Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Akvaryumu Özel tasarım

goktan

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2015
Mesajlar
8
Merhabalar öncelikle kaplumbağalarına önem veren insanların olduğunu bilmek çok güzel. Umarım 30 cm lik kaplarda bakılan ölüme terk edilen ufak dostlarımızın sahiplerinin ufuklarını zaman içerisinde açacağız. Bende ciddi emek ve bedel harcayarak ürettiğim kaplumbağa akvaryumu mu sizler ile paylaşıyorum.

mailto:/turtle/1.jpg

mailto:/turtle/2.jpg

mailto:/turtle/3.jpg

mailto:/turtle/4.jpg

mailto:/turtle/8.jpg

mailto:/turtle/10.jpg

mailto:/turtle/13.jpg

mailto:/turtle/12.jpg

mailto:/turtle/15.jpg

130 * 60 ebatlarında. herkese bol eğlenceler
 
Gerçekten çok güzel akvaryum umarim herkese böyle akvaryum nasip olur. Tabanada 30 kg felan silis kum koysan görüntü cok hos olur.
 
yorumun için teşekkürler . tabanda kum yerine yukarıda kullandığım kayalar ile doldurmayı düşünüyorum . yalnız dip temizliği konusunda çekincelerim var bu uygulamayı yapar isem .
 
foruma hoşgeldin göktan akvaryum çok güzel olmuş hayvanları için çok güzel yaşam alanı yapmışsın.

bir iki eksik var onlarıda tamamlarsan muhteşem olur. benim dikkatimi çekenler.

1. tabana silis kum yay. 48 kg uygun olur.bu linktekinden alacaksın.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104
bu şekilde alırsan 60 paket veya kendi sitesinde 25 kg'lik poşetlerde satılır. 2 poşet alır kalanı yedek tutarsın.

silisin avantajı yiyerek hazmedemedikleri yemleri midelerinde parçalamaya yarar. bağırsaklarında parazit varsa onların atılmasını sağlar ve bacaklarındaki derileri eşelenirken atarlar. oyalanıp vakit geçirmeleri de cabası.

şimdiki kullandığın çakıllar gördüğüm kadarıyla kalın yemeleri halinde sorun teşkil edecektir.

2. her iki ön köşeye cam iç derece koy. akvaryum uzun net dereceyi elde etmek için her iki uç köşedeki veriyi bilmek gerekir. bu ikisinden birisi uygun.
mailto:/Product/jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM011932?kat=290
mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141?kat=290

3. dış filtreye ihtiyaç var. biolojik döngü ile amonyağı nitrit ve nitrata dönüştürecek bakterilerle su değişimini minimuma indirir süreyi uzatırsın. hayvanlar büyüdükçe kirlenme oranı yükseliyor. iç filtre yine dursun suyun orta noktasında uçuşan derileri güzelce topluyor. yani çöp olmaz. hayvanlar büyüdükçe dış filtre yanında iç filtre gereksinimi oluyor.

4. su yüzeyine yakıntutunacakları bir şey lazım.bende bir kısmı su dibinde uyurken bir kısmı burun dışarda gövde su içinde tutunarak uyuyorlar. ben dış filtrenin su veren borusu uzun olduğu için söküp vantuzla paralel yapıştırdım. sen başka bir şeyde kullanabilirsin. akvaryum içine cam sehpa da olur.

5. lamba bir tane var. bu ya sade ısıtma ya da uva olmalı. uvb ampulde gerekli olacak. hayvan çok ve alan geniş olduğu için 25 W olan uygun düşer. 27-28 cm'den konumlandırma yapacaksın. uvb 100 ya da 5.0 yazanlar bizimkilere uygun ışınımı verirler. en uygun fiyatlı burada satılıyor. bizde buradan aldık.
http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=uvb+ampul&satici=atakanpetshop

hayvanlar gece kuru alanda uyuyorlar ise mavi renkli armut ampul loş ışık verir. bu uyumalarını sağlar. mavi renk 40 W olarak satılır. elektrikçilerde bulabilirsin.

suda uyuyorlar ise kendinden prizli loş gece lambalarından alıp kullanabilirsin. karanlıkta az da olsa tutunacakları yeri görmelerini sağlar.

bunlar için uygun ve ucuz zamanlayıcı koçtaşta satılıyor.
mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici.html

uygun lamba bu. dört tane alman yerinde olur. ikisi ısıtıcı biri uvb biri gece lambası olarak.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

birde kediyi sen koyduysan sorun yok ama kendi çıkıyor ise önlem almak gerek.hayvanlar karşılıklı hasar verebilirler kaplumbağalar büyüdüklerinde fena ısırır. aynı şekilde kedi teti atarak kaplumbağalara zarar verebilir. bunun yanında tüylerinde parazit olma ihtimaliyle uçan tüyleri kaplumbağalar yiyebilir. ne bulsalar yiyorlar. ben az bitki lifi görmedim dışkılarında.

tekrar hoş geldin.
 
tabana kaya koyma aralarına giren pislikleri filtre çekemeyeceği için orada birikip zararlı bakterilerin üremesine yol açar. bu da hayvanlarda göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. silis ağır kumdur ve ufak olduğu için içine kiri almaz.
 
Hoşbulduk cem,

bu yararlı bilgiler için çok teşekkürler. tabanda silis kuma alternatif bir çözüm olsa süper olur , çünkü silis kumun bulanıklık yaptığına dair yazılar okudum.

