Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa kayboldu bulamıyorum

h.efe110

Yeni Üye
Kaplumbağam Fethiye'de tezgahın üstündeydi küçük akvaryumdaydi atlamış kaçmış hicbiyerde bulamıyorum tezgahın altına su ve yem koydum ama kaç saattir yok napabilirim nerden olduğu hakkında hicbi fikrim yok yarın buradan gideceğim nasıl bulabilirim lütfen yardımcı olun

Kaplumbağam Fethiye'de tezgahın üstündeydi küçük akvaryumdaydi atlamış kaçmış hicbiyerde bulamıyorum tezgahın altına su ve yem koydum ama kaç saattir yok napabilirim nerden olduğu hakkında hicbi fikrim yok yarın buradan gideceğim nasıl bulabilirim lütfen yardımcı olun
Etrafı komple arayın.

Koltuk veya mobilya altlarina iyice bakın.

Alaturka gibi düşebileceği tuvalet varsa önlem alın.

Baktık düşebileceği bir yer yok ama en kotu olarak tezgahın altı var oraya ulaşma ihtimali düşük ama gitmiş olabilirmi
Kaplumbağa ufak sanırım. Ufak akvaryum dediğinize göre.

O yuzden girebileceği her boşluğu kontrol edin. Su olmadan bu şekilde zorlansada 1 2 gün yaşar.

Yetişkin hayvanlar kaybolduktan 1 hafta sonra bile yaşıyor.

Gidene kadar durmadan onu ara.

Her boşluga bak.

Sokaga çıkmış olma ihtimali varsa sokağı da ara.

Tüm ihtimal olan yerlere bak.

Son düzenleme:
Kaplumbağa ufak sanırım. Ufak akvaryum dediğinize göre.

O yuzden girebileceği her boşluğu kontrol edin. Su olmadan bu şekilde zorlansada 1 2 gün yaşar.

Yetişkin hayvanlar kaybolduktan 1 hafta sonra bile yaşıyor.

Gidene kadar durmadan onu ara.

Her boşluga bak.

Sokaga çıkmış olma ihtimali varsa sokağı da ara.

Tüm ihtimal olan yerlere bak.
Yani sokağa çıkma ihtimali yok kapalı ortam bakmafiim tek yer tezgahın altı onada ulasamiyorum ama bı şekilde bakmayı deniyecegim evet kaplumbağa biraz küçük ama yetişkinmi yavrumu tam kestiremiyorum

Bütün kapı ve pencereler yerdense kapatın. Tuvalet alaturka tip ise önce içine sonra tüm tuvalete bakıp kapısını kapayıp altına paspas havlu vs. koyup kapatın.

Küçük olması iyi değil her yere girebilir. Ama yavru ise mutfak dışına kaçma ihtimali düşük.

Buzdolabı altına, dolap altına kaçmış olabilir. Tezgah üstünde içine girebileceği birşey varsa onlara bakın. Bir arkadaşımızınki printer içine düşmüştü.

Yere bakarak yürüyün kapı açıp kaparken dikkat edin. Altında ezilmesin. Birkaç yere su ve birkaç yem koyun. Çay tabağı çevresinde su izi yapar.

Ama yavru olduğu için bulunduğu yerden hareket etme olasılığı az.

Büyük olsa iyiydi. Ses yapar yerini belli ederdi.

Ayakkabı içlerine bakın. Banyo gibi nemli bölgelere bakın. Hava esintisi gelecek kapı pencere önlerine bakın.

Bütün kapı ve pencereler yerdense kapatın. Tuvalet alaturka tip ise önce içine sonra tüm tuvalete bakıp kapısını kapayıp altına paspas havlu vs. koyup kapatın.

Küçük olması iyi değil her yere girebilir. Ama yavru ise mutfak dışına kaçma ihtimali düşük.

Buzdolabı altına, dolap altına kaçmış olabilir. Tezgah üstünde içine girebileceği birşey varsa onlara bakın. Bir arkadaşımızınki printer içine düşmüştü.

Yere bakarak yürüyün kapı açıp kaparken dikkat edin. Altında ezilmesin. Birkaç yere su ve birkaç yem koyun. Çay tabağı çevresinde su izi yapar.

Ama yavru olduğu için bulunduğu yerden hareket etme olasılığı az.

Büyük olsa iyiydi. Ses yapar yerini belli ederdi.

Ayakkabı içlerine bakın. Banyo gibi nemli bölgelere bakın. Hava esintisi gelecek kapı pencere önlerine bakın.
Girebilecigi bir yer yok heryere ful baktik tek olasilik tezgahın altı onun dışında olabilecek her yere baktik buzdolabi altı falan kapı baktık hep bulundugu odada bir yere kaçma ihtimali az dediğin gibi yavru oldukları için hareket etmiyorlar çok fazla çay tabağında su ve yem koydum ama çay tabağı metal o bir şeye etki edermi kapı pencere baktık hep hiç iz rastlamadık bunlar 2 taneydi bide o bir etken olurmu öbür kaplumgayi akvaryumu yere koysak falan gelirmi acaba

Yok akvaryuma gelmez. Çay tabaklarına ağzına kadar su doldurun gelirse tabağı biraz eğip suyu döker. Gerçi hava sıcak kurur ama uğraşacağı tabakta su daha az olacaktır.

Tezgah altı geçme şeklinde tahta yada metalse çekip ayırın.

Varsa prize takılan gece lambası yakın ortamda hafif bir ışık olursa ve hareket olmazsa çıkıp gezebilir

biz dün kaplumbağa aldık aynı gün kutusundan çıkmıs salonda kapının arkasında bulduk çok şaşırdık oraya kadar nasıl gitmiş diye

Geri