Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaliteli ucuz uvb lambayı nerden almalıyım

kapluş gülücük

Bronz 5 Üye
arkadaşlar uvb lamba yı nereden almamı önerirsiniz cevaplarınız şimdiden teşekkür ederim

^^

Ben çok pahalı olduğundan ve çabuk bozuldugundan dolayi bir türlü almaya cesaret edemedim. Bakalım bu yaz alırım belki. Takipteyim.

Cvp: kaliteli ucuz uvb lambayı nerden almalıyım

gitti gidiyor'dan 60 tl ye almıştım ben exo terra marka. bundan ucuzu yok sanırım.

Arkadaslar her gordugumde yaziyorum UVb lamba dedigimiz sey kompak UV lambadir ve icinde UVa+UVb vardir bu lambalar isi vermez ve bozulmaz yanliz isinim omru 1 yildir sonra atilir bozulan lambalar isitma isi icin kullandigimiz UVa lambalardir bunlar cabuk bozulur buyuzden bunun yerine isitma lambasi olarak normal soft ampul kullaniriz ve UVa isinini UV lambalarimizla saglariz en uygun fiyatlisini atakan petshop satiyor 25 watt olan 27 cm den 13 watt olan 17 cm den konumlandirilir

Alisarp' Alıntı:
Arkadaslar her gordugumde yaziyorum UVb lamba dedigimiz sey kompak UV lambadir ve icinde UVa+UVb vardir bu lambalar isi vermez ve bozulmaz yanliz isinim omru 1 yildir sonra atilir bozulan lambalar isitma isi icin kullandigimiz UVa lambalardir bunlar cabuk bozulur buyuzden bunun yerine isitma lambasi olarak normal soft ampul kullaniriz ve UVa isinini UV lambalarimizla saglariz en uygun fiyatlisini atakan petshop satiyor 25 watt olan 27 cm den 13 watt olan 17 cm den konumlandirilir

Yani 60 TL civarında bir lamba 1 sene idare ediyor öyle mi ? Birde bu lambalardan gelen ışımalar çok zararlı mı ? Akvaryum mutfakta. Anneme zarar vermez değil mi ? Son konumda fotoğraf var akvaryumun konumu ile ilgili.

Bu arada gittigidiyor dışında şuradan al iyidir denilen forumca önerilen bir yer var mı ?

Zarar vermez zararli olan UVc isinidir ozon tabakasindanda %10 oraninda UVb %90 oraninda UVa gecer zaten yalniz lambaya direk bakilmamasi tavsiye edilir
1 yil degil cok daha fazla gider yanliz efektif kullanim suresi odur sonra yenilemek gerekir

Atakan petshop avcilarda oradan alabilirsiniz atakan petshop yazin siteleri cikar

Cvp: RE: kaliteli ucuz uvb lambayı nerden almalıyım

Alisarp' Alıntı:
Zarar vermez zararli olan UVc isinidir ozon tabakasindanda %10 oraninda UVb %90 oraninda UVa gecer zaten yalniz lambaya direk bakilmamasi tavsiye edilir
1 yil degil cok daha fazla gider yanliz efektif kullanim suresi odur sonra yenilemek gerekir

Atakan petshop avcilarda oradan alabilirsiniz atakan petshop yazin siteleri cikar

Eyvallah. Teşekkür ederim.

Bu arada siteye baktım ama bizim alacağımız hangisi ?

barış uvb'deki radyasyon direk göze gelirse biraz uyuşma yapar biz bunun için lamba çanağını alüminyum folyo ile sarıp sadece kuru alanı görecek şekilde konumlandırıyoruz. bu şekilde yaparsan zararı olmaz. yalnız sararken arkasındaki hava deliklerini kapama. ampul uzun çanaktan çıkan kısım folyo altında kalsın. alisarpın önerdiği ampul şu an piyasada en ucuz fiyattadır. normalde 120 tl civarında gidiyor.

Hocam link verebilir misiniz , ben bulamadım. Oradan alayım. Daha doğrusu buldum da hangisi doğru onu bilmiyorum. Birde kırık falan gelme olayı olmasın. Gerekirse daha fazla verelim ama sağlam gelsin.

