Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kamplumbağamda akciger enfeksiyonu

Alkk

Yeni Üye
Katılım
10 Eki 2021
Mesajlar
8
Kaplumbağam gözlerini çok nadir açıyor, hep karada, öksürüyor, suda hareket etmiyor ve dudağının altı pembe beyaz bi renkte akciğer enfeksiyonu olduğünu düşünüyorum tedavi nasıl olabilir
 
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Akvaryumunda ısıtıcı lamba, su ısıtıcı ve kuru alan var mı?
 
Hayvan 2 yıllık kuru alan ve ısıtıcısı var ama uv lamba mevcut değil su 37 derece sabit akvaryumu genelde pis çok hızlı kirletiyor yetişemiyorum 1.5 sene önce mantar probleminden yazmıştım kireçmiş o günden beri hayvan kireçli nasıl çözülür internette bulamadım onun dışında gayet sağlıklıydı havalar soğuk ondandır oldu bilemiyorum taşın üstünde çok kalıyor
 
Son düzenleme:
Kabuk boyunu baz alıyoruz. Kaç cm?

Su 28 derece kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece sabit olacak. Yanlış mı yazdın 37 dereceyi?

Akvaryum hayvanla paralel olarak büyümeli ona göre de filtrasyon iyileştirilmeli. Aksi halde çok çabuk kirlenir. İdrar yoğunluğu amonyak patlamasına neden olur. Amonyak zehirlenmesi yaşar. Akvaryum kirli ise bu göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Ters osmosis sistem bir arıtma cihazı olmasa da basit düzen bir arıtmadan alınan su doğrudan şebeke suyundan iyidir. Su kireçli olduğu için kabuğunda az çok olur.

Hayvanın resmini çekip atabilir misin?
 
Suyun sıcaklığını 36 kısayımmı boyu 4.25 cmye 3.40 cm dolu banttan biraz küçük akvaryum techizatı bir filtre bir ısıtıcı kuru alan soğuk oluyor veterinere götürme imkanım yok şehirden çok uzaktayız ve yeni teçhizat bu sene değişemez siz bi bakın fotoğraflara 5 gündür yemek yemiyor Ekli dosyayı görüntüle 20211011_232828.jpg
20211011_233112.jpg
 
28 olacak. Su ısısı dış ortamdan yüksek olduğu için hayvan üşütmüş. Sudan ıslak çıktığı için dışarı olduğundan soğuk gelir. Buda hayvanı hasta eder. Bir de ısıtma lambası yok sanırım bu daha kötü etmiş. Lambayı en kısa zamanda halletmelisin.

Eczaneden genta marka göz damlası alıp sabah akşam 10 saniye arayla dörder damla her iki gözüne damlatır, 10-15 dakika kuru yerde bekletirsin. Ayrıca yine sabah akşam ilk stick yemine 4 damla damlatıp elden ver yada suda önüne atarsın. Yemiyorsa ağzına damlatırsın açmazsa ruj sürer gibi ağız çevresine 10-15 saniye arayla 5 damla sürersin. Bir kısmı girer.
 
Lamba bunlardan biri olacak. Deveboynu (akrobat) yada mandallı lamba.
111620.jpg




Ampul eski tip filamanlı 40-60 W armut ampul yada halojen 42-52-53 W armut ampul olacak. Wiselite, ecolite, osram gibi markaların halojeni var. Soft bulamazsan şeffaf alırsın.

elektrix.com sitesinde ampuller var.
 
Saolun en kısa zamanda tedarik etmeye çalişacağim lambayı
 
36 demişim 24 imiş 26ya ayarladım birde ısıtıcı sadece kendi etrafını ısıtıyor en uzak kalan köşe soğuk sıkıntı mı 5 gün yemeden nasıl dayanıyor açlıktan gitmesin
 
28 yapalım. Akvaryumda sirkülasyon yeterli gelmezse ısınan suyu akvaryum geneline yayamaz. Onun için filtrede lazım.

Hayvan daha uzun sürede aç kalabilir ama akciğer enfeksiyonu olmuş ise ölme riski var. Gentayı yarın alıp başla. Yoksa vitamin damlada al. Günde 1 damla vereceksin. Ruj gibi sürme durumunda 2 damla. Vitamin kırgınlığını alıp iştahını açar. Her gün bir yem denemesi yaparsın. Yerse devam edersin. Gözleri görmediği içinde yemiyor olabilir. Yemde sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. Başlangıçta bunları kullanıyoruz. 6 cm kabuk boyu sonrası tetra reptomin de alıyoruz.

Ayrıca yağsız kıyma parçasını kaynayan suya atıp 2 dakika beklet, çıkarır soğutur hayvana verirsin bunu yeme ihtimali var.
 
Hemen başla. Geç kaldığın hergün hayvanın aleyhine seyreder.
 
Peki normal kullandığımız antibiyotik mi yoksa özel fln varmı hayvanı zehirlemeyelim
 
Genta göz damlasını alacaksın. Geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ampul şeklinde satılan antibiyotikleri reçete kapsamında ve güçlüdür. Göz damlasındaki etkin madde gentamisin %0.3 olduğu için düşük oranlıdır. Bu zarar vermez. Göz, kulak ve oral yolla akciğer enfeksiyonu içinde kullanırız.
 
Geri
Üst