Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kağlumbağalarla seyahat sorunu!

karamel

Bronz 1 Üye
Merhaba,
Yaklaşık beş günlüğüne şehir dışında olacağım. Genelde gittiğim her yere kaplumbağalarımı da götürüyorum. İkisini de ayrı ayrı kutulara koyup havluya sarıyorum ve bu şekilde yolculuk ediyoruz. Arada bir açıp durumlarını kontrol ediyorum. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadan yolculuk ettik. Yalnız bu sefer biraz uzun bir yolculuk olacak. Gideceğimiz yer 15-16 saatlik ama bir de köpeğim var ve onunla beraber 20-21 saati bulur varışımız. Çok sık mola veriyoruz köpeğim için. Daha önce kaplumbağalarla birlikte, hiç bu kadar uzun yolculuk yapmadığım için bir sorun olur mu bilmiyorum. Güvenip de bırakabileceğim kimse yok. Acaba veterinere mi bıraksam diye de düşündüm ama onlar da iyi bakar mı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz lütfen. Bırakabileceğim bir yer mi bulmalıyım yoksa yanımda mı götürmeliyim?

RE: Kağlumbağalarla seyehat sorunu!

Kendi arabanizla mi gideceksiniz?

RE: Kağlumbağalarla seyehat sorunu!

Bence bir yere birakmaniz daha mantikli.Yazik yaninizda tasimayin derim :)

Cvp: Kağlumbağalarla seyehat sorunu!

köpek için yolculuk öncesi en az 8 saat yemek verme. hekimden sakinleştirici ve kusmayı önleyici bir ilaç alacaksın. enjektörde sıvı ağızdan veriliyor. bunu sende yaparsın. bu hayvanı uzun süre mayıştırır. durma derdin azalır. yol hakikaten uzun. 3-4 saat gibi kaplumbağalara da bir kap alıp araba içi sıcak olacağı için içine su koyup hayvanları 10 dakika kadar beklet. sonra dediğin kaba al. yola devam.

veya güvenebileceğin bir arkadaşına da verebilirsin. 5 gün için hayvanlar sersebil olmasın. bu daha mantıklı görünüyor. hayvanlar gitgel yıpranır.

veteriner hekime verirsen emrenin bildiği bir veteriner hekim var. o konuda bilgi verir.

Cvp: RE: Kağlumbağalarla seyehat sorunu!

Zilli Hayri' Alıntı:
Kendi arabanizla mi gideceksiniz?

Evet. Daha önce de beraber 14-15 saatlik yolculuk yapmıştık kendi aramızla kaplumbağalarla birlikte. Hiç sorun olmadan geçmişti yolculuk ama şimdi yaklaşık 20 saat süreceği için endişeliyim.

cem' Alıntı:
köpek için yolculuk öncesi en az 8 saat yemek verme. hekimden sakinleştirici ve kusmayı önleyici bir ilaç alacaksın. enjektörde sıvı ağızdan veriliyor. bunu sende yaparsın. bu hayvanı uzun süre mayıştırır. durma derdin azalır. yol hakikaten uzun. 3-4 saat gibi kaplumbağalara da bir kap alıp araba içi sıcak olacağı için içine su koyup hayvanları 10 dakika kadar beklet. sonra dediğin kaba al. yola devam.

veya güvenebileceğin bir arkadaşına da verebilirsin. 5 gün için hayvanlar sersebil olmasın. bu daha mantıklı görünüyor. hayvanlar gitgel yıpranır.

veteriner hekime verirsen emrenin bildiği bir veteriner hekim var. o konuda bilgi verir.

Biliyorum o ilacı kullandık daha önce ama çok kötü oldu köpeğim. O sebeple bir daha kullanmıyoruz. Güvenebileceğim birileri olsaydı 5 gün için yanıma almayı düşünmezdim zaten ama malesef yok. Emre Bey'in bildiği veteriner hangi şehirde acaba? İstanbul Anadolu Yakası ise olabilir belki.

bildiğim kadarıyla vildan hanım bakıyor. bağdat caddesinde florance nightingale hastanesi karşısı.

cem' Alıntı:
bildiğim kadarıyla vildan hanım bakıyor. bağdat caddesinde florance nightingale hastanesi karşısı.

Aslında bana çok yakınmış, iyi de bakarlarsa çok iyi olur hem benim için hem kaplumbağalarım için. Emre Bey gelirse kendisinden telefon numarası alırım. Teşekkür ederim.

