Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Hediyesi (Hiçbir Canlıdan Hediye Olmaz)

TheNRK

Platin 3 Üye
Merhabalar forumun saygıdeğer üyeleri, Bugün okuldan geldikten sonra evde ölüm fanusunun içinde bir kaplumbağa buldum. Annem, babamın yobaz bir arkadaşı tarafından hediye olarak gönderildiğini söyledi. Hediye demişken şunuda söyleyeyim babamın yobaz arkadaşı çok aşırı derecede cimri birisidir.Onun gibi birinin 5 tlsini bile başkası için feda etmeyeceğini biliyorum.
Muhtemelen hayvan onlarada hediye geldi veyahatta satın alıp zamanla bıkmaya başladılar. Şimdi bu afacanı onlara geri versem adam muhtemelen benzin parası nedeniyle götürmeyip çöpe atacaktır. Petshopa geri versem tekrar yüz kadar kaplumbağa arasında sıkışık bir şekilde ölüme terk etmiş olacağım. Markete gidip 20 litrelik kap aldım. Eski kuru alanımıda yerleştirdim ve sırada ısıtıcı kalmışdı. Isıtıcımın üstünde baya bi eskiden kalma kireç olduğu için en başda su ile yıkadım fakat sonra üzerinde bakteri birikti düşüncesiyle sabun ilede yıkadım. Eski kuru alan cd kabınıda bulaşık deterjanı ile yıkadım.(Diğer akvaryuma ilgili) Forumda eski günlerden aklımda kaldığı kadarıyla sabunla veya deterjanla yıkanan bir şey artık akvaryumda kullanılamaz? Gerçekden öylemi? eski ısıtıcımı bu yüzden 20 litrelik küçük akvaryuma koyamıyorum.
Küçük afacan suda gayet hareketli fakat akvaryum zemininde yürüken sağ ayağını topallayarak hareket ediyor.Geçici olarak sakatlandı sanırım, Tavsiyelerinizi bekliyorum...
mailto:/5cbvqu.jpg
Fotoğrafı çekmeden önce uyuyordu, sol gözünü biraz geç açdı

Isıtıcı zaten cam olduğu için detarjan barınmaz ama diğeri tam durulanamayabilir. Isıtıcıyıda iyice uzun süre sıcak duru suda ovalamalı. Suyu kaynar yapıp ısıtıcıyı çatlatma ama.

Cvp: Kaplumbağa Hediyesi (Hiçbir Canlıdan Hediye Olmaz)

bence ısıtıcıyı sıcak suyla yıkayıp koyabilirsiniz sonuçta hayati önem taşıyor bu havalarda ama güzelce durulayın.. Nefes almasında bir sıkıntı var mı ? Yada sürekli uyku durumundamı ? Hastalıklar için erken teşhis önemli bi bakın derim..

Ayağını oynatıyor ama değil mi?
Fanustan kurtarman iyi olmuş. Diğer çözümlerdede hayvanın hayatta kalması zor.

Bu arada yem denemesi yaptın mı Alican?

Birde ayağı ilk gördüğünden beri mi aksıyor?

Nefes almasında herhangi bir sorun görmedim. Ayağını başdan beri oynatıyor aslında yüzerkende gayet güzel oynatıyor ve hızlı yüzüyor. tek sorun havaya doğru oynatıyor olması. Mesela zeminde dururken genelde sakat olan ayağını içeri çekmiyor yani güneşlenirken ayaklarını gerdiklerine yakın bir pozisyonda duruyor. Yem verdim, en başda utangaç bir şekilde yaklaşdı fakat sonra afiyetle yedi.
Şunu söylemeyi unuttum babam bu konularda fazla bilgili bir adam değil bu yüzden onu suçlamıyorum. Kaplumbağayı ilk geldiğinde bıcırığın akvaryumuna koymuş, küçük olan olduğu yerde dururken bıcırık onu sadece koklamakla yetinmiş ( yanılmıyorsam tanıma hareketiydi) sonra tekrar yüzmeye başlamış ve zarar vermemiş. Duyduklarım böyleydi ; bir yandan bıcırığın ona zarar vermesi ihtimalide söz konusu.

Bu bahsettiginiz ayak durumu sorun degil yani sansslisiniz buyuk kaplumbaga zarar vermemis
Benim zeytinde suda tek ayagi o pozisyonda durmayo sever bazen oyle uyur bile

Alican seninki kontrol edip yeni hayvanı kabul etmiş sanırım. Ama ayrı yerde olması daha iyi tabi. Sen en doğru şartları sağlamışsın. Lambası vardı değil mi? Yem yemeside çok iyi. Gözleride yarın sabah kontrol et bence. Hayvan çabuk alışır muhtemelen. Ancak ısıyı kademeli yükselt bence iki saatte 1 derece yükselt. Hayvan güzelce adapte olsun. 4 derece yükseldikten sonra normal ısıya gelmediyse 6 saat bekle sonra tekrar iki saatte 1 derece yükselt. Yani şimdiye kadar ısıyı halletmediysen böyle yap derim.

