Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa için akvaryum önerileri

Kdarkig

Bronz 5 Üye
Katılım
17 Tem 2013
Mesajlar
36
Arkadaşlar 1 sene önce almıştım kaplumbağayı maalesef bu plastik kaplar hakkında bilgim yoktu ve plastik kapta bir sene boyunca büyüttüm . Şimdi bir akvaryum almak istiyorum . Kaplumbağam 1 buçuk yaşında ve bir adet daha 2-3 aylık kaplumbağa almayı planlıyorum . Bu 2 kaplumbağa için hangi ölçülerde akvaryum idealdir.
 
Kaplumbaga basina dusen su hacmi 100 litre olmali yukaridan birakacaginiz bosluk da dusunulurse 240 lt civari bir akvaryum gerekecek temel bilgiler icin bu sayfayi incelemenizi oneririm
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

100*50*50 yada 100*50*60 ölçülerinde bir akvaryum ömürlük iki kaplumbağayı götürür. İpek' in verdiği linkte gerekenler konusunda detaylı önemli bilgileri bulabilirsiniz.

Bu arada her iki kaplumbağanın anlaşamaması durumunda ayırmak gerekebilir. Bunun iki yönteminden biri akvaryumu bölmek diğeri ayrı sistem kurmaktır. Bu ihtimali unutmayın çünkü sizdeki hayvan 1,5 yaşında. Şu anki hayvanın kabuk boyu ne kadar?
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

Sağolun peki kaplumbağalar için 1 adet filitre alsam bir daha suyunu değiştirmeme gerek kalırmı yoksa filitre 1 yıl kadar götürür mü .
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

Bu akvaryum hacmi, içerisindeki canlı oranı ve filtre kalitasi ile doğrudan bağlantılı bir konu. Anca bu hacmi alırsanız 1 yıl bence götürür. Ben 800 lt suda 11 cm 3 kaplumbağa bakıyorum. 1 yıl sonra temizlik yaptım ve tertemiz çıktı. Sizdeki hacim bu olmasada hayvanlar az sayıda ve daha ufak. Her şeyi geçin 6 aydan önce temizlik gelmemeli. Tabi filtre ve malzemeleri iyi olursa.
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

emrenin anlattığı dış filtre. su değişimi şu şekilde olur. üstte veya altta biriken kir oluşursa kısmi su değişimleri ve su eklemeler her daim olacaktır. su buharlaşması da su azalmasına etken. hiçbir akvaryumda su 1 sene durmaz. bu değişim zamanlarını sen ayarlayacaksın. tazeleme kaçınılmaz. akvaryumun büyük olması kirlenme durumunu azaltacaktır. burada sıkıntı filtredir. onda da dış filtre ile uygun malzemeyi aldın mı sıkıntın kalmaz.

kaplumbağan 10 cm boyu geçmişse cinsiyeti belli olmuştur. ona göre aynı boyda farklı cins alabilirsin. en azından birbirlerini dengelerler. yanına küçük alırsan ona saldırıp zarar vermesi daha yüksek. biz küçüklerin cinsiyetini anlamıyoruz ama onlar farkında. seninki bu zamana kadar yalnız kalmış ikisi de erkek çıkarsa küçüğün şansı yok. alırken de pet shop sahibine söylersin anlaşamazlarsa getirir başka alırım diye. bu genelde ilk hafta belli olur.
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

@AEK Sağol abi bugün sen dedikten yarım saat sonra çıkıp aldım o hacimde bir akvaryum ve suyu da bayağı doldurdum. Yukarıyada bir tane kuru alan yaptım ampul falan taktım oraya ama benim kaplumbağa oraya çıkmıyor hep suda duruyor 10 dakikada bir nefes alıyor geri iniyor. Ben kendim çıkardığımda da hemen aşağı kaçıyor . Bir de sürekli aksesuarların altına saklanıyor yem verince sadece çıkıyor yukarı sonra iniyor .Bu arada İkinci bir kaplumbağayı henüz almadım .

@cem

Kaplumbağamın boyu şu an 6-7 cm arası henüz cinsiyetini bilmiyorum öyle bir defa veterinere götürmüştüm kan tahlili yapmadan bakabilirmiyiz dedim öyle çok az incelediler yüksek ihtimalle erkek dediler ama biraz daha büyümesini bekliycem filitre içinde tek bir kaplumbağa için filitre almayı düşünmüyorum ısıtıcı yeterli. Fakat ikinci kaplumbağayıda alınca alacağım filitreyi.
 
Filtresiz olmaz. Suya dışkı ve idrar yapacak. En azından bir süre iç filtre alıp içerisine biraz zeolit koyarak hem kısmen katı atık temizliği yapar hemde amonyağı bir süre absorbe edersin. Hiç filtre olmadan su kirlenip kokar. Tabi kısa süre sonra dış filtre ile gayet rahat filtrasyon yaparsın ki bu akvaryum bunu hak eder.

Hayvanın kuru alana alışması zaman alabilir. Birde ortamda insan varken genelde çıkmaz, orada olsada suya atlar. Hareket kabiliyetleri suda daha iyi olduğu için kendilerini suda daha güvende hissederler. Lamba gündüz açık kalsın. Kendisi ortam sakinlen çıkacaktır. Birde kuru alana ve rampasına birkaç yem koymanı öneririm. Bunların kokusu oraya çekecektir. Çıkınca ısıya ilgi duyar.
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

Tamam filtre alacağım yarın :)
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

filtre şu açıdan da gerekli. kuru alanda ısınmaya başlayınca deri atmalarda başlayacak bunların suda yüzmesi berbat görüntü oluşturuyor. yüzeydekiler maşrapa ile alınıyor ama su içinde yüzenlerin çaresi filtre. litresine uygun ölçüde almayı unutma.
 
Cvp: Kaplumbağa için akvaryum önerileri

her kaplumbağa için 100 litre dersek 200 litre olur 40 litrede kuru alan olsa 240-250 litrelik akvaryum işinizi görür.
 
Geri
Üst