Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kanamalı Tırnak Düşmesi

selselda

Yeni Üye
bir kaç gün önce fark etim iki elinin orta tırnakları yok, yenileme diye düşündüm ancak bu gün baktığımda diğer tırnakta da kanama var😞😞, akvaryumdan çıkarıp kuru bir yere aldım ve batikon döktüm, elimde genta damla da var azına bir damla damlattım, birde devit okudum damlatın diye , başka bu durumu yaşayan var mı ve neler yaptınız

tırnaklar kökten çıkmış , sanki mantar hastalığı gibi çünkü ellerin üstünde de soyulmalar var. kuru bir zemine aldım batikon ile temizliyorum sabah akşam, ağızdan Genta ve d vitamini takviyesini yapıyorum

tırnaklar kökten çıkmış , sanki mantar hastalığı gibi çünkü ellerin üstünde de soyulmalar var. kuru bir zemine aldım batikon ile temizliyorum sabah akşam, ağızdan Genta ve d vitamini takviyesini yapıyorum
Fotoğraf atma şansınız var mı yoksa çok kötü mü gözüküyor

Atarım ama mideniz bulanmaz umarım 😞

Ekli dosyalar

• 9f413843-15c1-4fa6-ae82-07b59d11353f.jpg
    9f413843-15c1-4fa6-ae82-07b59d11353f.jpg
    176.8 KB · Görüntüleme: 10
  • 7161e289-1107-4101-917f-ed0ee3d155ad.jpg
    7161e289-1107-4101-917f-ed0ee3d155ad.jpg
    201.1 KB · Görüntüleme: 10
tekrar merhaba , evet toplam üç taneler diğerlerinde bir sorun yok, yeme içmesi normaldi , hatta ayırdığım yerde de yemek yemeye devam ediyor

tekrar merhaba , evet toplam üç taneler diğerlerinde bir sorun yok, yeme içmesi normaldi , hatta ayırdığım yerde de yemek yemeye devam ediyor
Eğer olay kendiliğinden gelişen bir sağlık sorunu değilse, üç tane oldukları için alan dar gelmiş olabilir. 6-7 aydan büyüklerse, büyüme evresine girdikleri için agresifleşmiş olabilirler ya da ergenlik dönemindelerse bu da agresifliğe neden olabilir. Boyut farkı varsa, diğerini yem olarak görmüş de olabilirler. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurman ve mutlaka dikkatli bir şekilde gözlemlemen lazım. Gerekirse tamamen ayırman gerekebilir.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün yem, takviye, ekipman, su dzeünleyici ne varsa hepsinin görselini atın.

Akvaryumun bir görselini atın.
Merhaba, akvaryum ölçüsü 50cm yükseklik, 40 cm en , 160 cm uzunluk , evet kuru bir yere aldım batikon ve genta uyguluyorum

Ekli dosyalar

• 8abcc576-fbdb-4fb0-8cab-aa57980f5316.jpg
    8abcc576-fbdb-4fb0-8cab-aa57980f5316.jpg
    105.1 KB · Görüntüleme: 6
  • 320ba95e-23ba-4c2f-8e5b-eacb5cb25938.jpg
    320ba95e-23ba-4c2f-8e5b-eacb5cb25938.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 7
  • 6410e0af-c560-4446-98dc-3869acf08353.jpg
    6410e0af-c560-4446-98dc-3869acf08353.jpg
    157.8 KB · Görüntüleme: 7
  • a49a95a9-26c6-418d-8e91-0baed5fe11a3.jpg
    a49a95a9-26c6-418d-8e91-0baed5fe11a3.jpg
    128.1 KB · Görüntüleme: 7
  • dd72919a-551e-4638-9fd1-8ebd8c95caf8.jpg
    dd72919a-551e-4638-9fd1-8ebd8c95caf8.jpg
    117.3 KB · Görüntüleme: 7
  • bfcb5579-c707-4028-a4ad-aa492629cfdc.jpg
    bfcb5579-c707-4028-a4ad-aa492629cfdc.jpg
    119.5 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba, akvaryum ölçüsü 50cm yükseklik, 40 cm en , 160 cm uzunluk , evet kuru bir yere aldım batikon ve genta uyguluyorum
Su seviyesini yükseltmen, yem çeşitliliğini arttırman gerekiyor. Akvaryum 3 kaplumbağa için dar kalmış ve ortadaki kaya muhtemelen yüzmelerini engelliyor.