Ayakta görsel zedelenme yoksa zaten seninki birşey yapmamıştır. Isırma olsa kanama olmasa bile morarma olur. Hayvan belki kendi bir yere sıkıştırıp ters hareket yapmıştır. Bence normale döner.

havaya doğru duruyorsa kendini dengede tutmak için ayağını öyle tutabilir.

sabunla yıkadığın ürünleri fırça ile elini yakmayacak sıcak su altında iyice ovalayıp yine sıcak su ile durularsan çıkar. özellikle dip köşelerini iyi fırçala sıcak su olanı yumuşatıp çıkmasını sağlar. sadece ısıtıcıyı elinde durulasan yeter.

Gözlerinde bir sorun yok. Dışkı hariç her açıdan sağlıklı gözüküyor. İlk gördüğümde kabında 1 tane sera minerale benzeyen dışkı vardı. En başda mineral stick sanmışdım. Annem ve babam yem atmadıklarını söylediler. Şimdi yine kabında kırmızı ezilmiş tanecikler var. Dışkı yada kusma durumumu bilmiyorum çünkü hiç dışkısını yaparken görmedim. Resim çekebilirim isterseniz

Eger diski kanliysa bu kotu
Bir fotograf atabilir misiniz ? Sanirim diski oldugundan emin degilsiniz cunku

Kırmızı tanecikler... Hiç kırmızı yemde atmadım. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama hayvan gayet hareketli
mailto:/eikrvq.jpg
Tanecikler iyi görünsün diye fotoğraf makinesinin flaşıyla çekdim

Diski bukadar kucuk olmaz parcalanmis hali desem zannetmiyorum buyuk ihtimalle o tastan dusen kucuk parcaciklar bunlar kanli diski boyle kipkirmizi olmaz cunku

alican bu akşamki öğünde mineral yem harici başka bir stickten +2 tane fazla ver. dışkılama durumuna yarın bak. hatta devit varsa ilk vereceğin yeme bir tane damlat. resim tam seçilmiyor, bu sebeple sanki deri parçası gibi gözüktü gözüme.

anüs bölgesi, tüm deri bölgesi ve bacakların kabuk içi çukurlarına bak renk değişikliği bir şey var mı ? kızarma gibi. dışkı bordo renkse sindirimin başlangıç bölgesinden bir yerden eğer kırmızı renkse anüs bölgesi civarında bir yaradan kaynaklı olabilir. net netice için yarınki dışkı kontrolü gerek. olmadı yarın sabahta +2 fazla ver. boşaltım sistemi çalışsın. kırmızılık hayvandan mı, turtle bank'ten mi anlayalım.

Arkadaşlar tamamen emin olarak söylüyorum gündüz birkere yarım saat öncede birkere tabanda minerale benzer kırmızı renkde dışkı buldum. Kanlı diyebilirim ama suya karışan ve gözle görünen bir sıvı yok. küçük olan, bıcırıkla hemen hemen aynı saate uyuyup kalkıyor. Turtle bankla kesin olarak alakası yok.
mailto:/rldyrn.jpg
Bu gündüz bulduğum
mailto:/2rzdpic.jpg
Bu`da şimdiki

alican yem olarak hangi yemleri veriyorsun.

o alttaki beyaz şeyler taş mı

1.Resimdekiler mutfak mermeri 2.resimdekiler ise çok açık renkli dışkılar :(

hayvan iri taş yutmuş olabilir mi diye düşünüyorum. bu hafta iki günde bir marul kıvırcık farketmez bunların birinden kabuğu kadar ölçüde ver. lifli olduğu için sert bir şey varsa onu sarıp atması kolaylaşır. bunun dışında gammarus ve mineral yemde açık kahverengi dışkılamasına yol açar. ama bu kadar kırmızı da olmaz. yeşillik yedir bakalım ne olacak. deviti bu hafta kullanma. gammarusta verme.

Alican hayvanı bu dışkı örneği ile veteriner hekime götürmelisin. Bence iç kanama olabilir. Hatta Cem de bir mesajda belirtmişti. Ama anüs bölgesinde olabilirmi diye istersen kulak pamuğu ile orayıda kontrol et.

Dışkıları bulduğum gün çöpe attım. Attığım resimlerden sonrada yeni gelen dışkıları kırmızı değildi. Şu 1-2 gündür kırmızı dışkı göremedim. Dophin kf 150 filtre ve kum aldım. Annem, ölecekmi yaşayacakmı belli değil bence kum almasaydın daha iyi olurdu dedi.
Anüs bölgesini pamukla kontrol et derken neyi kasdettin Emre abi? Sanırım pamukla hafif hafif dokunmamı istiyorsun. İç kanama ihtimali bana saçma geliyor. Hayvan çok hareketli, gerek yüzerken gerek odaya girdiğimde çok çevik bir şekilde kaçıyor. Ama tabi kırmızı dışkı durumuylada çelişiyor.

Kulak pamuğu çubukları en iyisi. Anüsten bununla dokunarak bölgeye sürterek kontrol yap demek istedim. Gerçi geçtiyse bir şey gelmez, gelmesinde. Ne olduğunu anlayamadan geçti galiba Alican. Gerçi değişik bir durumdu geçmesi çok iyi.
Ben iç kanamayı yutacağı bir cisimin iç organ zedelemesine sebep olma ihtimaline karşı söyledim.

Geri