta akı yediriyorum başka ne yapabilirim acaba:ff::ff::ff:

aman zeynep öyle deme. benimde bilmediğim şeyler oluyor. hayvanlar küçükse yani kabuk boyları 5 cm altındaysa arka kabukları yumuşak olur. bu aynı bebeklerdeki bıngıldağın yumuşak olması gibi. küçükken oluşabilecek bir darbeye veya büyürken iç organların basınca maruz kalmaması için olan bir durum. senin hayvanlarda bu ebatlardaysa bu normal. bu aşamada üst ve kafa taraflarında yumuşama olursa kabuk yumuşamasından bahsedilir.

fırça ve tuzlama mantar için uygulanan yöntem. bunu yapma. yumurta suyu, akvaryumu kirletmekten başka bir işe yaramaz onu da geç. yumurta beyazı ve sarısını haftada bir veya 10 günde bir, gene kafasını geçmeyecek oranda verebilirsin. yalnız bunları ayrı bir kapta ver suyu fevkalade kirletirler. devitin var sanırım onu haftada bir bir yeme bir damla vereceksin. hayvanlar büyük olsa calcil uygun yem. ama küçüklerin yiyemeyeceği kadar sert yemdir, 6 cm üstü için. bunun yerine sera mineral yem alabilirsin içeriğinde vitaminler kadar kalsiyumda var. bunu verdiğinde diğer damla vitaminleri de vermene gerek kalmaz, devit hariç. veya mürekkep balığı kemiği alıp bıçağı sürterek toz halinde ıslak yeme döküp ağız yollu verebilirsin.

bunları yetecek mi onlara peki bu arada vitaminin devit olup olmadığı nerde yazıyor acaba nasıl anlıyoruz

bide elimdeki vitaminin üstünde 2 günde bir verin yazıyordu unutmuşum iki gün üst üste verdim bir zaraı olurmu ne yapmalıyım bu arada kabukları kirli gibi siyah noktalar var ne yapmalıyım bu nedir

hiç birine cevap vermeyin diğer konularda vermiştiniz zatennnnnn :133:

Geri