2-) Derece akvaryuma en uzak noktada 1 adet mevcut , 2. en kısa sürede koyacağım.
3-) dış filtre şuanda var çalışıyor yeşilliklerin arkasına gizledim :)
4-) uyumak için iç filtrenin üzeri ve dış filtrenin hortumlarına tutunuyorlar. birde ekstra olarak tırmanma rampasında aynı anda dördü birden uyuyabiliyorlar.
5-) lamba florasan gün ışığı kullanıyorum , uvb lamba ve gece lambası daha alamadım, gece lambası için led şerit düşünüyorum (led lambaların yosunlanma yaptığını duydum bir akvaryumcudan ) en kısa sürede aydınlatma ile ilgili eksikleri gidereceğim.

gelelim çaki(kedi) ye, kaplumbağalar 6 yıldır benimle yaşıyorlar, çaki 1 yaşında yürümeye başladığından beri kaplumbağalar dikkatini çekiyor. işin ilginç tarafı karşılıklı birbirlerine zarar vermiyorlar , hatta ufaklıklardan 2 tanesi kediyi görünce kafalarını uzatıyor. tabi ki gözüm sürekli üzerlerinde evde olmadığım zaman odaya girişini engelliyorum..

bilgilendirmelerin ve desteğin için teşekkürler.
 
silis ilk başlarda ne kadar yıkasan da toz kaldığı için akvaryuma koyduğunda bulanıklık yapıyor. filtre bu bulanıklığı çekip alıyor.bu bulanıklığı yapan tozların bir kısmı dibe çöküyor ve hayvanlar eşelendikçe bunlarda kalkıp bir miktar daha bulanıklık yapabiliyor. ama sonrasında düzeliyor.

dış filtrenin borularını ayrı köşelere verirsen daha sağlıklı çekim yapar. akvaryum uzun olduğu için tam devir yapamadan kir tekrar tabana oturur.ayrı uçlarda olurlarsa giren suyun ittirdiği kir diğer uçtan çekilerek alınır. emre (AEK) 150 cm'likte 2400 lt/h kullanıyordu. seninki de en azından 2000 lt/h debi de ise iyi olur. hortum diğer uca yetişmiyorsa güçlü bir iç filtreyi diğer uca koyup sirkülasyonu güçlendirebilirsin.

birde ısıtıcı su emiş borusundan uzakta olsun. ısınan suyu çekerse ısıtıcı daha fazla çalışmak durumunda kalıp ekstra elektrik yakmak zorunda kalacaktır.su giriş borusu önünde olursa ısıyı akvaryuma daha iyi yayar.

florasan dediğin sarfiyatsız ampul ise onun ısısı azdır. kuru alan 31-32 derece civarında olmalı. bunu ölçmek içinde tabana kaplumbağayı ikame olarak kibrit kutusu koyup üzerine derece koyarsın. 20-30 dakika kadar sonra ısıya bakıp gerekirse lambayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsin.

yosunlanma herhangi bir ışıkta dahi oluşabilecek bir durum. bunun için iki şey yapacaksın birincisi hava kabarcığı verip sudaki oksijeni artırmak ki bu amonyağın kabarcıklara yani oksijene bağlanıp su yüzüne çıkmasını hızlandırır ve kokuyu azaltır. amonyak özellikle diatom alg yani kahverengi alglerin oluşumunu artırıyor.yosun ise sudaki oksijeni azaltıyor.

diğeri dış filtre içinde jbl silicate ex kullanman. bu oluşumu önlediği gibi var olanı da bulunduğu yerde izole edip üremesini önlüyor.suyu berraklaştırıyor. bu benim vazgeçilmezim oldu. bunun diğerlerinden artısı alglere de etkili diğer ürünler sadece yosuna karşı etki ediyor.
mailto:/Product/jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr/JPM016078?kat=242
 
Cvp: Kaplumbağa Akvaryumu Özel tasarım

Akvaryumun yuksekligi nedir acaba ? Omurluk olarak dusunmussunuz ama hayvanlara kucuk gelebilecegini dusundum ben ne yazikki, suda suan bulunan bitki plastik gibi gozukuyor o uzunlukta ipek olanlardan bulup alirsaniz daha saglikli olur diger aklim gelenleri cem abi soylemis
 
bu yararlı bilgileri en kısa sürede uygulayacağım cem teşekkürler.

akcaryumun yüksekliği 60cm
 
Olculer sitede onerdigimiz minimum olculerle ortusuyor, tekrar tebrikler ve boyle bir sistem kurdugunuz icin tesekkurler

Hayvanlarin boylari ne kadardi ?
 
teşekkürler alisarp hepsi aynı yaşta 5 adet ortalama uzunluk 5,5 6 cm civarı
 
Kaplumbagalar 6 yasinda ve bu boydalarsa gercekten cok cok kucuk kalmislar, bundan once olum kavinda falanlar miydi ? Birde ben 4 hayvan var sanmistim bu hacim minimalin biraz altinda kaliyor
 
aslında bana ait 2 adet kaplumbağam vardı, sonra çevremde alıp ölüm kaplarında bakılan kaplumbağaların sahiplerini bilinçlendirip ufaklıkları nüfusuma geçirdim :) 80 cm lik akvaryumda 2 yıldır idare ediyordum şimdi bütçe ayırdığım anda daha geniş yaşam olumu oluşturdum.. sayı şuanda 5 yükseldi.
 
Tebrikler gayet güzel olmuş. Öneriler dışında akvaryuma daha büyük güzel şekilli bir Mango Kökü öneririm.
 
Ozaman normal gercekten kucuk kaliyorlar olum fanusunda bakilanlar bende simdi 2 adet iyilestirmeyw calisiyorum biri 2 yasinda ve 4 cm digeride yine yasina gore kucuk
 
elimden geleni sınırları zorlayarak yapmaya çalıştım. Umarım daha sağlıklı olacaklar bundan sonraki yaşantılarında.
 
Geri
Üst