Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa almak doğru mu? büyüdükçe uygun ortamı yaratmak mümkün mü?

Cvp: kaplumbağa almak doğru mu? büyüdükçe uygun ortamı yaratmak mümkün mü?

bunlar meraklı canlılar ortam değişikliği veya akvaryuma eklenen herhangi bir şeyin önce uzağında durup bakar tehlike yoksa yaklaşır ve ısırarak ne olduğuna bakar. alıştı mı sallamaz. eğer keşif aşamasında ise kendi haline bırakmak daha iyi eğer kuru alana çıkamıyorsa biraz eğim verilerek çıkması sağlanır. rampa biçimli ürün olması çıkmasını kolaylaştırır.

gece kuru alanda durması gece lambası yok ise bundan kastım loş ışık veren 40 wattlık renkli ampuller bunda da en iyisi yeşil renklilerdir. o zaman çıkmasında sorun olmaz. lamba yoksa su içinde dursun. bunun dışında hayvan su içinde uyumak istiyorsa başı su dışında gövde su içinde üstüne basarak destek alabileceği bir ürün olmalı. mesela filtre tepesi gibi veya köşeye konumlandırılmış ipek bitki yaprakları gibi. yada düşmeyecek biçimde üstüste konulmuş taşlar veya büyük su bardağı yada cam konserve içlerinde hava olmasın tamamen suyla dolu olsun ve su yüzeyinden çıktığında kabuğu su dışında olmayacak biçimde bir derinlikte olsun. kafasını kaldırdığında su yüzeyi ile buluşsun.

küçük yavruların akciğerleri tam gelişmediği için su içinde uyuyamazlar.

Bir fotograf koyar misiniz ortami goruruz hem eklenicek birsey varsa yardimci olmaya calisiriz boyle daha efektif olacagini dusunuyorum
Buarada yem olarak neler mevcut ? Hayvanin kabuk boyu ne kadardi ?

Filtre olması gerekenden fazla akıntı yapıyor olabilir mi? Bu hayvanlar genelde gayet iyi yüzer ve dalıp çıkmada sorun yaşamaz. Su içinde tutunacak ürünler önemli tabiki. Örneğin yaprakları yüzeye ulaşan ipek bitki gibi.

mailto:/14kdvu9.jpg

http://tinypic.com/view.php?pic=14kdvu9&s=8#.UzXi8KaOWBs

mailto:/f26a2t.jpg

http://tinypic.com/view.php?pic=f26a2t&s=8#.UzXjeaaOWBs

bu da kuru yerdeki hali. 15-20 dk duruyor burda sonra cup, biraz da suyun içinde yatıyor şimdilerde. acaba öyle uyur kalır yukarı çıkmayı unutur mu diye de hop oturup hop kalkıyorum. kafasını çıkarıp nefes alıyor aralarda, yorulmasın işte... gece yatana kadar filan 24.00 e kadar kontrol edeceğim. Sonra karar veririm, belki sabah 6 ya kadar eski kabına koyarım. iki yanındaki ampulleri gece kapatmayacağım ısıtsın diye.

Hayvanın tutunabileceği hiç birşey yok. Yorulup tutnamaz ya da uyurken tutunup yüzeye yakın uyuyamaz, yani haklısınız. Isıtıcınız vardı sanırım bence onu takmalısınız su sıcaklığı sabit kalsın. Evde halı kaydırmaz vardır belki. Hemen pratik bir sekilde kurualan camına serip yanlardan mandallarla tuturarak bu geceyi gecirebilirsiniz. En azından ona tutunarak durabilir.
Lambalarında ısı olarak faydası olabilir.
Normalde de kurualanın rampaya ihtiyacı var. Zaten ısıtma lambası olmadığı sürecede kurualana çıkmaz çıkmamasıda daha iyi olur sıcakl6k farkından üşüyebilir.

Suan zaten isitma lambasi yok siz kuru alanida su icine sokun suyla kuru alanda durup sadece kafasi su disinda kalacak gibi olsun kuru alanin bir iki parmak ustune kadar yani hem isitma lambasi olmadan usutur buarada lambalari kapatin artik uyumasi gerekiyor
Isiticiyi sudan cikartmaya gerek yok filtre mevcut mu ?

Su seviyeside artırılarak kurualanda durabilir bu gece için.