Yani sağlam bir siteden olsun.

sitesi bu ama gözükmüyor telden arayıp direk isteyebilirsin. veya gittigidiyordaki sayfasından alabilirsin.
http://www.atakanpetshop.com/aydinlatma/Kategori2/30ea9ec46aWlvx.aspx?Islem=Kategori

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-25w-5-0-uvb-114675148
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-13w-5-0-uvb-114675162

Ustteki mesajimda link var zaten, mesaj 4 te 25 watt ve 13 watt in ustune tiklayabilirsiniz

Atakan iyi pet shop. arkadaşın arızalı lambasını değiştirmişti. Genede kargo gelince hemen orada lambaya takıp kontrol etmeli. Sorun varsa tutanakla ürünü teslim almadan halletmek en doğrusu.

UVB ampul ışını etkisi 30 cm i aştımı zararlı etkisi kalmaz. Ben folyo kullanmıyorumki ışınım kısıtlanmasın.

evet emrenin dediği önemli bir lambayı hazırda bekletip kargo elemanı yanında takıp bak. çalışmıyorsa hemen tutanak tutup iadesini yaparsın. yenisini gönderirler.

cem' Alıntı:
evet emrenin dediği önemli bir lambayı hazırda bekletip kargo elemanı yanında takıp bak. çalışmıyorsa hemen tutanak tutup iadesini yaparsın. yenisini gönderirler.

Teşekkür ederim. bizim burdaki görevliler direk verip kaciyorlar bir türlü bekletemedim gitti adamları. Neymiş acelesi varmış.

Sağolun :)

Adama arızalı çıkarsa sonradan sizdenmi tahsil edeceğim dersin. Beklemeye zorunlu. Uğraşmak istemiyorlar. Tekrar taşımak istemiyorlar ondan acelem var diyorlar. Çok zamanında iş yapıyorlar sankide aceleleri var. Pet shoplardan beter bir iş kolu varsa bu net olarak kargo firmasıdır. Üç firma tekel olmuş kafasına göre iş yapıyor. Üç, beş firma daha açılsa müşteri peşinde sürünürler. Adamı kapıda asker edersin. Cama taşımada kırılmaz garantisi verirler. Adamlar kolileri paldır küldür atıyorlar. Eğer başka firmalar olsa kolinin altına yastık koyarlar. İş yapma isteği olmayan beceriden yoksun ne kadar insan varsa toplandığı yer kargo firmalarıdır.

Emre kargolardan cok cektin galiba.
Buradakilerde butun gun evde oldugum halde arayip ''adreste bulunmadigiiz icin teslimat yapilamadi lutfen gelip subeden alin'' diyolar :))

Yok ben onlarla uğraşmamak için genelde internet alışverişi yapmıyorum. Ama arkadaşlarım çok çekti. En son bir kargo firması yok evde bulamıyoruz yok buradan alın diye tv getirmemek için diretti. Arkadaş başka şubeye yönlendirdi. Bir arkadaşın aracıyla gidip aldılar. Akşam iş bitti eve dönülecek hırsız araç camını kırıp almış. Daha kutuyu açamadan gitti tv. İş arkadaşlarımda devamlı telefonda bu firmalarla uğraşır durur.
Benim yaşadığım bir vaka olmuştu. Kargo firması ürünü getirmesi gereken zamanda getiremedi, sonra iddiasına göre ben yokken bir kez gelmiş. Ben aldığım şeyden de soğudum. Sonraki gelişlerinin tümünde ben görevdeyim, yokum gibi bahanelerle geri gönderdim. Şubeye gelin alın diyorlar geleceğim diyip gitmiyorum, sonra gelemiyorum diyip tekrar gönderttim. Geldiklerinde acil işim çıktı dışarıdayım 2 saat sonra belki gelebilirim diyip adamları yaptıkları işten soğuttum. Bu nasıl iş dediklerinde de zamanında getirmediniz ben keyfinize göre sürekli bekleyemem, benim zaman değerim sizinkinin çok üzerinde demiştim :)

Emre abi kesinlikle haklısın kargo firmaları konusunda. Sana yüzde yüz katılıyorum. :)

Bu arada bir konuda arkadaş tetra ex 700 mü öyle bir filtre satıyor. Benim akvaryum da 150 lt max olacak. Uygun mu kaliteli midir ?

Geri