Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Beyazlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Levin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levin

Yeni Üye
IMG_20260516_233737.webp

Ekli dosyalar

• IMG_20260516_233737.webp
    IMG_20260516_233737.webp
    386.9 KB · Görüntüleme: 8
Yeşermiş olan kısımlarda yumuşaklık, kötü koku, iltihap gibi durumlar var mı ?

Plaka altına işlemiş yosun ve kireç. Plaka atılınca temizlenir.

Hayvan ısıtma lambası altında durmuyor mu? Sürekli suda yaşayan hayvan yosun bağlar.

Hayır her gün kuru alanında ısıtma lambasının altında duruyor

Temiz bir diş fırçasını akvaryum suyu sıcaklığında su ile ıslatıp üzerine sofra tuzu dökün. Tuzlu fırça ile kabuğu fazla bastırmadan fırçalayın. Sonra durulayın. Bu şekilde yosunların büyük kısmı çıkar.

Isıtma lambası olarak ne tür bir ampul kullanıyorsunuz? Kuru alan ve lambanın resimlerini atabilir misiniz?

Bir de ben şu olarak içme suyu kullanıyorum yani kireç oluşma ihtimali daha az olmaz mı.

Sorun ısıtma lambasında. Bu tip lambaları UVB lambası diye satıyorlar ama ne UVB ürettiği belli, ne de ısı. Siz 42-52 Watt halojen ampul alın. Hayvanın kabuğu güzel kuruyamadığında böyle lekeler ve yosun oluşur. Halojen ampul aldığınızda ampulü kuru alandan 22-25cm yukarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kuru alana 3-4 cm yüksekliğinde bir şey koyup üzerine cam termometreyi yatırın. Yarım saat sonra termometrede 32C okumanız gerekir. Bundan soğuk ise lambayı biraz aşağı indirin, sıcak ise yukarı kaldırın. Bu şekilde 32C yi tutturmaya çalışın.

Akvaryumunuz da artık küçük gelmeye başlamış. Yeni bir akvaryum kurmaya çalışın.

Uvb ampul değil ısıtma ampulü olacak. Kabuk bu halde ve hayvan sürekli alanda duruyorsa kabuk kuruduğu için yosun oluşma durumu olmaz. Ampulü değişin.

40 watt klasik akkor yada 42-46 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Tamamdır. Ben tam doğru hangisi bilemem de siz bana örnek verseniz olur mu?

Yaz ayları için 42W:

Kış ayları için de 52W:

Kullanabilirsiniz. Linkteki ürünleri almanız şart değil. 42 veya 52W, E27 duylu halojen ampul olması yeterli. Akkor ampul de olur ama o tip ampuller artık hiç bulunmuyor.

Tost'a yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim en kısa zaman içinde almaya çalışacağım.

Tekrar merhaba ben şimdiden kaplumbağam için ömürlük bir akvaryum istiyorum. Koyabileceğim bir alan buldum. Acaba bana akvaryum önerebilir misiniz?

Akvaryum ölçüsünde üst sınır yoktur. Imkanınız doğrultusunda istediğiniz kadar büyük bir akvaryum yaptırabilirsiniz. Ömürlük akvaryum için en az ölçüler 100x50x60cm'dir. Cam kalınlığı en az 10mm olmalı, camlar rodajli olmalı, akvaryum alttan ve üstten kuşaklı olmalıdır. Tarif ettiğim bu akvaryumun kendisi 70kg kadar ağırlığa sahiptir. Içine 250 litre kadar su konur. Ekipman, kuru alan vs. yi de saydığınızda 400 kiloya yakın bir ağırlık olur. O yüzden sağlam bir stand veya sehpa da yaptırmanız gerekir.

Geri