Alisarp uzun zamandır pişti olmamıştık :)

24 litre gibi bir su var suanda hayvan eger sizde kalacaksa bir ay gibi ekipmanlar toplanincaya kadar burada kalabiliriz zemine halikaydirmaz gibi birse zemin buyuklugunden cok yapistirilarak rampa yapilabilir

Son mesajlarla duble pisti :)

arkadaşların dediği kuru alanın su içinde kalması dediğim şekle uygun hatta ağır olmayan taş gibi bir şeyi köşesine koyarsan su içindeki cama rahat çıkabileceği gibi köşeye koyacağın ürüne çıkarak tamamen kuru kalır.

yalnız bu lamba işini çözmek gerek. kıskaçlı bir lamba şart o lambaların bir etkisi olmayacak. sadece aydınlatma yapıyor. ısı üst kısmından çıkıyor.

ilk yapacağın şimdilik suyu bir iki cm yükselterek hayvanın alan üstünde durmasını sağlamak. ikincisi su ısıtıcısını koyup ısı dengesini sağlamak. bunun yanında geceleri üstüne havlu kapatarak akvaryumdaki havayı ılıman tutabilirsin. sadece diğer uçtan 5-10 cm hava boşluğu olsun. havlunun su içine düşmemesine dikkat et. çıtalara sığarsa mandallayabilirsin veya havlu akvaryumun bulunduğu dolaba kadar iniyorsa ağırlık koyup gerdirirsin.

gece dolanmana gerek yok.

teşekkürler su seviyesini kuru alanın 3 cm üstüne kadar çıkardım. su çok güzel ılık su an. akvaryumu kaloriferin 20 cm yakınına başka bir sehpaya koydum, kaloriferleri açtım. ısıtıcıyı koymayacağım, çünkü tam dik durması gerekirken su seviyesi buna müsaade etmiyor, gece kırılıp çatlamasını istemem. evin ve suyun ısısı iyi, üşüme sorunu halloldu. ışıkları kapattım. gece derin suya atlamaz umarım.

ısıtma lambası dediğiniz uv lambası değil mi?

normal ampul lambanın max gücüne göre 40 veya 60 watt armut tip ampul olacak.
mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

ısıtıcıyı hafif meyilli biçimde çapraz suya koyabilirsin üstteki siyah lastik kısmın yarısına kadar su içinde durabilir. yani çapraz koyduğunda cam komple su içinde dursun.

3 cm bu hayvan icin cok olabilir hayvan kuru alandan kafasini cikartiyor insallah
Oyleyse hicbir sorun olmaz o kendisi ayarlar

Cem abinin dedigi gibi yapabilirsiniz hicbir problem olmaz

Bu akvadyuma su yüzeyine uzanan bir ipek bitki, uygun bir iç filtre, kuru alan ısıtma lambası ve kuru alan ıçin rampa ve camı kaplayacak kaymaz bir zemin şart.

Isıtıcıyı sürekli takılı tutmak gerekiyor. Su ısısı sabit 27-28 derece olmalı. Bunu ayrıca derece ile kontrol etmeli. Isıyı tahminen anlamak zordur.

Kuru alan ısısıda derece ile kontrol edilip 32-33 derece olduğu gözlemlenmeli.

http://tinypic.com/view.php?pic=xbihp3&s=8#.UzZZzqaOWBs
mailto:/xbihp3.jpg
resimde gorulduğu gibi bu sabah cesaretimi toplayıp ısıtıcıyı içine çapraz koydum. çünkü sürekli kalorifer açık tutamayız. ısıtıcının konumu nasıl?

Istici dibe deymiyorsa biraz daha diklestirebilirsiniz ama sanirim deyiyor suanda gayte guzel
1-2 ay icinde malzemeler toplanip daha buyuk bir akvaryuma gecilse cok iyi olacak suan en lazim olan sey isitma lambasiyla zamanlayici(size kolaylik olsun diye)

tamam anlattığım gibi konumlandırmışsın. sadece kablonun çıktığı yer suya değmesin kafi.

hatta tepe kısmını ısıtıcıyı köşe tarafa alıp yan cama yaslarsan daha iyi olur. hayvan üstüne tutunduğunda suya eğilme olmaz. hemde su içinde tutunabileceği bir ortam olur.

cem' Alıntı:
tamam anlattığım gibi konumlandırmışsın. sadece kablonun çıktığı yer suya değmesin kafi.

