Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta beyazlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melikee

Yeni Üye
Katılım
8 Kas 2019
Mesajlar
14
YOYZwg.jpg


Bu beyazlığın sebebi ne olabilir?
 
Diğer konuda anlattım.
 
Merhaba size birkaç gün önce resmini attığım kaplumbağalarımdan birisi sürekli kuru alanda durmaya başladı suya indiriyorum biraz sonra yeniden kuru alana çıkıyor zaten geceleri kuru bir yerde uyuymayı seviyordu bu yüzden pek endişelenmemiştim ama şimdi biraz korkmaya başladım hapşırma veya tıslama gibi bir ses yok sadece boğazını şişirip indiriyor ki bunu daha öncelerde yaptığı için çok ciddiye almadım sizce mevsim değişikliği vs sebebiyle olabilir mi yoksa üşütmüş müdür bi de kabuk plakalarında mantar var demiştiniz bu böyle belirtilere sebep olabilir mi genta damla alıp kullanmaya mı başlamalıyım emin olamadım yardımcı olursanız sevinirim
 
Kuru alanda durması kabuğunu kurutur dolayısıyla mantarın üremesini önler. Plakaların gerilip çıkması kolaylaşır.

Çene altı bölgeyi oynatma tüm sürüngenler için radyatör görevi görür. Buradaki kılcal damarlar kanı dış ortam ısısına ayarlayıp kanı vücuda göndererek dengeler. Aynı şekilde vücut çok ısınırsa buraya gönderilen kan soğutulup geri vücuda yayılır.

Gece kuru alanda uyuyor ise loş ama ısı veren loşluk derecesine göre mavi o yoksa kırmızı o yoksa yeşil renk 40 W armut ampul gece boyu yakılarak üşümesi engellenir. Bir de seramik ampuller var ama bunlar pahalı biraz.

Hayvanda yalpalayarak yüzme suda yan durma, halsizlik iştah kaybı, hırıltılı nefes alma, burun akıntısı yok ise sorun yoktur. Boş yere antibiyotik kullanımı böbrekleri etkiler.

Kuru alanda fazla durmak istemesi mevsimsel değişiklik harici su kuru alana göre soğuk ise, hayvan kuru alanda durmayı tercih eder.

Suyu derece ile kontrol et 28 derece düzeyinde olsun ısıtıcı her zaman doğru neticeyi vermez.
 
Su 27 derece yan yüzme hırıltı burun akıntısı yok yemini yiyor ama eskisi kadar iştahlı değil ve sürekli kuru alanda durmak istiyor
 
Suyu 28 dereceye yükselt, hayvan küçük kışa giriyoruz geceleri su dışında durması iyi değil. Yetişkinler yağ depoladığı için soğuk yavru hayvanlar kadar etkilemiyor.

Hayvanı birkaç gün takip et herhangi bir belirti olursa tedaviye geçeriz.
 
Ben bir şey daha sormak istiyorum daha önceden gece lambası duylarına taktığım 70 watt lamba patladı sizce wattı yüksek olduğu için mi yoksa duy uygun olmadığı için mi patlıyor lambalar? 42 watt bir lamba alıp gece lambası duyuna taksam aynı sıkıntı yaşanır mı
 
Lamba max kaç watt kaldırıyorsa o oranda ampul takılmalı, onun üstünde ampul takıldığında aşırı yük çekmeye çalışır. Kablolar o yükü kaldıramadığı için fazla ısınır. Kablosu eriyebilir, kısadevre yapar. Ampul yeterli güç çekemediği için flamende (tel) gelgitler olur ve patlar. Yani ya ampul gider yada lamba.

Diğer sebep ampul sıcakken su temas etmesi, hayvan suya inerken su sıçratırsa ampul gider. Spot tip ampuller çoğunlukla bu sebepten gider.

Ampul sıcakken yani tel (flamen) kor halinde iken en zayıf halindedir. Lambaya darbe gelirse sarsıntı flameni koparır.

Lamba 100 W kaldıracak güçte değilse sebep 70 W olmasıdır. Lambaların max kaldıracağı güçler farklıdır. Genelde çanağın iç kısmında bir etiket vardır. Lambalar gücüne göre 25 W, 40 W, 60 W ve 100 W olarak satılır. Sendeki hangi güçte ise onu aşma.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst