Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki yoğun beyazlık

Dilarai

Yeni Üye
Katılım
19 May 2024
Mesajlar
5
Merhabalar,
Kaplumbağamın kabuğu bu şekilde. İlk başta burada yazanları okuyup kireç diye düşündüm ve endişelenmedim; ancak gün geçtikte arttı ve bu hale geldi. 3 ay boyunca maalesef plastik kapta yaşadı. Şimdi 2 haftadır yeni 30 litre akvaryumunda kalıyor. Kabuğu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4208.jpeg
    IMG_4208.jpeg
    702 KB · Görüntüleme: 18
Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk üstündeki kireç plakaların altına da işlemiş. Bu sığ suda yaşayan hayvanlarda sürekli ıslanıp kurudukça ve yoğun kireç içeren şebeke suyu kaynaklı oluşur.

Akvaryumda şebeke suyu kullanıyorsanız. İçme suyu ile bir miktar harmanlayıp inceltebilirsiniz. Daha iyisi arıtma cihazı varsa suyu ondan almak daha iyi olur.

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Akvaryumun genel resmini çekip atın eksik fazla ne var bakayım.

Hayvan boyuna göre ufak kalmış. Yalnız ara çizgilerde aralanma mevcut bu büyüme potasına girdiğini gösteriyor. Sistemi uygun hale getirdiğiniz taktirde önümüz yaz hayvan büyüyüp boy atacaktır.

Yemde ne marka yemler veriyorsunuz?
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Akvaryum şu an bu şekilde. İnternetten kuru alan sipariş etmiştim (cama yapışan), henüz gelmediği için şimdilik taş koydum. Su ısıtıcı var, Tetra HT100. Yem de tetra reptomin kullanıyorum. Bir de açık yem gamarus almıştım ama onu burada okuduklarından dolayı çöpe attım. Henüz başka bir yem almadım.
Bu arada hep içme suyu kullandım, şu anda da öyle yapıyorum. Neden bu kadar fazla kireç oluyor bir fikrim yok.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4123.jpeg
    IMG_4123.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 21
Hayvan sürekli suda duruyor bir de üstbağada katman sayısı fazla plaka açıldı mı kireç içine işliyor. Daha doğrusu su işliyor su buharlaştığında kireç tortusu içinde kalıyor.

Tetra tam batar yatay olarak dibe yakın konumlandırın.

Taş sağlam duruyor değil mi? Kaykılıp hayvanın üstüne düşmesin, altında kalıp boğulur.

Eczaneden devit marka damla alın. Bunu haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup bir damla damlatın yayın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı peçete ile silip akvaryuma alın. Bu yumuşatır, lamba gerdirip plakaları açar ve atılır. Plaka atıldığında kabuk özgün rengine döner.

Gammarusta sera, tetra, dajana, tropical markalardan birininkini alın.
 
Taş sağlam, ısıtıcıyı aldığım kişi üst kısmı suya girmezse daha iyi olur demişti o yüzden böyle koydum, şimdi düzelteyim o halde.
Verdiğiniz diğer tavsiyeler için de teşekkür ederim, hepsini uygulayacağım yakın zamanda.
 
Yeniden merhaba,
Devit damla aldım, bugün başlayacağım.

Sormak istediğim ek bir şey var.
Yem olarak tetra reptomin ve açık gammarus kullanıyordum, gammarusu çöpe attıktan sonra yeni yemler aldım. Fotoğrafı ekliyorum. Elimdeki yemlerle nasıl bir beslenme düzeni oluşturabilirim? Aslında haftalık bir program yapmıştım ama okudukça biraz kafam karıştı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4306.jpeg
    IMG_4306.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 6
Sera carnivorun göbeğinde mineral yem var. Onun için mineral yem fazla olmuş. Onu iade edebilirseniz edin. Yoksa carnivor ve mineral yemin hangisinin son kullanma tarihi ileri ise onu buzdolabına koyun. Bakıp tarihi yakın olanı yazın ona göre program yapalım.
 
Carnivoru açtım, iade edemem.

Bu duruma tetra reptomin, raffy I ve sera carnivor ile bir program yapabiliriz.

Şimdiden teşekkürler.
 
Carnivor reptoya göre biraz serttir. Sabahları 4 gün reptomin, ara günlere 3 gün carnivor yapalım.

Gammarusu akşamları verin. Gammarusu 5 adet verin. Yedikten sonra şişkinlik yaparsa 4 taneye düşürün, yedikten bir sorun yoksa 5 adet devam edin.
 
Geri
Üst