hatta tepe kısmını ısıtıcıyı köşe tarafa alıp yan cama yaslarsan daha iyi olur. hayvan üstüne tutunduğunda suya eğilme olmaz. hemde su içinde tutunabileceği bir ortam olur.

evet mesajınızı simdi gördüm teşekkürler. tüm gün şöyle mi böyle mi derken biz de içgüdüsel öyle yaptık. böylece ısıtıcının üzerinden kuru yere tırmanıyor, ısıtıcı onun rampası oldu, bu sorunun hallolmasına çok sevindim gerçekten.
şimdi sorum:
1- şu anda gece uyurken kuru yerdeydi ancak su ılık olduğu için ara ara gidip suya atlıyor. dışarıda üşümesin diye lamba açarsam bu sefer uyku uyuyamayacak , karanlıkta uyuması lazım. o zaman dışarıda üşümeden uyuması için sizler kapak ya da havlu mu kullanıyorsunuz sadece, lamba yakmadığınızı varsayarak soruyorum?

2-Su temizliği meselesi. Filtre konunca su temizlenmiyor da sadece filtre mi temizleniyor yoksa filtre olmasına rağmen haftada 1 tüm tankı boşaltıp temizliyor musunuz? Bir az önce eşimle tüm suyu değiştirdik çünkü fltre olmadığı için çok kirlenmişti, beyaz deriler, dışkı ile. Suyu değiştirmekte zorlandık. Çok ağır olduğu için 2 kg lık plastik yoğurt kaplarıyla tuvalete döktük azar azar sonra kalanı da döküp içini akan su altında sadece su ile iyice yıkayıp yeni ılık su doldurduk, ısıtıcıyı devreye soktuk. Bu temizlik ancak eşimin yardımıyla yapabileceğim bir şey şimdilik.Sizler akvaryum temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

3-zamanlayıcı nedir?

1) bunun için özel üretilmiş lambalar var düşünürseniz night glo exoterra ama yine havlu koymanız daha iyi olur

2) Filtreden sonra haftada bir filtreyi temizlerseniz yeter 2 haftada bir suyun yüzde 30 unu değiştirirseniz sağlıklı olur

3) Zamanlayıcı lambayı otomatik olarak yakıp kapıyor sizin belirlediğiniz saatler arasında

Sahiplendirmekten vazgeçtiniz mi?

Cvp: RE: kaplumbağa almak doğru mu? büyüdükçe uygun ortamı yaratmak mümkün mü?

Ağustos' Alıntı:
1) bunun için özel üretilmiş lambalar var düşünürseniz night glo exoterra ama yine havlu koymanız daha iyi olur

2) Filtreden sonra haftada bir filtreyi temizlerseniz yeter 2 haftada bir suyun yüzde 30 unu değiştirirseniz sağlıklı olur

3) Zamanlayıcı lambayı otomatik olarak yakıp kapıyor sizin belirlediğiniz saatler arasında

Sahiplendirmekten vazgeçtiniz mi?

havluyla idare edelim biz şimdilik, işi basit tutarak tekrar etmem gerek.

filtreyi en kısa zamanda alalım, çünkü bu kadar suyu birden bire değiştirince sanki biraz sersemledi gibi... japon balığımız vardı eskiden, onun suyunu da kısmi değiştiriyorduk sanırım aynı mantık burda da geçerli olacak...

zamanlayıcı şimdilik gerekli değil.

sahiplendirmeyi istiyorum ancak çocuklar verme lütfeen diye baskı yapıyorlar, yemini veriyorlar, ancak diğer şeyleri yapacak kadar büyümediler o nedenle ben biraz daha sabır göstereceğim, ilerleyen günlerde durumu tekrar değerlendireceğim. birdenbire tüm sorumluluk üstüme kaldı. akvaryumun cam bir kapağı olsa mükemmel olur, suyun üstü açık duruyor olmasının bir şekilde önüne geçmek istiyorum.

Pleksi ile yapabilirsiniz üstünü kapaymayı hem hafif hemde evde çocuk var cam düşerse kırılır plekside bir sorun yaşanmaz.. Evet hayvan sersemler filtre olduğunda daha az miktar su değişecek ve suyun kaliteside artar biraz.. Bu kadar emek verdiniz bence bakmaya devam edin ben 10 yaşımda kaplumbağa sahibi oldum o zaman annem bakıyordu ama şimdi ben devraldım sizinde öyle olacak zamanla

Geri