Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta lekelenme ve renk değişimi

Cvp: Kabukta lekelenme ve renk değişimi

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8261&ad=dophin-fb-3000f-ic-filtre-500-l-h

İç filtre olarak bu veya alt modellerini alabilirsiniz. Eheim ve Tetra pahalı gelir. Dolphin kullananlar memun. Akvaryum hacmine göre bir düşük modelide tercih edilebilir.

Isıtıcıyı marka olarak bilmiyorum ama tam suya batması iyi. Akvaryum boyutları ve su hacmine uygunsa alınabilir.

Hayvana yapılan uygulamayı bırakıp plaka atımı için devit uygulamasına dönelim derim. Eczaneden devit 3 almak gerekiyor. Uygulama şu şekilde,
Hayvan akvaryumdan alınır ve kurulanır. Vitamin kabuğa 2 damla damlatılır ve parmakla tamamen kabuğa yayılır. Deriye yada göze temas etmesin. Sonra hayvan kuru kapta ısıtma lambası altında 10-15 dk bekletilir. Daha sonra tekrar kabuk kurulanıp hayvan akvaryuma konulur.
Alt kabuktada eski plaka birikimi varsa 1 damlada ona uygulanabilir.

Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın, ancak fırsat bulabildim.
Akvaryumun tam ölçüleri, taban 22x50, yükseklik 50cm. Ben içinde
10cm civarında su bulunduruyorum. Bu da yaklaşık 10 litreye tekabül ediyor.
Tabi kaya ve kumun hacmini de düşersek içerde 7-8 litre civarında
su var diyebiliriz. Filtre olarak zaten ufak bir iç filtre var ama içinde
sadece uyduruk bir sünger var o filtrenin. Ben ucuz, küçük ama içinde
karbon, seramik vs. barındırabilecek birşeyler alsam diye düşünüyorum.
Ama su seviyesini gözönünde bulundurunca mantıklı olur mu emin olamıyorum.

Kaya biraz irice, yaklaşık 30% unu kaplıyor akvaryumun. Daha küçük birşey
bulmaya çalışıyorum.

Kayanın yüzeyinde yosun oluşuyor. Daha önceki tavsiyenize uyarak diğer
taş ve benzeri malzemeyi çıkardım ama kayadaki yosunun önüne geçemiyorum.
2 haftada bir temizlemeye çalışıyorum ama süratle yeniden oluşuyor.

Bir de 2 paket kum döktüm tabana, bunu çoğaltayım mı? Sanki 3-4 paket daha
dökersem ancak doğal bir zemin oluşturabilirim gibi geliyor.

Bir de kum ekledikten sonra taban temizliğini nasıl yapmalıyım? Yani
kum yokken hortumla çekiyordum dipteki pislikleri ama şimdi yapamıyorum
çünkü kumu da çekmiş olacağım. Dışkıları nasıl ayrıştırabilirim?

cem' Alıntı:
işe yaramadığına göre karbonat ve tuz uygulamalarını bırak artık. demekki kireç taşlaşmış çıkmıyor. bunun yerine kabuğa devit sürüp kuru bir yerde lamba altında 10 dakika kadar emmesini bekleyip sildikten sonra akvaryuma koyarsın. bu işlemi iki günde bir yaparsın. bu kireçler ancak plaka atımıyla gidecek gibi görünüyor. dolayısıyla mango kökü alman gerekecek.

o kaya akvaryumu çok daraltmıyor değil mi üstündekiler gerçek yosun ise onları fırçalayıp temizlersin su kalitesi bozulmasın.

shark ısıtıcı fena değil yatay konumlandırma yapılabiliyor. akvaryumun ölçüsü ile birlikte su hacmini de yazarsan uygun bir filtre bakarız. bir de iç derece alacaksın. onu unutma. su haddinden düşük ise ısıtıcı güçlü gelecektir net ısıyı anlayıp ısıtıcının ayarını ona göre yaparsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=17347&ad=boyu-bt-02-vantuzlu-cam-akvaryum-derecesi-0-50-c
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Hocam mango kökünün tam amacı nedir?
Bir de derece var. Hem içerde hem su dışında derece var.

mango kökü hayvanın altına girip kaşınarak eski plakalarını atmasına yardımcı olur. 50 cm yüksekliğe göre su hacmin çok düşük. kuru alan ve akvaryum paludaryum atölyesinde el yapımı kuru alanlar mevcut bunlardaki örneklere bakıp uygun bir kuru alan yaparsan su oranın bayağı yükselecektir. taştan dolayı kısıtlanan alan da genişeyecektir.

şimdilik kayayı küçük bir kova veya leğen içine fırçalayıp sıcak su ile duruladıktan sonra içine koy ve metilen mavisinden bolca dök kalsın içinde en azından 6 saat kadar olursa metilen taşı kaplar yosun oluşumu gecikir.

kum az olmuş dediğin gibi ekleyebilirsin. bunu temizlerken temiz bir kovaya çekim yap kovaya gelen kumu pis suyu döktükten sonra musluk suyu ile bir kaç defa çalkalayıp kirden ayrıştırarak tekrar akvaryuma boşaltırsın. kum kaybın olmaz.

toplamda 5-6 kg kum akvaryumu gösterir.

Geri