Cvp: Kağlumbağalarla seyahat sorunu!

Buyrun buradan iletisim kurabilirsiniz
http://www.petospher.com/

Alisarp' Alıntı:
Buyrun buradan iletisim kurabilirsiniz
http://www.petospher.com/

Görüştüm şimdi telefonla, daha sonra da kalacakları ortamı görmeye gideceğim. Ama şimdilik içime sindi. Beş gün için onlar da eziyet çekmemiş olur, yolda sefil olacaklardı. Çok teşekkür ederim.

bence otomatik yemleme cihazı alın hiç alıp yanınızda götürmenize gerek yok 1 ay yetiyor yemlemesi

hayvan çok ve büyüklerse otomatik yemleme etki etmiyor atak olan diğerlerinin yemesini önlüyor. paylaşım dengesiz oluyor.

Vildan hanım bakabilir. Yakınsa en iyisi bu. Hem kontrolde etmiş olur. En iyi seçenek. Süre uzun olsa götürülür ama bu kadar kısa süre için hiç gerek yok.

Cvp: RE: Kağlumbağalarla seyahat sorunu!

AEK' Alıntı:
Vildan hanım bakabilir. Yakınsa en iyisi bu. Hem kontrolde etmiş olur. En iyi seçenek. Süre uzun olsa götürülür ama bu kadar kısa süre için hiç gerek yok.

Vildan Hanım ile görüştüm. Yarın bırakacağım ama hâlâ kararsızım. İyi mi yapıyorum bilmiyorum. Yani tabi ki uzun yol onlar için sorun olabilir ve gittiğim yerde ekipmanları olmayacak malesef. Böyle düşününce veterinere bırakmak daha mantıklı geliyor. Ama onları şimdiye kadar hiç başkasına bırakmadım. İki günlüğüne de gitsem yanıma almıştım, yol kısaydı. Evimde baktığım hayvanları ailemin bir ferdi olarak gördüğüm için biraz tereddüt ediyorum. Sonuçta bana alışıklar ve bana tepkileri farklı. Bıraktığım süre boyunca beni görmeyecekler. Acaba bu sorun olur mu? Onları terk ettiğimi düşünürler mi?

Hayir dusunmezler :) Evcil hayvan degiller bunlar
Ama size alistilarsa artik korkmuyorlarsa falan sizi unutabilirler

10 gün kadar gözükmezsen unutma ihtimalleri olabilir. ama sorun oluşturmaz. büyüklerse hemen alışırlar sonuçta sendense yem veren parmağa daha fazla odaklanıyorlar. bırakacağın kişi veteriner hekim için rahat olsun.

ben 40 gün kadar kardeşlerime bırakmıştım. unuttular yeni almış gibi başlamıştım. 3. haftaya doğru elimden yemeye başladılar. öncesinde kaçıyorlardı. o zaman 8 cm kadardılar. büyüdüler mi sallamıyorlar yeterki yem ver çek git.

Vildan hanım kendiside kaplumbağa beslemiş biri olduğu için için rahat olsun Tuba.

Bugün bıraktım ikisini de. Başta evet tereddüt ediyordum ama iyi ki bırakmışım. Karamel'in kabuğunda sorun vardı. Bana kalsiyum eksikliği demişti daha önce gösterdiğim birkaç kişi fakat durum daha da ciddiymiş. Zamanla hastalığı ilerleyip, solunum yetmezliğinden ölebilirmiş. Orada kaldığı süre boyunca tedavi görecek ve eve getirince de 3-4 ay daha sürermiş tedavisi. İyi ki götürmüşüm diyorum. Vildan Hanım'ı tavsiye ettiğiniz için çok teşekkür ederim, minnettarım.

Sanırım yakınız. Bende Vildan hanıma yakınım. Hayvanlarımın kontrolünü kendisi yapıyor. Yarında Pazar günü için randevu alacağım. Ufaklığın birini kontrol ettireyim.

Cvp: RE: Kağlumbağalarla seyahat sorunu!

AEK' Alıntı:
Sanırım yakınız. Bende Vildan hanıma yakınım. Hayvanlarımın kontrolünü kendisi yapıyor. Yarında Pazar günü için randevu alacağım. Ufaklığın birini kontrol ettireyim.

Evet, ben de artık kendisine götüreceğim kaplumbağalarımı.

Acaba pansiyon hizmeti nasil hayvanlara nerede bakiliyor ne sartlarda ?

Geri