Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa alacağım, almadan önce eksiklerim neler bakarmısınız ?

furkangiller

Bronz 5 Üye
Sn. Forum üyeleri:
Kaplumba alacağım. Bundan öncede kaplumbağa almıştım ve akvaryumum 30x30x40 dı. Sonra bir gün sinirlendikten sonra hepsini bir petshopa verdim. Şimdi tekrar heveslendim. Kaplumbağa alacağım 2 tane. 1 ini gelecek sene büyültüp akrabama vereceğim. Diğeri ise ömürlük olacak.
Şuanda yapmayı düşündüklerim şunlar:
1-)50x30x30 veya 80x30x30 büyüklüğünde bir akvaryum yapmak.
2-)Isıtıcı almak.
3-)Bir iç filtre alıp el yapımı dış filtre oluşturmak.
4-)15x30x15 büyüklüğünde kuru alan akvaryumu yapmak,
5-) Kaplumbağayı almak.
Burada süslemelerde olacak fakat şuanda tüm parayı birden çıkarmak zor olduğu için elimde olan malzemeleri koyacağım, daha sonra silis kum denilen kum varmış ondan alacağım.
Şimdi sormak istediklerim ise;
Bizim burada Tetra Fauna yemi var işimi görürmü, Silis kumu nasıl anlarız, bir eksikliğim varmı ?
Yardımlarınız içinden şimdiden teşekkürler. Bu arada yaşım 15.

Sinirlenip petshopa vermek nasil bir mantik anlamadim ama madem hevesleri boyle cabucak degisen bir arkadassin ben hic alma derim

Cvp: RE: Kaplumbağa alacağım, almadan önce eksiklerim neler bakarmısınız ?

Alisarp' Alıntı:
Sinirlenip petshopa vermek nasil bir mantik anlamadim ama madem hevesleri boyle cabucak degisen bir arkadassin ben hic alma derim
Hevesle alakası yok o zaman küçüktüm 11 yaşında falandım. Suyun içinde pislikler vardı, değiştireyim erken akvaryum ağır olduğu içi kaldıramayınca her yer mahvoldu annemden azar işitmiştim.Onun için petshopa verdim :breh:

Ozaman akvaryumun eni 40 cm minumum ve 100 litreye tekabul edecek bir akvuryum al hem omurluk olur hem digerini verene kadarda kullanabilirsin tabi kacis boslugunu da hesap etmen gerek silis kumu isteyince verirler zaten diger arkadaslar daha da yardimci olur

Alisarp' Alıntı:
Ozaman akvaryumun eni 40 cm minumum ve 100 litreye tekabul edecek bir akvuryum al hem omurluk olur hem digerini verene kadarda kullanabilirsin tabi kacis boslugunu da hesap etmen gerek silis kumu isteyince verirler zaten diger arkadaslar daha da yardimci olur
Akvaryumu kendim yapacağım :) Olur 40 cmde odamda 40 cm eninde koyacak ver yok :D

Cvp: Kaplumbağa alacağım, almadan önce eksiklerim neler bakarmısınız ?

furkan foruma hoş geldin. kaplumbağa bakımı kolay değildir. uzun bir süreç ister. bu linki inceledikten sonra karar ver. bu hayvanların ömrü 25 senedir. belli standardları olmalı.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

cem' Alıntı:
furkan foruma hoş geldin. kaplumbağa bakımı kolay değildir. uzun bir süreç ister. bu linki inceledikten sonra karar ver. bu hayvanların ömrü 25 senedir. belli standardları olmalı.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Akvaryum sorun değil akvaryum için elimde büyükçe bir sürü cam var onlarla hallederim. Bundan önceki seneler hep arkadaşlar gelirdi akvaryumlarını ben yapardım :)

furkangiller' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:
Akvaryumu kendim yapacağım :) Olur 40 cmde odamda 40 cm eninde koyacak ver yok :D
40 cm en omurluk akvuryumda hacim kadar onemli ama zorunluluk yani

o zaman kendim yaparım diyorsan tek hayvan için 80*40*50h 8 mm veya daha iyisi 80*50*60h ve iki hayvan için 100*50*60h olmak üzere 10 mm kalınlıktaki camdan akvaryum siliconuyla yap. daha düşük kalınlık için kaplumbağa büyüdükçe kabuklarını çarpmaları camı tehlikeye düşürüyor. ayrıca akvaryum üstü cam kuru alanı taşıması için bu sınırlar minimumda şart.

kayıtlarıda aynı kalınlıktaki camdan 3 cm eni olmak üzere çerçevele.

cem' Alıntı:
o zaman kendim yaparım diyorsan tek hayvan için 80*40*50h 8 mm veya daha iyisi 80*50*60h ve iki hayvan için 100*50*60h olmak üzere 10 mm kalınlıktaki camdan akvaryum siliconuyla yap. daha düşük kalınlık için kaplumbağa büyüdükçe kabuklarını çarpmaları camı tehlikeye düşürüyor. ayrıca akvaryum üstü cam kuru alanı taşıması için bu sınırlar minimumda şart.

kayıtlarıda aynı kalınlıktaki camdan 3 cm eni olmak üzere çerçevele.