Eğer olay kendiliğinden gelişen bir sağlık sorunu değilse, üç tane oldukları için alan dar gelmiş olabilir. 6-7 aydan büyüklerse, büyüme evresine girdikleri için agresifleşmiş olabilirler ya da ergenlik dönemindelerse bu da agresifliğe neden olabilir. Boyut farkı varsa, diğerini yem olarak görmüş de olabilirler. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurman ve mutlaka dikkatli bir şekilde gözlemlemen lazım. Gerekirse tamamen ayırman gerekebilir.
teşekkür ederim, ben de ilk başta birbirlerini ısırdılar sandım sonra tırnak yenileme gibi geldi ancak maalesef, kaplumbağalarım büyük 11 yaşında alanda oldukça büyük ilk kez hastalandı biri

teşekkür ederim, ben de ilk başta birbirlerini ısırdılar sandım sonra tırnak yenileme gibi geldi ancak maalesef, kaplumbağalarım büyük 11 yaşında alanda oldukça büyük ilk kez hastalandı biri
Rica ederim, yaşı bayağı büyükmüş. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Su seviyesini yükseltmen, yem çeşitliliğini arttırman gerekiyor. Akvaryum 3 kaplumbağa için dar kalmış ve ortadaki kaya muhtemelen yüzmelerini engelliyor.
su seviyesi ayakları yere basınca kafası dışarı çıkabilecek şekilde olsun dendi , ok ilave ederim dinlendirilmiş suyum var. ortada bulunan kayaları alıyorum👍, yem bunun dışında marul, havuç , arada pişmiş balık ( elma çok nadir ) veriyorum

su seviyesi ayakları yere basınca kafası dışarı çıkabilecek şekilde olsun dendi , ok ilave ederim dinlendirilmiş suyum var. ortada bulunan kayaları alıyorum👍, yem bunun dışında marul, havuç , arada pişmiş balık ( elma çok nadir ) veriyorum
Su seviyesi, kabuk boyunun en az iki katı olmalıdır. Yetişkin oldukları için, yüksek su seviyesine kolayca uyum sağlarlar.

Akvaryum yanlış anlamadıysam 320 It, aslında hacim olarak fena değil ama eni sadece 40 cm olduğu için bana dar geldi.
Üstelik içindeki kaplumbağalar yetişkin, bu yüzden alan daha da yetersiz kalıyor. Genel olarak her kaplumbağa için minimum 100 litre su hacmi önerilir. Ancak sadece hacim değil, yüzme alanının genişliği de çok önemli. 3 yetişkin kaplumbağa için en az 120 cm uzunluk ve 45-50 cm eninde bir yüzme alanı gerekir. 40 cm en, yüzme davranışlarını kısıtlayabilir ve baskınlık, stres ya da agresiflik gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca akvaryumda büyük kaya, dekor veya filtre ekipmanı varsa bu alan daha da daralır. Filtrasyonun da oldukça güçlü olması gerekir çünkü yetişkin kaplumbağalar suyu çok çabuk kirletir. Zamanla bu hacim ve yerleşim şekli sağlık sorunlarına ya da davranışsal problemlere yol açabilir. İlerleyen dönemde daha geniş taban alanı olan, örneğin 400-500 litrelik bir akvaryuma geçmek daha sağlıklı olur.

Tabandaki kumu çıkartın.

Hayvanlar birbirini ısırmış olabilir yuvalarını ayırın.

En olarak 40cm dar hayvanlar rahatça yüzemiyor. Akvaryumdaki taşı da çıkartın bu hem pislik tutar hemde yüzmesine engel. Hayvanın eli ciddi yara içinde bu şekilde giderse kolu komple kaydebersiniz.

Akvaryumu ve ekipmanları iyice temizleyin.

Contra icytho marka metilen mavisi alın bunu 8 litre başına bir damla olacak şekilde damlatın. 3 günde bir bir damla daha damlatın.

Hayvanlar kuru alanı kullanıyor mu?
Ampul ne kullanıyorsunuz?

Akvaryum yanlış anlamadıysam 320 It, aslında hacim olarak fena değil ama eni sadece 40 cm olduğu için bana dar geldi.
Üstelik içindeki kaplumbağalar yetişkin, bu yüzden alan daha da yetersiz kalıyor. Genel olarak her kaplumbağa için minimum 100 litre su hacmi önerilir. Ancak sadece hacim değil, yüzme alanının genişliği de çok önemli. 3 yetişkin kaplumbağa için en az 120 cm uzunluk ve 45-50 cm eninde bir yüzme alanı gerekir. 40 cm en, yüzme davranışlarını kısıtlayabilir ve baskınlık, stres ya da agresiflik gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca akvaryumda büyük kaya, dekor veya filtre ekipmanı varsa bu alan daha da daralır. Filtrasyonun da oldukça güçlü olması gerekir çünkü yetişkin kaplumbağalar suyu çok çabuk kirletir. Zamanla bu hacim ve yerleşim şekli sağlık sorunlarına ya da davranışsal problemlere yol açabilir. İlerleyen dönemde daha geniş taban alanı olan, örneğin 400-500 litrelik bir akvaryuma geçmek daha sağlıklı olur.
120cm bir yetişkin kaplumbağa için.
3 hayvan varsa 3 katı büyük akvaryum gerekir.

Bir yetişkin 120*60

3 yetişkin 300*80

120cm bir yetişkin kaplumbağa için.
3 hayvan varsa 3 katı büyük akvaryum gerekir.

Bir yetişkin 120*60

3 yetişkin 300*80
Hayır, minimum 120 cm demek istedim. : )

Geri