Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Beyaz Lekenin Nedeni Nedir?

caramela

Bronz 5 Üye
Katılım
11 Haz 2010
Mesajlar
24
Merhabalar ben bu hafta başında iki tane kaplumbağa aldım.biri gayet sağlıklı görünüyor ama diğerinin üzerinde beyaz lekeler vardı.geçiceğini düşündüğümden üstünde durmadım ama güneşe çıkınca daha da belirginleşti ve bugün itibariyle arttığını gördüm.bi de sürekli uyuyor.Kamplumbağam hasta mı yoksa kabuk değiştirme tarzı bişey mi oluyor.yardımcı olabilirseniz sevinirim.fotoğraflarını aşağıya ekliyorum.teşekkürler şimdiden...
 

Ekli dosyalar

  • PIC_2514p.jpg
    PIC_2514p.jpg
    136.8 KB · Görüntüleme: 2,930
  • PIC_2511p.jpg
    PIC_2511p.jpg
    124.4 KB · Görüntüleme: 1,586
Lekeler yumusakmi ..?? koku saliyormu ?? Eger bunlar varsa mantar olabilir
 
hayır yumusak değiller yani elimle kazımaya çalışınca çıkmıyorlar.kokmuyor da.kireç gibi duruyolar ama değil.güneşte belirginleştiler.bugün de arttıklarını farkettim.sularını hergün temizliyorum.içme suyu kullanıyorum.vitaminlerini de suya damlatıyorum.bu leeler haricinde de gayet mutlu görünüyor.anlayamadım neden olduğunu :(
 
İlk başta mantar olduğunu düşündüm ama yumuşak olmadığını ve güneşte belirgin olduğunu söylediniz. Eğer suyun içerisinde belirgin değilse kireç olabilir. Benim kaplumbağamda da kireç birikimi oluyor. Eğer kireçse sorun olacağını zannetmiyorum.
 
Kireç veya kabuk degistirirken araya hava girmesinin etkiside olabilir
 
bulundukları su kireçli değil.diğer kaplumbağda hiç sorun yok.ama küçük olanda bu lekeler gittikçe artıyor.kabuğu biraz kabarık gibi.bu kabuk değişimi de olabilir mi yoksa mantar mı anlayamadım :(
bu arada suyun içinde dışarda olduğundan biraz daha az belirgin ama yine de görülüyor
 
Kabuk değişimi olmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Mantar veya kireç birikmesi ihtimaller var ancak görüntü olarak mantara biraz daha yakın diye düşünüyorum şahsen. Gerekli ekipmanlarınız ve akvaryumunuz yok sanırım? İlk olarak onları temin etmeniz çok iyi olcaktır. Bunun dışında her gün ılık su altında kaya tuzu ile kabuğunu yıkamanız da iyi gelir, ayrıca mantar tedavisi için kullanılan çeşitli kremleri de kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz bazı kremler, ketoderm, lamisil, travogen ya da bunların eşdeğerleri olabilir. Kabuğa her gün sürün ve en az 1-1,5 saat sıcak kuru bir yerde bekletin kaplumbağanızı ki kabuğu kurusun kremi iyice emsin. Eczanelerden bulabilirsiniz bu kremleri. Net bir fikir almak için bilgili bir veterinere gitmeniz de iyi olur ancak büyük olasılıkla mantar olduğunu düşünüyorum şahsen. Forumda daha da detaylı bilgiler edinebilirsiniz bu arada, zaten araştırmışsınız sanırım birşeyler, umarım sorun düzelir kısa zamanda.
 
evet okudum forumlardaki bilgileri ama dediğim gibi emin olmadan kesin birşey yapmak istemedim.şuanda çok küçük oldukları için plastik havuzdalar ama sularına çok özen gösteriyorum.hatta biraz önce değiştirdim yeniden.akvaryumu ileride almayı düşünüyorum çünkü şimdi tatil dolayısıyla yanımızda taşımak için uygun havuzları.şimdi kaya tuzlu suyla fırçalıycam kabuğunu.bekletmeden durulamam lazım sanırım.umarım etkisi olur.korkum diğerine de bulaştırması.bu mantarsa umarım bulaşıcı değildir.teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.dediğiniz kremleri bulmaya çalışıcam.tekrar teşekkürler.
 
Rica ederim, ufak da olsalar akvaryum ve diğer ekipmanlar mutlaka şart yoksa hastalanabilirler, evet çok bekletmeden durulayın, umarım faydasını görürsünüz, geçmiş olsun.
 
birşey daha merak ettim.bu beyazlıklar suyun altında bugün neredeyse belirsizleşti ama dışarıda kendini kurumaya bıraktığı zaman baya ortaya çıkıyorlar.kabuk değiştirme de olabilir mi acaba?
 
Mantar halsizlik yapar mı? kapluşa tuzlu su tedavisi uyguluyorum ama butun gun uyuyo bi taşın üstünde.bi de kabugu çok yumusak.bu normal mi?
 
Halsizlik ve kabuk yumuşaması mantar hastalğının belirtisi.

Ayrıntılı bilgi için
https://www.sukaplumbagasi.com/forum/kaplumbagalarda-mantar-hastaligi-t-113.html
 
siz mantar ilacıda alın en iyisi ve güneşte bırakırsanız iyi olur birde hastalık geçtikten sonra 2 haftada bir kabuğunu yumuşak diş fırçası ile yumuşak haraketlerle bastırmadan fırçalayın.
 
1 haftadır kaya tuzuyla hergün yumusak hareketler fırçalıyorum kabugunu ama pek fayda göremedim.bugün travogen aldım.kremi sürdüm uyuyor dışarıda şimdi.aynı zamanda kaya tuzuyla fırcalamaya devam etsem faydası olur mu? bi de bu kremi ne kadarda bir sürmem gerekiyor ve ne kadar kuru kalması gerekiyor bi bilginiz var mı?
 
günde 1-2 defa sürmeniz yeterli ve hastalığın geçtiğinden emin olduğunuz zamanda kremi sürmeyi kesin
 
Uyarı için teşekkürler Vamprella :) Zaten en ufak bi dokunuşda yıkıyorum ellerimi sürekli.Bugün yeniden kayatuzuyla dezenfekte ettim havuzlarını da..
kremi günde iki defa sürüyorum sonra 1-1,5 saat dısarıda tutuyorum ama yine de üstü hafif kremli kalıyor öyle suya girmeside sakınca yok sanırım.zaten 2 gündür nerdyse 24 saat dısarda duruyo.çok halsizleşti bugün yemeğini de yemedi umarım iyileşir bir an önce...
tuzlu suyla yıkayıp kurutma işlemini bu kremi sürdüğüm sürece devam ettirmelimiyim? yoksa bu kadar ilgi fazla mı?
 
Bence o şekilde yapın daha etkili olur bende daha önce hem tuzlu suyla yıkayıp hemde krem kullandım geçti :)
 
tamam o şekilde tedaviye devam edicem o zaman.umarım geçer :)
krem üzerindeyken suya girmesinin diğer kaplumbağa için bi sakıncası olmaz değil mi?
 
Geri
Üst