Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa akvaryumu kurulumu hakkında

Benimminiktospikim

Yeni Üye
Merhabalar. Bir kaplumbağa sahip edinmeye karar verdim. Pazartesi günü gelecek. Akvaryum aldım ısıtıcı ve filtre aldım petshop'tan öneri ile fakat nasıl kurulur suyu ne kadar doldurulur öğrenmeye çalışıyorum. Benimle tecrübelerini paylaşacak olan var mıdır

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Kaplumbağaların boyları kaç cm?
Su sıcaklığını 27 28 dereceye ayarlayın.
Sıcak sudan çıkan Kaplumbağalar kurudukça üşüyeceği icin günün belli saatlerinde ısıtma lambası çalıştırıyoruz.

Isıtma ampulü hakkında bu konuya bakabilirsiniz.

Akvaryum hacmi kaç litre?
Kuru alan yaptınız mı?

Şimdilik şu şekilde bir akvaryum kurulumu yaptım. Kaplumbağam 1 TL boyutlarında geçici olarak burada kalacak. Daha sonra ısıtma lambası kurulumu yapılacak kuru alan için de merdiven sipariş ettim. Su seviyesi hakkında henüz emin değilim bebek kaplumbağalarda boğulma vakaları çok sık görülüyormuş endişeliyim ilk hafta su seviyesini daha aşağıda tutabilirim. Aynı şekilde ısıtıcı için de internetten termometre sipariş ettim onu yavrum içinde değilken 1 gece deneyip yavrumu her şey yolunda ise içine koyacağım sizce su seviyesi nasıl? Ve filtre aşağıya monte edilirse bir sıkıntı olur mu? Çünkü diğer türlü su seviyesi gözüme çok yüksek geliyor emin olamıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250112_202700.jpg
    IMG_20250112_202700.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20250112_202709.jpg
    IMG_20250112_202709.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 7
Bütün aksesuarları çıkartın ve o yaşlarına çıkartın ( deniz kabukları dahil) suya solunum yapar suyun seviyesi 13 14 15 cm civarlarında olabilir

Su seviyesi uygun. Taşlar, kumlar, deniz kabukları, kuru alandaki çiçekler hepsini çıkartın. Hepsi hayvan için engel ve pislik tutar, aralarına yem artığı kaçınca yerse de midesinde kalır.

Tabanda 0,5mm silis kum yada 6cm çapında boyasız taşlar kullanabilirsiniz. Bulamazsanız boş bırakın.

Filtrenin motor kısmı tamamen su içinde olacak şekilde yatay yada alt cama konumlandırabilirsiniz.

Su ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambasınının fotoğrafını yada linkini atın. Ekipman eksikliği gibi yanlış ekipmanda zararlıdır.
Kuru alanda sadece rampa var bu olmaz rampa ve düz olan birlikte olmalı.

Tamam taşları çıkardım çiçekleri de söktüm

LED i trendyol'dan sipariş ettim linki burada https://ty.gl/1g7k7u4r7gis9

Kuru alanı kendim yapacağım. Lav kayası satın aldım yine trendyol'dan. O kayayı kullanarak oluşturmak istiyorum.

Linki de bu

https://ty.gl/ayzarlvbd20km

Dediğim gibi 1 haftalık yuvası bu sadece. Kuru alanı yüksek yapmayı düşünüyorum diğer türlü ısıtıcı için su seviyem yetersiz ısıtıcım birkaç cm daha yüksek şy anki su seviyemden, ısıtıcının kutusu da bu şekilde

Silis kum bir türlü bulamadım Trendyol'da çoğu silis kum için suya renk salınımı yapıyor yorumu yapılmıştı varsa silis kum almamı önereceğiniz bir link atmanızı rica ediyorum

Ha bir de son olarak eledoa densa bitkisini akvaryuma koymak istiyorum ama acaba bu zararlı olur mu onun için koymamalı mıyım

Ekli dosyalar

• 17367060555355767188571724032785.jpg
    17367060555355767188571724032785.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 1
Lav kayası da kir tutar ama sen bilirsin delikli olduğu için aralarına kir girer yani kir tutar

Ledde aldığınız kaya da yanlış. Isıtma lambası zaten ışık veriyor harici bir aydinlatmaya gerek yok.

Gözenekli taşlar kir tutar Göz ve Kulak enfeksiyonuna neden olur.

Kaplumbağalar bitkileri parçalıyor akvaryumda bitki kullanmanızı önermem.

Teşekkür ederim ilginiz için. Artık içim daha rahat. Önemli olan dekor değil onun rahatı tabii ben ilk defa alacağım için ne alacağımı bilemedim heyecandan sanırım. Uyarılarınızı dikkate alacağım

Teşekkür ederim ilginiz için. Artık içim daha rahat. Önemli olan dekor değil onun rahatı tabii ben ilk defa alacağım için ne alacağımı bilemedim heyecandan sanırım. Uyarılarınızı dikkate alacağım
Rica ederim. Kaplumbağanız için daha iyi bir ortam oluşturmak istemeniz çok güzel.

Akvaryum hobisine başlayan birçok kişi ilk başta hata yapar. Hatasız kul olmaz.

Geri