80 yapacağımda koyacak yer yok odamda :) Ama yinede yapacağım, şuanda yavaş yavaş malzeme topluyorum . Malzemeler hazır olunca kaplumbağayı alacağım. 8mm den daha ince olursa sorun olurmu ?

sorun büyüdüklerinde oluyor kabukları sertleştiği için cama vurduklarında camı çatlatabilirler. özellikle kuru alandan panik halinde suya atladıklarından bodoslama cama giriyorlar. benimkiler 12 ve 13 cm boyunda bazen suda manevra yaparkende cama vurup ses çıkarıyorlar. hayvanlar 8 cm kabuk boyundan ufak olduğu taktirde ve akvaryumda 100 lt altında olmak şartıyla ara geçişli akvaryumda 6 mm kalınlık yeterli ama üstü için kalın olmalı

cem' Alıntı:
sorun büyüdüklerinde oluyor kabukları sertleştiği için cama vurduklarında camı çatlatabilirler. özellikle kuru alandan panik halinde suya atladıklarından bodoslama cama giriyorlar. benimkiler 12 ve 13 cm boyunda bazen suda manevra yaparkende cama vurup ses çıkarıyorlar. hayvanlar 8 cm kabuk boyundan ufak olduğu taktirde ve akvaryumda 100 lt altında olmak şartıyla ara geçişli akvaryumda 6 mm kalınlık yeterli ama üstü için kalın olmalı
Benim alacağım parmak kadar zaten :) Şimdilik ince yapsam bir sorun olmaz herhalde büyüyünce değiştiririm :) . Tetra Fauna yen uygunmudur ?

sera ürünlerini tercih et sera raffy p ve raffy I (gammarus/karides) ile başla P'deki kırmızılar mineral yemdir onları ayırıp haftanın bir günü iki öğünde veya haftanın iki günü bir öğünde verebilirsin. madensel, vitamin ve kalsiyum içeriklidir.

sen genede uzun vadeli kullanma açısından 6 mm cam kullan.

cem' Alıntı:
sera ürünlerini tercih et sera raffy p ve raffy I (gammarus/karides) ile başla P'deki kırmızılar mineral yemdir onları ayırıp haftanın bir günü iki öğünde veya haftanın iki günü bir öğünde verebilirsin. madensel, vitamin ve kalsiyum içeriklidir.

sen genede uzun vadeli kullanma açısından 6 mm cam kullan.

Akvaryumu hazırladıktan sonra pet markete gideceğim. Varsa alırım.

Abileri, akvaryum yapmayı düşünürken evde 34x30x30 bir akvaryum buldum. Bunu yaza kadar idare etsem, yazın akvaryum yapsam olurmu sizce ?

furkan iki hayvan için değil yazı baharı çıkarmaz. gereksiz ısıtıcı ve filtre alman da cabası. ilerde birini akrabana vereceğim dediğine göre 80*40*50h gibi bir akvaryum yapıp gerekli ekipmanları tek kalemde alırsan. hem maliyetten hemde dert tasadan kurtulmuş olursun.

cem' Alıntı:
furkan iki hayvan için değil yazı baharı çıkarmaz. gereksiz ısıtıcı ve filtre alman da cabası. ilerde birini akrabana vereceğim dediğine göre 80*40*50h gibi bir akvaryum yapıp gerekli ekipmanları tek kalemde alırsan. hem maliyetten hemde dert tasadan kurtulmuş olursun.

Hocam şuanda hava çok soğuk, filtre falan vvar var ona göre, akvaryumu büyük yapacağım için içerdede yapamam dışarısı da soğuk çıkmaya üşeniyorum^^

Bence sen henüz kaplumbağa alma Furkan; yaz gelsin buyuk akvaryumu yap ekipmanları tamam la ondan sonra alırsın. Bir tane daha bakamadım kurbanı vermeyelim.

olivia-peter' Alıntı:
Bence sen henüz kaplumbağa alma Furkan; yaz gelsin buyuk akvaryumu yap ekipmanları tamam la ondan sonra alırsın. Bir tane daha bakamadım kurbanı vermeyelim.

Yaza kadar sabredemem :D

dediğin doğru furkan şimdi yapsan soğukta silicon kurumaz, evde yapsan kokudan durulmaz. neslihanın fikride fena değil. baharı bekleyebilirsin. hayvanların hastalanma riskide ortadan kalkmış olur. bu süreçtede bilgilerini artırmış olursun. kışın bazı ekipmanlarda indirimde olur. ucuz bulduklarını da şimdiden toplarsın. zaman olunca bu işleri kafan rahat şekilde yapmak daha iyi.

Geri