Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa adası

guzelz15

Bronz 3 Üye
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
74
Merhaba bu ürün plastik sanırım. Zarar verme durumu olur mu sizce? Salınım falan yapar mı? Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ürünün açıklamasında sert plastikten yapılma yazıyor. Plastiğin kalitesi iyiyse bişey olmaz ama sağlıksızsa zararlı ,zaten plastik küçük kaplarda(ölüm kabı) beslenmemesinin sebeplerinden biri bu
 
Bizim bir arkadas, sifirini satiyordu. İlgileniyorsaniz sorayim. İstanbul Goztepe.

Zamaninda almis ancak akvaryumu kapattigi icin kullanmamis, satacagini demisti.
 
Cvp: Kaplumbağa adası

Merhaba,

Siz sanırım 125x70x70h lik akvaryumunuza alacaksınız bunu. Bu eğer kaplumbağanız büyükse çok işe yaramaz hayvan rahat hareket edemez ve bu ürün en fazla 30cm yüksekliğe çıkıyor. Yani bu da sizin akvaryumu 125x70x30h kullanmanız demek. Bunun birde L modeli var o daha iyi kaplumbağanız için ama o da 40cm ye kadar yükseliyor. Yani 2 türlüde akvaryumunuzu tam yükseklikte kullanamıyorsunuz.

Benim akvaryumum 60h ve cam üstü kuru alanla 50cm su dolduruyorum. Yani kaybım 10cm oluyor ama siz eğer yaptırırsanız 60cm su yüksekliği kullanabilirsiniz. Ben hazır komple aldığım için nasıl yapılıyor ya da nerede yapılıyor bilmiyorum.
 
Evet akvaryum ölçülerini büyük tutarak yaptırdım. Bizim kaplumbağalar derin suya alışık olmadığı için 30 cm den başlayarak aslında alıştırmaya çalışıyorum. Çok derine koymayı denedim fakat çok paniklediler. Kuru alanları var henüz alışamadılar suda uyuyorlar ama kafalarını çıkarıp nefes almaya alışıklar uyurken. O yüzden belki rahat ederler demiştim suyun dışında tutmayı düşünmüyorum yani güneşlenme alanı bu olmayacak. Suya girecek durumda konumlandırmayı düşündüm platformu.


Teşekkürler asliaral netleştirirsem size ulaşayım
 
Turtle pier salınım yapmaz. Small kısadır, medium ve large boylarında ek ayaklarla 30 cm yüksekliğe çıkıyor.

Yurtdışında tanıdık varsa özellikle almanyada turtle dock alabilirsin.
 
Geri
Üst