Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kalsiyum tozu nerden temin edilir?

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
Veterinerlik okuyan bir tanıdık kesinlikle temin et dedi.Yanlış hatırlamıyorsam gammarusa bandırıp verilecekmiş.Kendi kullandığınız ürün varsa link atabilir misiniz?Ayrıca internette uvb ile kullanılması gerekiyor yazıyor.Benim yavru 3-4 cm boyunda şuan sadece 52w ısıtıcı ampulüm var.

Hayvanlar daha ufak uvb ampule gerek yok. 8 cm kabuk boyuna doğru kullanıyoruz.

Kalsiyumu da gerek yok. Yemlerden alacağı oran kafi gelir.

Stick yemde sera raffy P tropical axolotl yada dajana insect super food yemlerden birini alın. Gammarusta sera raffy I alın. 6 cm kabuk boyu itibariyle ek yemler alacaksınız. Yavrularda kabuk yapısı esnek olmalı. Bu hem organlar büyürken iç basıncı önleyip dengeli ve güzel bir kabuk yapısına sahip olmasını sağlarken, alacağı darbeleri absorbe eder.

Hayvanlar daha ufak uvb ampule gerek yok. 8 cm kabuk boyuna doğru kullanıyoruz.

Kalsiyumu da gerek yok. Yemlerden alacağı oran kafi gelir.

Stick yemde sera raffy P tropical axolotl yada dajana insect super food yemlerden birini alın. Gammarusta sera raffy I alın. 6 cm kabuk boyu itibariyle ek yemler alacaksınız. Yavrularda kabuk yapısı esnek olmalı. Bu hem organlar büyürken iç basıncı önleyip dengeli ve güzel bir kabuk yapısına sahip olmasını sağlarken, alacağı darbeleri absorbe eder.
Hocam bir de geçen siz miydiniz hatırlamıyorum ama %30-40 su değişimi yapıyorum 3-4 günde bir su dinlendiriyorum dış filtre yoksa 1-2 saat dinlendirmek yeter demiştiniz.Her yerde min 48 saat yazıyor klor falan sıkıntı olmaz değil mi 2 saat için

1-2 saat dinlendirme yeterli değil. Su düzenleyici kullanılıp petşişe karıştırılırsa bu hayvana olabilecek yan etkiyi bertaraf eder. Bu ağır metalleri ayrıştırır ama klor için yeterli süre değildir.

Klor dezenfektandır. Dış filtreli sistemlerde oluşan döngü bakterilerini öldürür. İç filtreli sistemde yoğun kirlenme filtrede mayalanma oluşturduğunda bu enfeksiyon yapan bakteri üretir. Klorlu su yoğunluğuna göre hayvanın gözünü yaksa da kısmi su değişimlerde bu bakteriler açısından faydalı. Onları öldürür. Bir nevi metilen mavisi etkisi verir. Eğer filtre iyi sirkülasyon ve hava kabarcığı veren model ise bu klorun biraz daha hızlı uçmasını sağlar. Acili bir durumda doğrudan akvaryuma konabilir. İç filtre bu işi ertesi güne kalmadan halleder.

Klor uçucudur. Petşişe ağzı toz girmeyecek biçimde açılmalı ve klor uçmalı. Tülbent tarzı birşey sarılabilir. Dış filtre ve genel temizlikte uygun olan budur.

Son düzenleme:
Geri