Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAFASINDA YARA

fusten

Yeni Üye
Merhaba 9 yaşında yaklaşık 12cm ve yanında 7cm iki tane kırmızı yanıklı su kaplumbağam var. ısıtıcılı dış filtreli lambalı bir akvaryumda bakıyorum. Büyük olan kaplumbağanın kafa kısmındaki kabuğun sivri olması sebebiyle kafasını içine çekince derisi kabuğa takılıyor ve yara oluyor. Geçen baktığımda yarası artmıştı. Yara kanlı olunca diğer kaplumbağa da ısırmaya çalışıyor o kısmı. Bir süre batikon uygulamıştım ama sürekli aynı yere değdiği için yara iyileşmiyor bir türlü. buraya ne uygulayabilirim yara için. kabuğa nasıl bir çözüm bulurum?
şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20250530-WA0004.jpg
    IMG-20250530-WA0004.jpg
    345.1 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20250530-WA0003.jpg
    IMG-20250530-WA0003.jpg
    299.1 KB · Görüntüleme: 22
Benim bu konu hakkında bir bilgim yok ancak sana diğer kaplumbağayı yanından ayır diyebilirim.

9 yaşındaki hayvanın 20cm ye gelmesi lazımdı. Ufak kalmış olması buna sebep olabilir.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Akvaryumun bir resmini atın.

Kullandığınız bütün ekipman, takviye, malzeme, yemleri yazın.

Batikonu uygulayıp 15dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin.

Akvaryumu temiz tutun.

Suyuna 8 litre başına 1 damla metilen mavisi damlatın. 3 günde bir 1 damla daha damlatın.

Boyut farkı olan canlılar arasında büyük olan küçük olana her zaman saldırır ayırın hayvanları

akvaryum ölçüleri 120x25x45
şehir dışında olduğum için fotoğraflayamıyorum.

Eheim'in bir dış filtresini kullanıyorum. Yem olarak omage one adult stick ve sera raffy p kullanıyorum.

Metilen mavisi tankın dengesini bozmaz mı?

Şimdilik ayrı bir kaba ayırdım. Kuru alan oluşturdum fakat kapta ısıtıcı vs yok.

Tahminimce zaten orada bir yara vardı. Küçük kaplumbağanın ısırması sonucu yara büyüdü ve kanlandı.

@cem hocam bakabilirseniz eğer çok memnun olurum. Yaraya uygulayabileceğimiz bir merhem krem var mıdır?

Son düzenleme:
Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart. Ayırdığınız yuva için 52Watt halojen ampulu metal çanaklı masa lambası ile konumlandırın.

Metilen mavisi uygulayın. Bu enfeksiyon kapmaması için gerekli.

Batikon uygulmaya devam edin.

Admin bakınca daha detaylı açıklar.

120x25 akvaryum nedir alan geniş olmalı 120x60 gibi.

Hayvanı cüce bırakmışsın hala tankın dengesi diyorsun.

Yaraya sabah akşam baticon, yada sarı kantaron yağı sürüp yarım saat kuru yerde bekletin. Baticonu 3 gün kantaronu iyileşene kadar kullanın. Kantaron iyileştirici hücreleri aktive eder. Daha hızlı iyileşir. Suya salınımı zararlı değildir.

Yoğun plaka katmanı var. Kabuğa 2 damla devit sürüp yayın. Eczaneden alacaksınız. Bu da yarım saat duracak. Diğerini uygularken bunu da uygulayın.

Ön uçtaki o ufak parçayı ağzı düz cımbız ile yoklayın. Arkadan öne doğru, o parça üstten alta doğru tek parçadır. Fazla bastırmadan yoklayın, yalnız hayvan o sırada başını içeri almalı. Cımbız kayıp başına saplanmasın bu kısım dikkat isteyen bölge. Parmağınızla hayvanın başı üstüne basarak koruyabilirsiniz. Yara olduğu için tam içeri alamıyor olabilir.

Yaraya sürülecekleri silmeden suya koyun. Kokuları diğerlerinin uzak durmasını sağlayacaktır.

Dış filtre varsa metilen mavisi olmaz. Carbon malzeme bu işi görür.

25 cm en dar. Bu bir sene içinde hayvanlar büyüyeceği için manevra yeteneği sıkıntılı olacak. Eni geniş bir akvaryuma geçmeniz lazım. En dar olunca sürekli karşı karşıya gelecekler. Bu da kavgaya bahane yaratacak. Eni 50 cm olursa tacize maruz kalan bir hayvan belli bir köşede kendini korumaya alabilir. Gözgöze gelme olasılığı azalır.

Deri pomadları kullanmayın. Bunlar ağız yoluyla alınması zararlı ilaçlar, diğer hayvanlar saldırırsa yutmasınlar.

Yoğun plaka katmanı var. Kabuğa 2 damla devit sürüp yayın. Eczaneden alacaksınız. Bu da yarım saat duracak. Diğerini uygularken bunu da uygulayın.

Ön uçtaki o ufak parçayı ağzı düz cımbız ile yoklayın. Arkadan öne doğru, o parça üstten alta doğru tek parçadır. Fazla bastırmadan yoklayın, yalnız hayvan o sırada başını içeri almalı. Cımbız kayıp başına saplanmasın bu kısım dikkat isteyen bölge. Parmağınızla hayvanın başı üstüne basarak koruyabilirsiniz. Yara olduğu için tam içeri alamıyor olabilir.

Yaraya sürülecekleri silmeden suya koyun. Kokuları diğerlerinin uzak durmasını sağlayacaktır.

Dış filtre varsa metilen mavisi olmaz. Carbon malzeme bu işi görür.

25 cm en dar. Bu bir sene içinde hayvanlar büyüyeceği için manevra yeteneği sıkıntılı olacak. Eni geniş bir akvaryuma geçmeniz lazım. En dar olunca sürekli karşı karşıya gelecekler. Bu da kavgaya bahane yaratacak. Eni 50 cm olursa tacize maruz kalan bir hayvan belli bir köşede kendini korumaya alabilir. Gözgöze gelme olasılığı azalır.
yakın zamanda akvaryumu yenilemeyi düşünüyorum zaten ancak yoğunluktan bir türlü ilgilenemedim.

Yaraya dediklerinizi uygulayacağım durumu tekrar güncellerim. Teşekkürler

Geri