Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Hediyesi (Hiçbir Canlıdan Hediye Olmaz)

Cvp: Kaplumbağa Hediyesi (Hiçbir Canlıdan Hediye Olmaz)

Onu sahiplenip ilgilenmekle cok iyi yaptin umarim hersey yoluna girer ve senin ufakliklarin arasina oda katilir kolay gelsin

düzeldiğine göre boşaltım sisteminde bir yaradan kaynaklanmış olabilir. bu emrenin dediği gibi bir cisim, taş vb olabileceği gibi. karides, gammarusun ağız kısmındaki sert dikensi doku veya kurutulmuş balık veriliyorsa onun yüzgeç parçaları olabilir. bütün arkadaşlar bu yemleri verdiğinizde bu hususlara dikkat edin. bu dikensi dokular varsa temizleyip öyle verin.

Hemen şimdi farkettim. Hatta yanılmıyorsam gündüzde kuru alana çıkmışdı ama böyle değildi. Sanırm kabuğunu erkenden atmaya başladı. Ama biraz garip geldi. Her yeri kireçle örtülü gibi duruyor. sabah ve akşam bir tane sera p veriyorum. Bu kadar çabuk kabuk atması anormal geldi.
mailto:/fup2ma.jpg

İki plakayı atmış yada bir yere sürterek kireci aşındırmış gibi duruyor. Ama aşırı kireç var Alican. Buna bir çare bulmalısın. Hayvanın kabuk kapanmış. Varsa, kullanıyorsan uvb nüfuz edemeyecek, bir diğer konuda plaka aralarınıda kapladığı için açılmalara mani olması.

Benimkinden beter olmuş .. Alican suya arıtma birşey taktır çok kötü olmuş .. Emre abi bu kabuğa d3 tedavisi olmaz mı ağustostaki gibi ?

katmanlaşma veya boyuna göre yaşı büyükse atabilir. ki öyle gözüküyor. plaka atmış iki tane. mango kökü yoksa bir tane alacaksın gibi görünüyor. yemi sabah akşam ikişer yap.

kabuğa ıslak diş fırçası ile karbonat uygula ve akvaryum suyu ile duruladıktan sonra temiz bezle kurutup devit sür lamba altında 5-10 dakika kadar bekletip tekrar kalanı silip akvaryuma koy. suya içme suyu takviyesi kireç oranını düşürecektir.

Tabiki olur Yaşarcan. Cem de anlatmış. Bu hayvan daha uzun sürede atacak ama yapılmalı.
Ancak musluk suyunu arıtmaya başlamadan yada içme suyuna dönmeden düzelme olmaz. Hatta uygulamada boşa olur. Çünkü kireç çok yoğun.

Kireç yok edici ama suya zarar vermeyen bir ilaç yok mu ondan koyulsa acil çözüm olarak çünkü cidden kabuğu gözükmüyor yazık

Cem abi karbonat uygulamadan devit 3 sürsem birşey olurmu. Forumdaki bilgi birikimine göre akvaryumdan çıkardıktan sonra havluyla kurulayıp kabuğuna göre 1-2 damla devit 3 sürmemiz ve 10-15 dakika ısı veren lambanın altında beklettikden sonra havluyla kurulayıp akvaryuma geri koymamız gerekiyor.
Benim anlamadığım olayda şu, devit 3`ü sürüp 15 dakika bekledikten sonra kapda su ile biraz bekletip yıkasak daha iyi olmazmı? O sırada devit 3 ü biraz atar. Havluda daha az kirlenmiş olur.

Önemli olan havlunun pislenmesi değil hayvanın sağlığı.. Peçeteylede yapabilirsiniz aynı işlemi yada eski bir tshirt 5 10 dakika 3 damla parmakla sürüceksiniz

Eğer akvaryum temizliğini yeni yapmışsam bende öyle yapıyorum. Yani devit sürüyorum kuru alanda 10-15 dk duruyorlar, havluyla siliuorum, Akvaryum suyu olan bir kapta biraz yüzüyorlar sonra havluyla silip akvaryuma koyuyorum. Daha az kirleniyor su.

Kağıt havluda olur Alican.

Geri